עשר שנים אחרי שהתחילה, פרשת "סיריל קרן" מסתיימת בהמלצה של המשטרה לפרקליטות להעמיד לדין את עומרי וגלעד שרון, בניו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון.
עם סיום החקירה ביחידה הארצית לחקירות הונאה, להב 433, שנוהלה על-ידי צוות חקירה מיוחד שהוקם ביחידה הארצית לחקירות הונאה בראשות ניצב משנה נחום לוי, הוחלט כי קיימת תשתית ראייתית נגד גלעד ועומרי שרון לביצוע עבירה של תיווך בשוחד.
עם זאת, ציינו במשטרה כי תשתית ראייתית זו איננה שלמה. "קיימים מספר קשיים הנעוצים בעיקרם בהעדר היכולת המשפטית להשלים חקירת אזרחים זרים ותושבי חוץ שעדותם נדרשה בתיק, בשל מגבלות חיצוניות למשטרת ישראל", נמסר בהודעת המשטרה.
החשד: קיבלו כספים למטרת שוחד
הפרשה החלה באוקטובר 2001 בעקבות מסקנות שפורסמו בדוח מבקר המדינה, שבו עלה חשד שראש הממשלה דאז אריאל שרון, קיבל תרומות אסורות מחברה בשם "אננקס מחקרים" בהיקף של 5.9 מיליון שקלים, זאת בניגוד לחוק המפלגות.
במסגרת התחייבותו להחזיר חלק ניכר מהתרומות שקיבל שרון, פנה בנו גלעד לבנק לאומי בשדרות וביקש הלוואה, אלא שנאלץ להשיב את הכסף אחרי שלא נמצא נכס למשכן עבורה. בהמשך התברר שסיריל קרן, יהודי דרום-אפריקני וחבר של משפחת שרון, העביר סכום של 1.5 מיליון דולר לאחד מחשבונות הבנק של המשפחה.
חקירה המשטרה העלתה כי קרן שימש כאיש קש שמאחוריו עמד איש העסקים האוסטרי מרטין שלאף, שלפי החשד השתמש בקרן כדי להעביר כספי שוחד. במשטרה חושדים כי ההלוואה ניתנה כטובת הנאה לבניו של שרון.