2,800 גברים ונשים מותקפים מינית מדי שנה במועדונים, דיסקוטקים וברים בישראל, כך עולה מנתוני איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה. בחסות האלכוהול, הרעש והחושך, הופכים לא פעם מקומות הבילוי למקום בו מתרחשים מעשים אפלים ופליליים. אבל כעת, בניסיון להגן על המבלים ולהשיב את תחושת הביטחון שלהם, טרנד חדש כובש את המועדונים בישראל - התקנת לחצן מצוקה נגד מקרי אונס.

בשורה של מקומות בילוי מועדונים ברחבי הארץ תוכלו להבחין כבר בתקופה הקרובה בלחצן מצוקה שמותקן בשירותים או בפינות נסתרות. לחיצה על הכפתור תזעיק למקום מיידית את אנשי הביטחון והעובדים - שיעניקו עזרה לכל מי שנמצא במצוקה.

"אנחנו יודעים שאנחנו מנהלים עסק שיש בו אלכוהול, ושאנשים עתידים להתגלגל למצבים בעייתים, ונתקלנו במקרים כאלה בעבר", מספר שלומי דיין, בעל מועדון ה"MAD" בתל אביב.

המאבטחים מקבלים איתות לשעון היד

הלחצן כבר מותקן בכמה מועדונים בארץ, ובחודשים הקרובים הוא יורחב לעשרות מקומות בילוי נוספים. בעלי המועדונים מקווים שהימצאותו של הלחצן במקומות הרגישים תרתיע את העבריינים, וגם תגביר את תחושת הביטחון בקרב הבליינים.

כך נראה לחצן המצוקה החדש (צילום: חדשות 2)
כך נראה לחצן המצוקה החדש|צילום: חדשות 2

"לחצני המצוקה נמצאים למעשה בכל פינה במועדון שבה בעצם יכולה להיות תקרית של בחור או נערה שמתעלפת, או חס וחלילה של מקרה אלימות מסוים", מסביר מושיקו לוי, ממפתחי המערכת. "במצב הזה הלחצן מצוקה ממש קל, ומיידית כל הצוות מקבל את קריאת המצוקה. המערכת עובדת על תדרי רדיו, אין פה נפילות של המערכת, המערכת כל הזמן עובדת".

סרגיי דנילצ'נקו, מאבטח במועדון, מסביר כיצד עובד הלחצן: "אם מישהו צריך עזרה ומרגיש סכנה, הוא לוחץ ואני מקבל את זה ישר לשעון... זה מקצר את זמן התגובה שלנו, אנחנו מגיעים לנקודה ומיד מטפלים בבעיה".

קו חירום לנפגעות תקיפה מינית - 1202 ; קו חירום לנפגעי תקיפה מינית - 1203

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק