הרשות לניירות ערך ביקשה היום (רביעי) להאריך את התנאים המגבילים שהוטלו על מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר ולהאריך את הרחקתו מהמשרד אותו ניהל לתקופה נוספת של 45 ימים. פילבר חשוד שקידם אינטרסים של בזק, שבבעלותו של שאול אלוביץ' במשרד התקשורת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בין ההגבלות שהוטלו על פילבר: הימנעות מהגעה למשרד התקשורת ואיסור ליצירת קשר עם מי מעובדי המשרד. בנוסף ייאסר עליו ליצור קשר עם אנשי משרד המשפטים, עובדי חברת בזק ועובדי חברת יס. פילבר נדרש גם להפקיד את דרכונו בידי הרשות ולהפקיד ערבות על סך 400 אלף שקלים.
לפני כחודש פרסם כתבנו גיא פלג כי נגד פילבר ישנן "ראיות חד-משמעיות", כך לדברי גורמים בכירים במערכת אכיפת החוק. לדבריהם, החקירה נגדו התנהלה במשך שמונה חודשים, והופעלו נגדו שלל "אמצעים", אותם לא פירטו הבכירים. עם זאת, ידוע כי בחקירות הוצגו לפילבר תכתובות אי-מייל ששלח וקיבל, ולכן ההערכות הן שלכל הפחות שאבו ממנו את כל תכתובות האימייל.
שמו של ראש הממשלה נתניהו טרם עלה בחקירות. פילבר לא חשוד בקבלת שוחד מאלוביץ' ומשכך נשאלת השאלה מדוע על פי החשד הוא העביר מידע לבזק, שאמור היה לקדם את האינטרסים של חברת התקשורת.
ייתכן שפעל על דעת עצמו, בין אם כדי לרצות את אלוביץ' למטרת עבודה עתידית ובין אם כדי לרצות את נתניהו. עם זאת, ייתכן כי הונחה על ידי ראש הממשלה עצמו.
בחקירותיו אמר פילבר כי התקשורת בינו לבין אלוביץ' הייתה משא ומתן לגיטימי ביניהם, וכי חילופי הטיוטות ביניהם היו מקובלים. אלוביץ', מצדו, דיבר ארוכות בחקירתו כשניסה לשכנע את החוקרים כי ההטבות שבזק קיבלה זעומות לעומת אלה שקיבלו פרטנר והוט.