לאחר החלטת היועץ המשפטי לממשלה וינשטיין, פתחה המשטרה בחקירת פרשת הרפז והקימה צוות מיוחד המורכב מחוקרים מכמה יחידות. היום (ג') זימן אליו ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה ניצב מני יצחקי לפגישה ראשונה את הצוות שיעסוק בחקירת המסמך - צוות משולב שמורכב מחוקרים מיאח"ה ויחב"ל בראשות סגן ניצב יורם נאמן, ראש מפלג ביאח"ה - שגם עמד בראש צוות החקירה בפרשת ליברמן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בימים הקרובים יקבלו חברי הצוות את חומרי החקירה ממצ"ח ובהם ההקלטות החדשות, שבהן על פי החשד האמירות שמפלילות את החשודים: הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, ראש לשכתו ארז וינר ודובר צה"ל לשעבר אבי בניהו. הם ככל הנראה ייחקרו באזהרה כחשודים.
שר הביטחון לשעבר אהוד ברק לא מוגדר כחשוד, ייתכן שהוא יידרש להעיד - וכמוהו עוד רבים אחרים. קודם יאזינו לקלטות, ינתחו את החומרים שעולים מתוך הקלטות ויגבו עדויות מהגורמים במעגל השני. אחר כך, יוזמנו לחקירה החשודים עצמם. העבירות שבהן מדובר כעת הן הפרת אמונים, שמיוחסת בעיקר לאשכנזי, וכן שיבוש חקירה מצד גורמים כאלה ואחרים.
אשכנזי: "שמח על כך שנפתחה חקירה"
לפני חמישה ימים החליט היועץ המשפטי לממשלה להרחיב את החקירה הצבאית שנוהלה עד כה בפרשת הרפז ולהטיל על משטרת ישראל להוביל מעתה את החקירה נגד המעורבים בפרשה, בחשד לעבירות על חוק העונשין. החלטת וינשטיין נעשתה על דעת פרקליט המדינה, הפרקליט הצבאי הראשי וראש אגף החקירות במשטרה.
קביעת היועץ המשפטי לממשלה באה בעקבות חומרים חדשים שנאספו בחקירת המשטרה הצבאית החוקרת שהונחו בפניו. במרכז חומרי החקירה - הקלטות שבוצעו בלשכת הרמטכ"ל בזמנו, ונבחנו לעומק. על פי החלטת וינשטיין, הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי ייחקר באזהרה בחשד להפרת אמונים יחד עם מעורבים אחרים.
בחודש ינואר השנה הוחלט לפתוח בחקירה פלילית בחשד לביצוע עבירה פלילית צבאית של "התנהגות שאינה הולמת", על פי חוק השיפוט הצבאי, התשט"ו - 1955, בגין מעשים שבוצעו בלשכת הרמטכ"ל בקשר לפרשה המכונה "פרשת הרפז". במסגרת זו נבחנה מעורבותם של הרמטכ"ל לשעבר, רב אלוף (מיל') גבי אשכנזי, ועוזרו, אל"מ ארז וינר בפרשה. ביצוע החקירה הוטל על המשטרה הצבאית החוקרת.
הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי אמר בעקבות ההחלטה כי הוא "שמח על כך שנפתחה חקירה וסמוך ובטוח שהחקירה תחשוף את האמת בפרשה".
תזכורת: כך השתלשלה פרשת הרפז
לפני כשלוש שנים חשפו כתבי חדשות 2 רוני דניאל ואמנון אברמוביץ' מסמך שטלטל את צמרת המערכת הביטחונית. בעקבות הפרסום נפתחה חקירה משטרתית, הוגש כתב אישום, ונחשפה מערכת יחסים עכורה ומדאיגה בין שר הביטחון ברק והרמטכ"ל לשעבר אשכנזי - שהעלתה לא מעט סימני שאלה.
המסמך שנחשף הציג לכאורה דרך פעולה מוצעת כדי שאלוף (במיל') יואב גלנט ימונה לתפקיד הרמטכ"ל הבא של צה"ל. על גבי המסמך הודפס לוגו של חברה בשם EURO RSCG ISRAEL, העוסקת בתחום הייעוץ התקשורתי.
בתגובתו של אייל ארד, אחד מבעלי החברה נאמר, בין השאר, כי המסמך המדובר הוא זיוף ברור, שאין בעיה להוריד את הלוגו של החברה מאתר האינטרנט שלה ולהדביקו.
בעקבות הפרסום פנה ראש הממשלה בנימין נתניהו, במוצאי שבת, 7.8.10, ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, וביקש ממנו לבחון את הנושא בהקדם. יום למחרת הודיע וינשטיין כי בדיקת פרשת המסמך תחל ללא דיחוי. במקביל, הגיש אייל ארד תלונה במשטרה על זיוף המסמך.
"מסמך הרפז" - דוח המבקר
מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, פרסם בחודש ינואר השנה את דוח הביקורת על "מסמך הרפז" ובו ארבעה פרקים מרכזיים בפרשה שהסעירה את המדינה ובעיקר את צמרת המערכת הביטחונית: מסמך הרפז ואיסוף המידע, היבטים במערכת היחסים בין השר ברק ובין הרמטכ"ל דאז, רא"ל (מיל') אשכנזי, ולשכותיהם, תהליך בחירת הרמטכ"ל ומינויו וביטחון מידע.
המבקר ציין כי חקירת המשטרה שהתמקדה בשעתה בנושא זיוף מסמך הרפז, הותירה סימני שאלה עובדתיים, נורמטיביים ואתיים שבאו לידי ביטוי בין השאר בדברי הרמטכ"ל דהיום רא"ל בני גנץ שהגדיר את המצב כ"פגר מסריח" אשר נשאר בחדר ללא טיפול יסודי. "בהתאם לכך ולאור הפניות למשרד מבקר המדינה לבדוק את הפרשה, החליט המבקר דאז השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס לבצע ביקורת מערכתית בעניין זה", מסביר משרד המבקר.
הביקורת שערכו עובדי משרד המבקר מתבססת, בין השאר, על עיון באלפי עמודים של מסמכים, על האזנה לעשרות שעות של הקלטות ועל יותר משלוש מאות פגישות עם אישים שונים ובהם בכירי מערכת הביטחון, אנשי ציבור, אנשי תקשורת ועוד. על נתונים מהדוח הטילה ועדת המשנה של הוועדה לביקורת המדינה של הכנסת חיסיון זאת לשם שמירה על ביטחון המדינה.