המשטרה איתרה ועיכבה אמש (שבת) לחקירה את האיש שחשוד בהפצת סרטון הכזב, שהיה חלק מגל השמועות על חילוץ חטופים במהלך סוף השבוע. הדיווח הוכחש כמה פעמים בידי הצבא והוביל לסדרת הודעות הבהרה, ולפנייה של משפחות חטופים להימנע מהעברת מידע שקרי.

בסרטון שפורסם ברשתות נראה החשוד מספר על אותה "פעולה לחילוץ חטופים" ומתגאה: "אני רוצה להיות הראשון שמבשר לכם". במשך דקות ארוכות הוא מפרט על "החילוץ", תוך שהוא מדגיש: "אני נותן לכם את המידע הכי מדויק שיכול להיות. אני לא אומר שום דבר שאינו מאומת".

בסרטון הכוזב הוא מספר כי לכאורה 30 משפחות חטופים הוזעקו לבתי חולים, בהמשך הוא נותן תיאור כללי על זהות חלק מאותם חטופים שכביכול חולצו – דיווחים שכאמור הוכחשו לחלוטין בידי צה"ל. כך למשל, נכתב בהודעת דובר צה"ל: "הפצת ההודעות הכוזבות פוגעת במשפחות".

 

הסטורי שפרסמה משפחת אלבג בנוגע לשמועות (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם Bring Liri Albag Home)
הסטורי שפרסמה משפחת אלבג בנוגע לשמועות|צילום: מתוך עמוד האינסטגרם Bring Liri Albag Home

שעות לאחר פרסום הסרטון ובו הדיווח השקרי, ואחרי שהגיע לעשרות אלפי גולשים, בהם משפחות חטופים, רשת טיקטוק החליטה לחסום את החשבון שממנו פורסם: "חסמנו את החשבון שהפיץ שמועות על חזרתם של חטופים. הפצת מידע מוטעה אסורה בפלטפורמה".

משפחות החטופים עצמן הגיבו על גל השמועות. שי אלבג, אחות החטופה לירי אלבג, שיתפה שנחשפה להודעות כוזבות על חילוץ של אחותה וכתבה: "כל לילה זה לא באמת לילה עם שינה, אבל אתמול זה היה עוד לילה מלא שמועות - שפשוט חצי ממנו ישבתי וחיכיתי ליד הדלת".

ממטה המשפחות להחזרת החטופים נמסר בעקבות גל ההודעות הכוזבות: "הפצת השמועות ברשתות פוגעת במשפחות שמחכות לשובם של יקיריהן כבר מעל שנה. אנו מבקשים מהציבור בכל לשון של בקשה: אנא אל תתנו יד להפצת שמועות שווא, זה בנפשנו".