את המזל"ט רובנו מכירים בגרסתו הצבאית, אבל לאחרונה הכלי השתחרר מצה"ל ויצא לאזרחות. עכשיו יכולות הרשויות להשתמש בו בשיטור העירוני כדי לאתר ולעקוב אחרי פורצים.
"נתקלנו בגלי פריצות של חוליות מתוחכמות, שגם המשטרה לא מצליחה לשים את היד עליה", מסביר רפי סויד, מנכ"ל קבוצת מוקד אמון, את הצורך ב"שוטר המעופף". "במקומות כמו אזורי תעשייה, כמו שכונות מגורים גדולות, לפורצים קל לעבור מבית לבית מבלי להיתפס. גם אם הם לא מצליחים לבצע את זממם בבית אחד, הם עדיין עוברים ומנסים בבית הבא".
המזל"ט מאפשר מעקב אחר חשודים במשך זמן רב ממעוף הציפור. גם אם החשוד מתחיל ללכת, הוא ממשיך לעקוב אחריו. המשטרה מקבלת נקודת הכוונה ויכולה להגיע בדיוק למקום שבו החשוד נמצא.
תענוג יקר
המטוס הזעיר ללא טייס, שפותח על ידי יוצאי יחידות צבא העוסקות בתחום, מופעל על פי התרעה. ברגע שמתקבל דיווח על פריצה - הוא עולה לאוויר. נכון לעכשיו פועלים בישראל שני מזל"טים בשימוש פרטי. עלות ההפעלה ללילה היא כמה אלפי שקלים, תענוג יקר - אך בשכונות אמידות שסובלות ממכת פריצות כנראה שיהיו מי שישלמו את המחיר.
"נתקלנו בגלי פריצות של חוליות מתוחכמות שגם המשטרה לא מצליחה לשים את היד עליהם", אומר סויד. "באמצעות האמצעי הזה הצלחנו לעקב ולעצור את הגנבים".
במשטרה מברכים על הרעיון שנותן להם עוד זוג עיניים, אבל עיקר העניין הוא ההרתעה - בעתיד הלא רחוק יידעו הפורצים שיש מישהו ששומר עליהם מלמעלה ויכול גם להכניס אותם למאסר.