לפני כשבוע וחצי מטופל בלשכת הרווחה בפתח תקווה תקף מאבטח, נמלט ותועד במצלמות האבטחה שבמקום. למרות שזהותו ידועה למשטרה, הוא טרם נחקר ואף לא נעצר. העובדים הסוציאלים טוענים שזו לא הפעם הראשונה ושהם אינם מוגנים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בתיעוד ניתן לראות את המטופל מגיע ומבקש לדבר בדחיפות עם העובדת הסוציאלית שלו, אך היא לא נוכחת במקום. עובדה זו גרמה למטופל לאבד את סבלנותו. "אמרתי לו אל תתקרב למשרדים ואז הוא התחיל לדחוף" מתאר אחד המאבטחים שהותקף. "הוא דחף אותי הצידה נכנס למשרדים והתחיל לצרוח ולצעוק".
"הוא התנפל על העובדת הסוציאלית והתחיל לשבור דברים", סיפר מנהל האגף לשירותים חברתיים בפתח תקווה גיא עפרי. "הוא שבר מחשבים ורק בזכות המאבטח - העובדות יכלו לברוח מהמקום". בתיעוד ניתן לראות שבזמן שהמטופל התפרע, העובדות הצליחו לברוח מהדלת האחורית. המאבטח, שהיה חבול ופצוע, המשיך לנסות לעצור בעדו מלהגיע אליהן.
המאבטח שהוכה שחזר: "עמדתי בפתח הכניסה וניסיתי למנוע ממנו להיכנס ואז הוא התחיל להרביץ לי ונפלתי לרצפה". בתום האירוע, המאבטח פונה לבית החולים על מנת לקבל טיפול רפואי. במסגרת עבודתו הוא אינו חמוש וכך ההוראה בכלל לשכות הרווחה ברחבי הארץ. עפרי הסביר כי "הפחד שלנו העובדים הוא נושא ההגנה שמדינת ישראל צריכה לספק".
תקיפת עובדים סוציאליים מצטרפת לשורת המקרים של תקיפת מטפלים, גם בתחום הרפואה - רק לפני מספר שבועות הותקף צוות בבית החולים רמב"ם, ובעקבות מותה של האחות טובה קררו בהצתת קופת החולים על ידי מטופל, מקודמת חקיקה שתחמיר את הענישה על התוקפים. במקרה בפתח תקווה החשוד נמלט וגם לאחר שבוע וחצי המשטרה טרם הגיעה אליו.
ממשטרת ישראל נמסר: "עם קבלת התלונה במשטרה בגין התקיפה, נפתחה חקירה אשר עדיין מתנהלת בימים אלו. במסגרת החקירה בוצעו עד כה מגוון פעולות חקירה. מטבע הדברים איננו מפרטים אודות חקירות מתנהלות, אולם נציין כי זהות התוקף ידועה ונעשים מאמצים לאיתורו. אנו נמשיך לחקור את המקרה ביסודיות ובמקצועיות במטרה להגיע לחקר האמת. מותר לציין כי אנו רואים בחומרה אלימות מעל סוג שהיא ונמשיך לפעול בנחישות בכדי למצות את הדין עם החשוד".
ממשרד העבודה והרווחה נמסר: "המשרד מגנה בכל תוקף אלימות המופעלת כלפי עובדים סוציאלים. האחריות לאבטחה של מחלקות הרווחה הינה של הרשויות המקומיות בעוד המשרד מממן עבור העובדים אמצעי מיגון פיזיים, סדנאות להתמודדות במצבי משבר ולחץ ותמיכה לעובד שנפגע וכן את נושא המיגון האישי לרבות לחצני מצוקה ניידים - בהתאם לצרכים ולבקשות שמעלות הרשויות. בנוסף, פועל המשרד למיגור תופעת ההכפשות ו"השיימינג" ברשת שמעודדים התנהגות פוגענית כלפי העובדים הסוציאלים במחלקות".