עוזרו נעצר. שטייניץ (צילום: CNN, Yonatan Sindel/Flash9)
שטייניץ. "מקווה שלא יימצא כלום"|צילום: CNN, Yonatan Sindel/Flash9

פרשת הצוללות הסתעפה היום (שני) למעצרים חדשים, ואם נראה היה שהחקירות שהתקיימו עד עתה סבבו סביב הדרג הביטחוני, הרי שמהיום גם הדרג המדיני על הכוונת. בעוד שרמי טייב, מקורבו ויועצו של שר האנרגיה יובל שטייניץ נעצר בחשד לקבלה ותיווך לשוחד מעד המדינה מיקי גנור, היועמ"ש אישר לזמן את שטייניץ עצמו למסור עדות בפרשה. למקורביו אמר שטייניץ כי החקירה "נפלה עליי כרעם ביום בהיר". גם ראש הממשלה בנימין נתניהו יזומן למסור עדות בפרשה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

את גרסתו של שטייניץ, שמתפרסמת הערב לראשונה במהדורה המרכזית, הוא מסר למקורביו ובה כפר באפשרות שהוא מעורב במעשים פליליים. "אני ידוע כאחד האנשים הכי ישרים, אין מקפיד ממני על זה. אם יזמנו אותי לעדות אגיע כמו כל אזרח ואשתף פעולה אבל אני מאמין ומקווה שלא יימצא כלום", אמר.

רמי טייב בדיון להארכת מעצרו (צילום: חדשות 2)
רמי טייב בדיון, היום|צילום: חדשות 2

שטייניץ הוסיף כי "מעולם לא התעניינתי בכסף או בבצע כסף. לא ראיתי אצל דוד שרן ורמי טייב צל צילה של שחיתות ואבריאל בר יוסף הגיע לוועדת החוץ והביטחון ישר מהצבא ומעולם לא הבחנתי בבעיה. אף אחד במערכת הביטחון לא הזהיר את הקבינט מבעיה בעסקה". בדבריו למקורבים הדגיש שטייניץ כי הוא "נגע בעניין" בשוליים בלבד, וכי ההכרעות בנושא הצוללות התקבלו על ידי ראש הממשלה ומערכת הביטחון.

מוקדם יותר כאמור הותר לפרסום כי רמי טייב הוא העוזר הבכיר שנעצר הבוקר במסגרת חקירת הפרשה. טייב חשוד בלקיחת שוחד, תיווך לשוחד עבור נבחר ציבור שכיהן בעבר, ובהלבנת הון. מעצרו הוארך בשלושה ימים נוספים. טייב הגיע במקרה ליחידת להב 433 כשהסיע את פרקליטתו של דוד שרן, בכיר בלשכת ראש הממשלה נתניהו וחשוד נוסף בפרשה. כשהחוקרים ראו אותו במקום הם עיכבו אותו לחקירה ועימתו אותו עם אחד החשודים הנוספים.

הכוורת של שטייניץ
הכוורת של שטייניץ|צילום:

הבוקר עוכב לחקירה גם אליעזר (מודי) זנדברג, שר לשעבר בממשלת ישראל בחשד למעורבות בפרשת הצוללות. בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרו בשלושה ימים והוא חשוד בקבלת שוחד מעד המדינה מיקי גנור ובתיווך לשוחד במסגרת הפרשה.

השר לשעבר מודי זנדברג, אתמול בבית המשפט (צילום: חדשות 2)
מודי זנדברג|צילום: חדשות 2

 

זנדברג, בן 55 ועורך דין במקצועו, נבחר ב-1992 לכנסת ה-13 מטעם "צומת". ארבע שנים לאחר מכן כיהן ברשימת הליכוד-גשר-צומת והיה חבר בוועדות החוקה, הכלכלה והחינוך והתרבות. בבחירות לכנסת ה-16 נבחר זנדברג מטעם מפלגת "שינוי" ומונה לשר המדע והטכנולוגיה ב-2003. עם פרישת שינוי מהקואליציה של ראש הממשלה אריאל שרון והליכוד הוא פוטר מתפקידו. מאז 2010 עומד זנדברג בראש ארגון קרן היסוד. 

