נמשכת המלחמה בסם האונס במועדונים: אחרי שהשבוע דווח במהדורה המרכזית כי המשטרה נערכת למאבק בסם האונס במקומות הבילוי, אמש (חמישי) שוטרים שסיירו במועדוני הלילה החלו - לראשונה - לחלק את הערכה שתסייע לבליינים לזהות האם הסם הוחדר למשקה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב רוני אלשיך סייר בנקודות החלוקה ובעמדות נשיפונים ל"מניעה מצבית", אותה מניעה אותה הנהיג מפכ"ל המשטרה ותכליתה מניעת פשיעה עוד בטרם התרחשותה. אמש הגיע לעמדות החלוקה בתל אביב ועקב אחר היערכות המשטרה ואופן חלוקת הערכות הייחודיות למבלים במועדונים ומחוצה להם.
במשטרה מציינים כי עד כה נרכשו כ-20 אלף ערכות, וחלוקתן יימשכו גם בחגיגות השנה האזרחית החדשה שיחולו מחר. העמדות השונות נפרסו במוקדי הבילוי ועשרות שוטרים חילקו למבלים ולמבלות את הערכות למניעה וגילוי סם האונס, תוך ביצוע הסברה והגברת המודעות לנושא. מהמשטרה נמסר כי חלוקת הערכות תימשך גם במהלך סוף השבוע במוקדי הבילוי השונים ברחבי הארץ.
הערכה החדשה מורכבת למעשה מקרטון קשיח, שעל גביו מונחים מעין משטחי זיהוי מיוחדים. בכדי לזהות אם המשקה מכיל סם אונס, יש לטפטף מעט ממנו על המשטחים הללו. אם על גבי המשטח יופיע כתם כחול - אזי הוחדר סם למשקה.
סם האונס (GHB) הוא סם הגורם לטשטוש, ערפול ההכרה וגם ירידה בזיכרון. בתום השפעתו הקורבנות חוזרים להכרה מלאה, אך ברוב המוחלט של המקרים הם אינם זוכרים את שארע. הדרך הנפוצה ביותר לעשות שימוש בסם היא החדרתו לכוס משקה של הקורבן הפוטנציאלי.
הסם קשה במיוחד לאיתור משום שהוא חסר טעם וריח ולכן לא משנה את טעמו של המשקה. הוא יוצא ממחזור הדם לאחר 8 שעות, ולאחר כחצי יממה כלל לא ניתן לאתר שרידים שלו בגוף הקורבן. לכן, ההמלצה למי שחושב שנפל קורבן לשימוש בסם לפנות באופן המהיר ביותר לבית החולים.
במשטרה מבקשים להדגיש, כי בשל הקושי המעבדתי לאתר את שרידי סם האונס בגוף ככל שחולף הזמן מרגע הצריכה, עולה החשיבות של מניעה מצבית והגברת המודעות בתחום. כמו כן, אם אכן זוהתה החדרה של הסם, יש לפנות מידית לדיווח לקבלת סיוע.