פרקליטתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, קרן שפירא, שהצטרפה באחרונה לצוות ההגנה, דחתה הבוקר (חמישי) את החשדות בתיק 4000 וטענה כי הם לא מבוססים על עובדות. בריאיון ל"דקלסגל" בגל"צ קבעה שפירא כי אתר "וואלה!" היה "עוין לנתניהו" ועל כן לא ניתנה לרה"מ כל תמורה עבור האישור של עסקת בזק-יס.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
שפירא חזרה על טענת השוחד לכאורה המיוחסת לנתניהו: "התזה אומרת שהייתה עסקה בחדר אפלולי בין אלוביץ' לראש הממשלה שבה הוא אמר לו שהוא יעמיד לשירותו את אתר וואלה!, ונתניהו יעניק בתמורה את עסקת בזק-יס". לדבריה, בדיקה העלתה "כי אתר וואלה! לא היה כלי שרת של רה"מ, ולאורך השנים הסיקור היה דומה מאוד לאתרים אחרים". עוד טענה כי ערב בחירות 2015 הסיקור שהעניק האתר לנתניהו היה שלילי והייתה תחושה של מהפך באוויר.
הפרקליטה אמנם לא דחתה על הסף את הטענות שלפיהן היו "אירועים נקודתיים" שבהם האתר פעל לטובת נתניהו באופן מכוון, אך לדבריה אין לשים את הדגש על כך. "נראה לכם שנתניהו אישר עסקה בשבילך הטבה לכתבה", אמרה. גם את הטענה המסתמכת על הביטוי המשפטי "שלח לחמך", כלומר הענקת הטבה לעובד ציבור גם מבלי לקבל תמורה ממשית באותו הרגע, דחתה שפירא באומרה שההטבות המיוחסות לנתניהו בתיק 2000 למשל לא ניתנו לו כעובד ציבור.
לקראת סיום דבריה הביעה שפירא תקווה כי לא יוגש כתב אישום נגד נתניהו, וסירבה להעריך מתי יסתיימו החקירות נגדו.
נתניהו: תיק 4000 לא היה ולא נברא
ביום שלישי נחקר נתניהו במשך כארבע שעות במעונו הרשמי בירושלים על ידי חוקרי להב 433 וחוקרי הרשות לניירות ערך. החקירה התמקדה בתיק 4000, וההערכה היא שרה"מ ייחקר שוב בתיק 1000 ו-2000. במקביל נחקר שאול אלוביץ', לשעבר בעל השליטה בבזק ובאתר וואלה!.
בתום החקירה נתניהו הכחיש את החשדות נגדו וטען כי התיק "לא היה ולא נברא". בהודעתו נכתב כי אתר וואלה! העניק לו סיקור שלילי "בניסיון להביא את הציבור להצביע נגדו בבחירות 2015".
בתגובת ראש הממשלה הוכחשו גם הטענות כלפי יחס מיוחד לכאורה שהוענק לאלוביץ' בעסקת בזק-יס: "ראש הממשלה חתם על עסקת המיזוג לאחר שורת החלטות של ועדות מקצועיות, לרבות הרשות להגבלים עסקיים ומועצת הכבלים והלוויין, ולאחר הנחייה מפורשת של היועצת המשפטית של משרד התקשורת".
אמש נחשף במהדורה המרכזית כי נתניהו הציג לחוקריו מכתב ששלחה היועצת המשפטית של משרד התקשורת דנה נויפלד שכותרתו עסקה בהמלצה לאשר את עסקת בזק-יס. "הואיל ומדובר בהעברת אמצעי שליטה כאשר כל החברות הן בשליטה של אותם יחידים, אנו סבורים כי אין מניעה לאשר את השינוי באחזקות כמפורט בבקשה", כתבה היועצת. "לאור כל האמור, המלצתנו היא לאשר את הבקשה בהתאם לסמכותך". ככל הנראה, טען נתניהו בחקירה כי מרגע שהיועצת המשפטית של המשרד החליטה והונח בפני צרור ניירות לחתימה – הוא עצמו היה לא יותר מ"סטטיסט" בתהליך של אישור המהלך.