בדיון להארכת מעצרו הכחיש פרקליטו יובל זמר את מעורבותו של זנדברג בפרשה והבהיר כי למרות הקשרים העסקיים שקיים עם גנור אין במעשיו הביטים פליליים. "יש לנו מחלוקת מהותית עם המשטרה ברמת העובדות. גנור מפרש את הדברים בצורה שונה מכפי שהם קרו באמת ולכן האינטרס הראשון שלנו הוא שהמשטרה תסיים את החקירה ואין לי צל של ספק שהתיק נגדו ייסגר".

גנור. בוטל ההסכם (צילום: אילן אסייג, חדשות)
מיקי גנור|צילום: אילן אסייג, חדשות

לדבריו, "מודי מכיר את גנור, הוא נתן לו ייעוץ אך הכל גלוי לאור השמש ושום דבר לא נעשה בצורה פלילית. גנור הפך לעד מדינה וכרגע הוא מנסה לגרור לקלחת הזו את כל מי שהכיר ומכיר. זנדברג משתף פעולה בחקירה, שאת הזימון אליה קיבל בהפתעה גמורה, ואני מקווה שברביעי הוא כבר יהיה בבית".

כמו כן נחקר הבוקר שוב אבריאל בר יוסף, סגן ראש המל"ל (המטה לביטחון לאומי) לשעבר: בר יוסף הוא מהחשודים המרכזיים בפרשה, שכבר היה עצור בעבר. חקירתם של השר לשעבר ובר יוסף מתבצעת בהמשך לעדותו של עד המדינה מיקי גנור. היום או מחר צפויים להגיע לעדות בלהב 433 גם קציני צה"ל מכהנים.

אתמול עוכבו לחקירה שישה חשודים במעורבות בפרשה. בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם של ארבעה מתוכם: מעצרם של ראש הסגל לשעבר במשרד רה"מ דוד שרן ויועץ התקשורת צחי ליבר הוארך ב-5 ימים, בעוד המעצר של מפקד שייטת 13 לשעבר ושל יועץ התקשורת נתן מור הוארך ב-4 ימים. כמו כן, הוארך ביממה מעצרו של חשוד נוסף, עורך דין במקצועו שחשוד בתיווך לשוחד, ששמו נאסר לפרסום.

יקדם חוקים שיפגעו בבג
גם רה"מ יזומן למסור עדות|צילום: ערוץ הכנסת, חדשות

במהלך הדיון להארכת מעצרו, בית המשפט דחה את בקשת פרקליטו של מפקד השייטת לשעבר, תת-אלוף במילואים ש' שחשוד בקבלת שוחד, לאסור על פרסום שמו אך הסכים לדחות ביממה את הפרסום לצורך הגשת ערעור. מוקדם יותר במהלך חקירתו במשרדי להב 433, סירב תת-אלוף במיל' ש' להיות מיוצג על-ידי עורך דין וכי הוא מוכן לספר הכול. עם זאת, חוקרי המשטרה סברו שיש מקום להביא נציג של הסנגוריה הציבורית שיסביר לו מדוע מתחייב ייצוגו בבית המשפט.

במהלך הדיון עצמו, סיפר פרקליטו של מפקד השייטת לשעבר כי מרשו היה בעבר חברו של עד המדינה מיקי גנור, ובשלב מסוים הם חשבו להקים בצוותא עסק. אלא שבחלוף זמן התברר לש' כי גנור מסתיר ממנו מידע ועוקף אותו בנושאים מסוימים שקשורים לעסק שתכננו, ולכן החליט להפסיק את שיתוף הפעולה.