משטרת ישראל גיבשה נוהל חדש לטיפול בנשים במעגל הזנות, כך מפורסם היום (שלישי) לראשונה בהחדשות Online. על פי הנוהל החדש, בכל מפגש של המשטרה עם הנשים יועבר דף מידע על כל ארגוני הסיוע הקיימים והשוטרים יחויבו לסייע להן להגיע לדירות חירום, אם ירצו בכך.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעקבות פנייה של הוועדה למאבק בסחר בנשים ובזנות גיבשה המשטרה את הנוהל שהופץ בשבועות האחרונים לכל השוטרים שפועלים בשטח. נקודת ההנחה הבסיסית של הנוהל היא שיש לראות באישה או גבר בזנות כקורבן, וכמי שהגיעו לכך מתוך מצוקה ונסיבות חיים גם אם זה נעשה מתוך רצון חופשי.
בהמשך מפורט כי למרות שזנות אינה עבירה במדינת ישראל, פשעים רבים מבוצעים כנגד נשים בזנות כמו איומים, ניצול, עושק, אונס, סרסרות וסחר ולכן המדינה הקימה גופים ממשלתיים לסייע לנשים וכמו כן מכירה בפעילות של הגופים האזרחיים שנמצאים בשטח.
על פי הנוהל שהופץ, כל אישה בזנות שבה נתקל שוטר בפעילות משטרתית תקבל דף ובו רשימת ארגוני הסיוע שמסייעים לנשים. לפני ביצוע חקירה, השוטרים יחוייבו לאפשר לאישה ליצור קשר עם ארגוני הסיוע. כמו כן, אם האישה תבקש להגיע לדירת חירום השוטרים יהיו מחוייבים לסייע להן בכך.
יו"ר הוועדה למאבק בסחר בנשים ובזנות עליזה לביא התייחסה להחלת הנוהל. "בשנים האחרונות רשויות המדינה הגבירו את פעילות האכיפה במוקדי הזנות, אך רבים מהשוטרים והפקידים לא מספיק מודעים לתנאים ולמצוקות של נשים בזנות", אמרה. "מה שהוביל לא פעם לפגיעה בהן ולהחרפת מצבן. אני שמחה שמאבק ממושך שאנו מובילות בוועדה נושא סוף סוף פרי".
"לאחר מאבק עיקש של הקואליציה למאבק בזנות, אשר הוביל לשיח ארוך ומשמעותי עם משטרת ישראל, היום מבינים גם במשטרה כי יש לשנות משמעותית את יחסם לנשים בזנות, מאחר והן קרבנות של מציאות איומה", מסרה עו"ד ניצן כהנא, מנהלת שותפה במטה למאבק בסחר בנשים ובזנות. "חזרנו ודרשנו כי כל מפגש של המשטרה עם נשים בזנות ילווה בנשות סיוע, אשר יהיו רגישות לצרכיהן המידיים של הנשים ויוכלו להציע, למי שתחפוץ, להמשיך את הקשר ולקבל סיוע. אנו מבקשות לברך את המשטרה על ההחלטה הנכונה, ולחזור ולהזכיר כי סגירת המעגל האמיתית תיעשה כאשר צריכת זנות תיאסר בחוק, וצרכני הזנות, אשר מנצלים את הנשים, יישאו בהשלכות למעשיהם".