במחוז הדרומי של המשטרה מתנהלת החל מחודש מרס האחרון חקירה נגד רשת לסחר באיברים, שממנה עולה חשד כי המעורבים בפרשה הטיסו צעירות בגילאי 18-20 לטורקיה, שם היו אמורים איבריהן להיקצר תמורת עשרות אלפי שקלים. כעת מתנהלים חיפושים אחר תושב באר שבע, החשוד שעמד בראש הרשת. שני גברים נוספים כבר נעצרו בחשד שסייעו לו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
תחילתה של הפרשה לפני כחודש, אז הגיע זוג הורים לתחנת משטרת באר שבע והגישו תלונה שעניינה היעדרותה של בתם בת ה-18. באמצעות תכתובות באינטרנט הצליחו ההורים לגלות כי היא בדרכה לטורקיה כדי למכור כליה תמורת תשלום.
בסופו של דבר, הצליחו ההורים להגיע אל הבת ולשכנע אותה שלא לתרום את האיבר. מיד עם נחיתתה בארץ היא עוכבה לחקירה בימ"ר נגב, שם סיפרה כי הייתה עמה חברה אחרת שכבר ביצעה את ההליך הכירורגי.
מחומרי החקירה עולה כי בראש הרשת עומד גבר תושב באר שבע בעל עבר פלילי בתחום הסחר באיברים, שעל פי החשד יצר קשר בין הנשים המבוגרות לאלה הצעירות, שאותן - למרות הכחשת הנערות - הכיר באופן אישי. במשטרה חושדים כי על הנערות הופעל לחץ רגשי כדי לבצע את ההשתלות, משום שכולן "תיארו את המעשה כעזרה לזולת וסיוע לאדם שמצוי במצוקה".
אחת הנערות: "מצטערת, לא הבנתי מה אני עושה"
בעוד שהחשוד העיקרי בפרשה נמלט, עצרה המשטרה לחקירה שני גברים נוספים שחשודים אף הם בתיווך לביצוע ההשתלות, אך לפי שעה לא נמצאו ראיות הקושרות אותם למעשים.
"אני מצטערת, לא הבנתי מה אני עושה", אמרה הצעירה שתרמה את כלייתה. למרות הכחשותיה החוזרות ונשנות, במשטרה חושדים כי היא קיבלה סכום של כ-20 אלף שקלים עבור התרומה.
עוד עולה מהחקירה, כי אישה נוספת בשנות ה-50 לחייה, ששהתה בבית החולים הטורקי במטרה לקבל את כליית הנערה - לא שבה לישראל והשתמשה בדרכון האמריקני שהיא מחזיקה כדי להגיע לארצות הברית.
במהלך חקירת המשטרה תושאל גם רופא ממרכז הארץ, שעל פי החשד ביצע את בדיקות ההתאמה והייעוץ הרפואי הנדרש טרם ההליך הרפואי הפולשני. בחקירתו ציין הרופא כי הוא מכיר את החשוד המרכזי שלדבריו נהג לשלוח אליו חולים לייעוץ ובדיקות.