מחר (חמישי) יוגש כתב אישום נגד הדובר הצבאי של ראש הממשלה אלי פלדשטיין והנגד במילואים מאמ"ן ששמו עדיין אסור לפרסום - וכל המעורבים בפרשה מתוחים. בהקלטות שפרסמנו הערב ב"מהדורה המרכזית" בין פלדשטיין למשפחתו הם מספרים: "הוא בוכה הרבה, כאוב, שבור ונסער".

"לעולם לא אצליח לתאר לכם מה אני עובר בחודש האחרון", סיפר בכאב לבני משפחתו - לאחר כחודש של בידוד מוחלט. "בחרתי במסלול שבו נדרשתי לשרת את המדינה שאני אוהב - ולא במסלול ההשתמטות. בסוף הפכו אותי מגיבור, ממלח הארץ - לאויב ישראל".

פלדשטיין לבני משפחתו
שיחתו של פלדשטיין עם בני משפחתו

בעוד שפלדשטיין נתמך בידי משפחתו, הנגד החשוד זוכה לתמיכה מצד חבריו לנשק. 26 קצינים וחיילים שמשרתים עם החייל העצור טענו שיש הפרזה גדולה בטענה לסיכון מקורות. עוד האשימו כי נעשית אכיפה בררנית במעצרו, לעומת מקרים אחרים שפורסמו בתקשורת הישראלית.

"אנו הח"מ, חיילים וחיילות בצבא ההגנה לישראל, חבריו ליחידה של רס"ר א' אשר שירתו ומשרתים עמו במשך שנים ארוכות, מי בסדיר, מי בקבע ומי במילואים, פונים אליכם בפניה הנובעת מידיעה ברורה על התעמרות אשר חווה חברנו ליחידה", כתבו. "הוא זוכה ליחס מפלה ומוצג כמסוכן לציבור וכביכול אין מנוס אלא להותירו במעצר".

"פעולותינו בשתיקה ואין דרכנו במכתבים וכמלל, אך דומה כי נוכח העוול המתחולל, האמון הפנים יחידתי שהולך ונסדק, וכן לבל תתפרש שתיקתנו כתמיכה וכהסכמה, אין לנו אלא להפר דרך זאת". עוד הדגישו: "אין במכתב זה כדי להצדיק את אופן פעולתו של א' - ואנו סבורים שהוא היה יכול להשיג את התוצאה המבוקשת בצורה שונה ובדרכים המקובלות".

בה בעת, החשוד המרכזי נפרד מעורך הדין מיכה פטמן, שייצג אותו עד שלב זה בפרשת המסמכים המסווגים. הסנגור התפטר הבוקר מייצוג החשוד, לאחר 3 שבועות שבהם שעסק בתיקו. בסביבתו סירבו להגיב לשאלת N12 מדוע בחר לעשות זאת.

בתוך כך, הסתיימה חקירת יועצו של ראש הממשלה נתניהו, יונתן אוריך. באמצעות כל הממצאים שהושגו, ניסו החוקרים להבין האם אוריך ידע על קיום המסמך או ראה אותו בשלב כלשהו. אוריך שוחרר לביתו עם תנאי אחד: אי-יצירת קשר עם המעורבים בפרשה. על פי ההערכה, אוריך לא יואשם בפלילים.