מולנר, דומרני, אברג'ל ועוד - כולם נראה היו חלק מחגיגה של שימוש בשטחים ציבוריים שלא כחוק. אלא שבמשטרה ובפרקליטות החליטו לשים סוף לחגיגה. הם הקימו כוח חדש המאגד 20 גורמי אכיפה אזרחיים - מרשות המסים ועד הרשות הווטרינרית. כל גוף יתרום את סמכויותיו, את המידע המצוי בידיו ויחד הם מנסים לפגוע במקורות הכלכליים של ארגוני הפשע.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עבור עשרות אלפי נהגים, צומת אל על היא המקום המועדף להתרעננות. כמעט 20 שנה פעל במקום מתחם שוקק חיים ומישהו הרוויח הון, מבלי לחלוק את הרווחים. השטח שייך למדינה אך ארגון פשיעה הוא ששלט במתחם. את החשמל גנבו מעמוד תאורה סמוך, את תעלות המים חצבו דרך כביש ראשי, על אישורים ממשרד הבריאות או משירותי הכיבוי לא שמעו בכלל ובכל זאת, אף גורם אכיפה לא מיהר לפעול. אולי הסיבה לכך היתה שאת העסקים במקום ניהל קרוב של משפחת אברג'יל.
אברג'יל לא לבד. גם בארגון של עמיר מולנר הצטרפו לחגיגה. בקומה עליונה של בניין ברמת גן, השתלט מקורבו של העבריין על גג הבניין ופתח לעצמו ספא מאובזר. הארגון של דומרני לא נשאר חייב: לטענת המשטרה, הם השתלטו על מדרכה ציבורית והפכו אותה למסעדה פרטית.
מסעדה אחרת, הקשורה לארגון נמצאת בחוף אשקלון, בצמוד לתחנת דלק. הארגון סיפח לעצמו עשרות דונמים השייכים למנהל ובנו עליה חוות סוסים ופינת הנצחה. החשמל נלקח ממפעל סמוך. "אין לך פגיעה באמון הציבור כמו הנצחה של עבירות בנייה", אומר עו"ד ציון אילוז, מנהל המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין בפרקליטות המדינה. "את מה שאני רואה כולם רואים אז למה לא מטפלים?".
"פתחו את הקבר של אבא שלי"
במשטרה ובפרקליטות מאמינים כי הכוח החדש ייצור מציאות אחרת. "אנחנו מבינים שעבריין שחשב שיש לו חסינות מאכיפה, פתאום מוצא את עצמו מופתע ומרגיש לכוד בזרועות של תמנון, הוא לא יודע מאיזו זרוע לברוח קודם", אומר עו"ד איתן לדרר, פרקליט מחוז חיפה אזרחי ממשרד המשפטים.
עשרות שוטרים מהמנהלת לתיאום פעולות אכיפה נמצאים בכל פשיטה. הם מאבטחים כל צעד של הנציגים השונים, זאת לאור ניסיון העבר. הפעולה מול עבריינים והחשש מנקמתם מהווה משקל בקבלת ההחלטות. על כך יעיד יצחק גולברי שכיהן כראש המועצה המקומית קדימה-צורן: "זאת הייתה סכנת חיים. עברתי מסכת של התעללויות עד כדי זריקת רימון על הבית", הוא מספר.
במשך עשר שנים גולברי התעקש לאכוף עבירות בנייה על עבריינים ושילם על כך מחיר אישי. "פגעו בחתולים של הילדים, ברכבים שלנו, אפילו פתחו את הקבר של אבא שלי. זה היה שיא השפלות, אני לא יודע איך בני אדם מסוגלים לעשות דבר שכזה", מגולל ראש המועצה את שעבר עליו.
מסעדות נהרסו, חוות הסוסים ננטשה
למרות הקשיים והבירוקרטיה, 28 מבצעים כאלו נערכו בשנה החולפת ורובם הוכתרו כהצלחה. המסעדות של העבריין חני ג'רבי בחוף אולגה נהרסו כליל וגם המסעדה הקשורה, לטענת המשטרה, לדומרני - נעלמה מהנוף. חוות הסוסים נותקה מחשמל וננטשה.
נגד העבריין יוסי הררי נפתח תיק בחשד להשתלטות על שטח בקיסריה, והמתחם המקושר למשפחת אברג'יל בצומת אלעל נחסם על ידי מע"צ ואינו קיים עוד.
בחודש הבא יודיע היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, כי שיטת השולחן העגול תהפוך לדרך הרשמית בלחימה בארגוני הפשיעה. אלו שחיים בעולם בו החוק הוא בגדר המלצה בלבד, ייאלצו למצוא דרך יצירתית כדי להתמודד עם המכה המשולבת שנחתה עליהם, או לחזור לדרך הישר.
עורך דינו של שלום דומרני מסר בתגובה: "לדומרני אין כל קשר למקומות שהוזכרו בכתבה".
מקורבו של מולנר, שהציב לטענות המשטרה בריכה על גג בניין, אמר בתגובה: "הבריכה נבנתה לשימוש כל דיירי הבניין והסכמת הוועד. אני התחייבתי לשלם מכיסי על כל בעיה שהבריכה תיצור. מי הברכה שולמו מחשבון המים האישי שלי".
מפרקליטו של יוסי הררי נמסר כי "מה שהיה למר יוסי הררי לומר, הוא אמר בחקירה. כמו כן הוא פועל ויפעל על פי החוק".
בעיריית פתח תקווה ציינו כי "העירייה תבחן מחדש את הצבת הקיוסק של מר אבי פרטוש, ותפעל בנושא בתיאום מלא עם משטרת פתח תקווה".
ואילו אבי עמירם פרקליטו של מאיר אברג'יל מסר כי אין המדובר במאיר, וכי אין לו קשר למושא הכתבה.