שוטרי תחנת מוריה עצרו הערב לחקירה באזהרה את אנא אמטיר, הצעירה הערביה שהתלוננה כי הותקפה על ידי שלוש צעירות יהודיות בתחנת הרכבת הקלה בעיר. החשד שנבדק כעת הוא שהראשונה היא זו שהחלה בתגרה - ולא כפי שנטען בתחילה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בדיון שהתקיים הבוקר בבית המשפט, אמר נציג המשטרה כי מסרטוני מצלמות האבטחה במקום עולה כי הנערות, קטינות מאזור בנימין, הן אלו שהחלו בתקרית וקיללו אותה, והיא בתגובה דחפה אותן - ומשם התפתח העימות הפיזי. בתום הדיון בעניינן שוחררו השלוש בתנאים מגבילים.
פרקליטן של הנערות, עורך הדין איתמר בן-גביר, מסר כי "ברשות המשטרה די והותר חומר המוכיח כי יש יסוד סביר לחשד שאמטיר תקפה ראשונה, ומכל מקום לא טמנה ידה בצלחת. למשטרה אסור להבחין בין יהודים לערבים באכיפת החו.ק גזענות היא סכנה לדמוקרטיה ועל משטרת ירושלים להוכיח שגם אם מדובר בתוקפת ממוצא ערבי יש לקיים הוראות ולא להתייחס אליה בסלחנות ובצורה סלקטיבית".
"כמה רשע יכול להיות בבני אדם?"
התקיפה אירעה באזור תחנת הרכבת הקלה בשכונת קריית-משה בכניסה לירושלים, כשבמהלך חילופי דברים בין שני הצדדים הידרדר הוויכוח לאלימות. לפי עדותה של דורית יורדן-דותן, שצילמה את האירוע, הצעירות היהודיות קיללו את הערבייה, דחפו ואף הצמידו אותה לשלט פרסומת.
"הייתי עם מספר חברות שלי במקום כשהאירוע התרחש", סיפרה יורדן-דותן לחדשות 2, "ראיתי את האישה כשהיא מלווה באדם מבוגר. לא ברור לי מה קרה בהתחלה, אבל האירוע לא היה צריך להתגלגל כפי שהיה. התגרה התפתחה תוך שניות, וזה הפך לצעקות ומהלומות כבדות. כמעט עשו בה לינץ', ואף אחד מסביב לא התערב. הסירו ממנה את כיסוי הראש בכוח. מאבטח העירייה עמד בצד במשך כל הזמן הזה, עם חיוך קטן בזווית הפה, ולא הגיש עזרה. להיפך - אנשים מסביב ניסו להפריע לי לצלם".
יורדן-דותן הוסיפה והביעה דאגה: "אני פשוט בהלם ממה שקרה. כמה רשע יכול להיות בבני אדם? יש בירושלים תחושה של המון שנאה ואלימות. הדבר היחיד שגרם לאירוע הזה להיפסק, הייתה הרכבת שהגיעה לתחנה, ועליה עלו כל התוקפות והתוקפים ונעלמו. האישה נשארה לבדה בתחנה, כואבת ופצועה".
בעיריית ירושלים מסרו בתגובה: "ברגע שהאירוע קרה, המאבטח דיווח עליו. פנינו למשטרה בכדי לפתוח בחקירה. תפקידה למצוא את האשמים במעשה".