בקרוב תחייגו למשטרה לשני מספרים נפרדים? במשטרה שוקלים להפריד את השיחות הרבות שמגיעות למוקד 100, על מנת שהמספר המוכר לכולם ישמש רב לשיחות חירום דחופות. במשטרה אישרו כי אפשרות זו נשקלת, במטרה לשפר את השירות לאזרח, ועל רקע פרשת חטיפת הנערים - בה הועלו טענות על תפקוד המוקד, ובמקביל במשטרה התלוננו על ריבוי תלונות השווא והעומס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כפי שפורסם הבוקר ב"הארץ", במשטרה ישקלו להקים מוקד טלפוני שיטפל בשירות לאזרח שמספרו יהיה 110, על מנת שמוקד 100 יתמקד בשיחות חירום דחופות בלבד. ההמלצה מכוונת לכך שהלחץ והעומס יירד ממוקד 100, במקביל לטיפול בפניות הציבור.
המלצות אלה מגיעות בהמשך לרפורמה אותה מתכנן המפכ"ל יוחנן דנינו, המכוונת לטיוב ושיפור השירות אל מול האזרח וכמובן לטיפול יעיל יותר בקריאות חירום - דבר שיוכל בעתיד למנוע מקרים דומים לחטיפת הנערים.
השוטרים הוותיקים לא פעלו כראוי?
במשטרה הבהירו כי המסקנות לפיצול המוקד הן תוצאה של עבודת מטה שנעשית כבר מספר חודשים, בראשותו של הסמפכ"ל ניצב ניסים מור. ההמלצות ייבחנו כעת במסגרת בדק הבית במשטרת ישראל סביב המוקד, לאחר הטענות על תפקוד לקוי של המוקד כשעה שאחד הנערים התקשר ודיווח: "חטפו אותי".
ביום חמישי האחרון הגיש צוות הבדיקה המשטרתי את ממצאי הביניים, בהם נטען כי החקירה מתמקדת בכשל מצד שני השוטרים הוותיקים במשמרת, שניסו 8 פעמים לחייג חזרה למכשיר הטלפון של אחד הנערים שממנו התקבלה השיחה למוקד. משלא נענו החליטו להפסיק את הטיפול בה. לעומתם, נראה כי שוטר השח"ם הצעיר שקיבל ראשון את השיחה פעל כראוי.
במסקנותיו, ממליץ צוות הבדיקה לנקוט בצעדים אישיים נגד שני השוטרים שנמצא כי לא פעלו כנדרש. את הדוח צפויה הוועדה להגיש לאחר הגשת ההמלצות המערכתיות בשבוע הבא. בפיקוד המשטרה מדגישים כי אין שום כוונה לטייח את האירוע, כל הפרטים על אודותיו ייבדקו תוך יישום מלא של כל ההמלצות והמסקנות.