חבר הכנסת דוד ביטן ייחקר ביום שלישי פעם נוספת במשרדי להב 433, זו הפעם החמישית. ביטן עדיין לא החליט אם ישיב הפעם לשאלות החוקרים או ימשיך לשמור על זכות השתיקה. הוא יחליט, ככל הנראה, רק לאחר שידע האם נחתם הסדר הטיעון עם משה יוסף או לא.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
השבוע דווח כי מסתמן שמשה יוסף, איש מפתח בחקירת השחיתות בראשון לציון מי שהוגדר "הגזבר של דוד ביטן", יודה בתיווך לשוחד - אולם לא יהפוך לעד מדינה, אך כעת נראה שגם הסכם הטיעון הזה מוטל בספק בשל חוסר שיתוף הפעולה שלו עם צוות החקירה.
יוסף כבר סירב לחתום על הסכם עד מדינה, וזאת משום שאינו מעוניין להתעמת מול ביטן ואחרים בחדר החקירות, וכעת נראה שגם עסקת הטיעון נמצאת בסימן שאלה. תחילה הוצע לו לחתום על ההסכם במסגרתו הוא היה צריך לספר על כל העבירות שביצע ולהפליל את כל מי שהיו שותפיו לדבר העבירה, אך בשל סירובו הוצע לו לחתום על עסקת טיעון שבמסגרתה ייגזרו עליו 18 חודשי מאסר.
סיבה נוספת לסירובו של יוסף לשתף פעולה היא העובדה שהמשטרה תפסה כסף ורכוש ממנו בשווי של כ-20 מיליון שקלים. פרקליטיו ניסו לברר מה ניתן לשחרר במסגרת עסקת הטיעון, אך במשטרה הפנו אותם לרשות המיסים, רשות אזרחית, שבתורה מתעקשת על כך שיוסף צריך לשלם 5 מיליון שקלים ולא מוכנה להתפשר בנושא.
החשש העיקרי כרגע היא שאם היעדר שיתוף הפעולה של יוסף יימשך, ייתכן ובכתב האישום לא יוצגו לבסוף הקשרים לכאורה בין ארגון פשע לדוד ביטן, פוליטיקאי מרכזי החשוד בפרשה. בפרקליטות הביעו השבוע אכזבה על כך שיוסף לא ישמש עד מדינה, אך הסתפקו בהישג שבמסגרת עסקת הטיעון שהסתמנה הוא צפוי היה להודות בבית המשפט כי אכן קיבל כסף מקבלנים - שאותו העביר לאחר מכן לדוד ביטן כשוחד ובכך הוא היה לוקח אחריות על מעשיו וגם מביע עליהם חרטה.