ארכיןן (צילום: רויטרס)
אילוסטרציה|צילום: רויטרס

עובדת לשעבר בשירות המדינה, שעבדה בקונסוליה ישראלית בחו"ל, טוענת שהותקפה מינית על ידי עובדים בנציגות, שהפרשה טויחה ושנתקלה בהתנכלות מצד הבכירים במקום. לאחר שבעבר התלוננה על המקרה במשטרה, כעת החליטה העובדת לפנות לנציבות שירות המדינה בדרישה לפתוח בחקירה נגד המעורבים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

התקיפה עצמה, כך על פי התלונה, אירעה ב-2014 - חצי שנה לאחר שהעובדת החלה בתפקידה. בתלונה נכתב כי העובדת "חוותה אירוע תקיפה מינית חמור ביותר" על ידי שניים מאנשי הנציגות - בדירה ששייכת לקונסוליה.

מהפנייה עולה כי דבר החשד לתקיפה הובא לידיעת מנהלה הישיר של העובדת וכן לידיעת בכירים נוספים בנציגות ובשירות המדינה. "לתדהמתנו, לא זו בלבד שלא נעשה דבר, התוקפים המשיכו לעבוד כרגיל, כאילו לא אירע דבר. רק בחלוף מספר חודשים השניים נשלחים ארצה ונעצרים על ידי משטרת ישראל".

המשטרה פתחה בחקירת התקיפה ובסיום החקירה העבירה את התיק לפרקליטות לאחר שסברה שישנה תשתית ראייתית. עם זאת, הפרקליטות החליטה לבסוף לסגור את התיק בשל היעדר ראיות.

"הפכה לבדיחת הקונסוליה"

בעקבות התקיפה הידרדר מצבה הנפשי והגופני של העובדת, שכיום מטופלת באופן קבוע בתרופות ובטיפול פסיכולוגי. "חייה לא שבו למסלולם ורחוק היום, אם בכלל, בו תוכל לחיות את חייה כאחד האדם", נכתב בפנייה לנציבות המדינה שהוגשה על ידי משרד עו"ד נעמי לנדאו.

מהפנייה לנציבות שירות המדינה עולה כי לאחר שהתלוננה בפני אנשי הקונסוליה על התקיפה, נפלה המתלוננת קורבן למסכת של התנכלויות מקצועיות. תחילה הוחלט כי בשל מצבה הנפשי הרעוע היא תשוב ארצה בכדי לקבל טיפול רפואי.

עו
עו"ד אורן גרוס|צילום: דוד ששון

לאחר תקופה ארוכה היא שבה לקונסוליה אך אז הטיח בה אחד הבכירים, לטענתה, כי הוא יעשה כל שביכולתו כדי לעצור את קידומה ולוודא שלא תמשיך לתפקיד שהובטח לה. בשל כך מצאה את עצמה המתלוננת ללא תפקיד ולמעשה "ישבה בכיסא פנוי במחלקת משאבי אנוש".

סגן ראש המשלחת הישראלית שהבחין בה יושבת שם הורה לה לצאת ולשבת באזור ההמתנה מחוץ למחלקה. "מרשתנו מצאה עצמה יושבת ללא משרד, ללא שולחן, ללא מעש במסדרונות חשופים לכל עבר וכך הפכה לבדיחת הקונסוליה".

עו
עו"ד ציון אמיר|צילום: רויטרס, חדשות

"לא יעלה על הדעת כי אירוע כה חמור טויח, נסגר והושתק", אומר עו"ד אורן גרוס המייצג את המתלוננת מטעם משרדה של עו"ד לנדאו. "משרד הביטחון, אשר היה מעסיקה של העובדת באותה ימים, לא נקט ולו צעד אחד בכדי לסייע לעובדת והיא אף אולצה לעבוד עם אותם עובדים לאחר האירוע".

מנגד אומר עו"ד ציון אמיר, המייצג את אחד החשודים: "מהרגע הראשון סברתי כי יש לגנוז את התיק וכי לא היה מקום למעצר מרשי. אני מברך על החלטת הסגירה, אם כי לדעתי יש לגנוז התיק בעילה של חוסר אשמה".