המשטרה ממשיכה בחקירת פרשת הענק של הברחת יהלומים לישראל בשווי מאות מיליוני שקלים, וצפויה לבקש לחקור גם את איש העסקים לב לבייב, מהמעורבים הבולטים בפרשה שנחשפה היום (שני). בית המשפט האריך בשבעה ימים את מעצרם של כל ששת החשודים שנעצרו היום, ובהם מקורבים של לבייב, הטייקון הישראלי שבשנים האחרונות מתגורר בלונדון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות בפייסבוק
במשטרה מייחסים לעצורים שורת עבירות חמורות במסגרת הפרשה שזכתה לכינוי "יהלום שחור": איסור הלבנת הון, אי דיווח על כספים בעת כניסה לישראל, קשר לפשע, הברחת טובין בדרך של ייבוא וייצוא, השמטת הכנסות, הוצאת חשבוניות פיקטיביות, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועוד.
בשל החשש לשיבוש חקירה, במשטרה ביקשו להאריך את מעצרם בתשעה ימים. השופט גיא אבנון החליט להאריך את מעצר החשודים בשבעה ימים והבהיר שחלקם של החשודים שונה זה מזה. "יש כאלה מרכזיים יותר ויש כאלה שפחות", אמר השופט במהלך הדיון. "לעת הנוכחית חומרי החקירה מקיימים חשד סביר. עילת המעצר לחשש שיבוש החקירה בשלב הזה היא מובהקת".
במשטרה סבורים שהחשודים קשרו להבריח יהלומים וכסף מרוסיה לישראל ומישראל לרוסיה בהיקף עצום של כ-300 מיליון שקלים: "פעלו להסתיר ולהסוות את הברחות היהלומים והלבנת ההון". הפרשה פורסמה עם מעצרם של ששת החשודים בהברחת יהלומים ובביצוע עבירות הלבנת הון.
החקירה החלה כבר בחודש מרס השנה והיא נוהלה באופן סמוי על ידי היחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית בלהב 433, ויחידות המכס, המע"מ ו"יהלום" ברשות המסים. הבוקר הפכה החקירה לגלויה ובוצעו המעצרים, כשבנוסף נודע כי המשטרה גייסה עד מדינה.
במהלך דיון שנערך היום בבית המשפט, פרקליטו של אחד החשודים האשים כי עד המדינה חתם על ההסכם בגלל לחץ שהופעל עליו, וכי אף אמר את הדברים לעובדים בבורסת היהלומים והתנצל בפניהם שנאלץ "לחצות את הקווים". נציג יחידת להב 433 בדיון השיב לו שלא ידוע על לחץ כלשהו שהופעל על העד טרם חתימתו על ההסכם.
מחברת LLD שבבעלות לבייב, נמסר בתגובה לאפשרות שייחקר כי "מר לבייב והחברות שבשליטתו פועלים בהתאם לנורמות הראויות, ותוך הקפדה על ציות לחוק. אנו מקווים כי הנושא יתברר במהרה והחשדות יתבררו כמשוללות בסיס".