חשיפה - התפתחות בפרשה שמנעה מגל הירש להתמנות למפכ"ל: המשטרה גייסה בחודשים האחרונים עד מדינה נגד תא"ל במיל' גל הירש, שהיה מיועד להיות מפכ"ל המשטרה, עד שהצהיר ב-2015 על הסרת מועמדותו בשל החקירה שמתנהלת נגדו - כך פורסם הערב (חמישי) במהדורה המרכזית. עד המדינה גויס כנגד הירש ובכירים בחברתו של הירש, "דפנסיב שילד".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
עד המדינה, שנחשב לאיש מפתח בפרשה, חשף בפני חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה חשבונות בנק שמהם שולם לכאורה שוחד לשר בכיר בממשלת גיאורגיה לשעבר. באופן חריג, ההסכם הובא לאישורו של פרקליט המדינה שי ניצן. נבות תל-צור, פרקליטו של גל הירש, סירב עד כה להגיב לידיעה.
הירש נחקר כבר מספר פעמים בחשד לשוחד לעובד ציבור זר, מרמה והלבנות הון בחו"ל, לאחר שידור תחקיר חדשות 2 בעניינו: הוא נחקר באזהרה לאחרונה במאי 2016, ומאז כאמור הושגה התקדמות משמעותית. עורכי דינו של הירש הצהירו מספר פעמים במהלך הפרשה כי "גל הירש דוחה בתוקף כל חשד המופנה כלפיו, הוא בטוח בניקיון כפיו וקורא לכבד את החקירה ולהביא לסיומה".
לצד הירש נחקרו אז ארבעה בני אדם נוספים בחשד לשוחד, מרמה והלבנת הון בחו"ל. הפרשה אליה נקשר שמו של הירש הייתה בין השיקולים שהובילו להסרת מועמדותו למפכ"ל המשטרה. החמישה, בהם הירש, נחקרו באזהרה בגין חשד לביצוע עבירות מתן שוחד לעובד ציבור זר, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות על חוק איסור הלבנת הון ועבירות על פקודת המסים על ידי מנהלים ועובדים בחברת אחזקות ישראלית וחברות הקשורות אליה.
על פי החשד, גורמים בחברתו של הירש "דפנסיב שילד" ובחברות הקשורות עמה זכו במרמה בהסכמים לביצוע פרוייקטים בהיקפים כספיים נרחבים בגיאורגיה, בתמורה לשוחד ששילמו לעובד ציבור באותה מדינה. כמו כן עלה חשד כי באחד מהפרוייקטים, קיבלו המעורבים במרמה תשלום בהיקף גדול מכפי התשלום שהיו זכאים לו.
בין העצורים: איש עסקים בעל דרכון כפול
במסגרת החקירה נגבו מספר עדויות ובוצעו חיפושים במשרדי החברות המעורבות לכאורה, וחלק מהמעורבים בפרשה - בהם הירש - נחקרו באזהרה. החקירה החלה בעקבות חשד שעלה במסגרת שיתוף הפעולה הבינ"ל בין משטרת ישראל לרשויות האכיפה בעולם - והיא מנוהלת בשיתוף פעולה עם רשות המסים ובליווי פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה).
אחד הנחקרים בפרשה הוא מ', איש עסקים ישראלי: שוטרים פשטו בעבר על ביתו ועצרו אותו לחקירה - משם נלקח למשרדי להב 433. על פי החשדות שיוחסו לו, מ' תיווך והעביר שוחד מהחברה של הירש לבכיר במדינה זרה. מדובר באיש עסקים בעל דרכון כפול - ישראלי וזר: מ' עובד כאיש תיווך, ורוב עסקיו מתבצעים בחו"ל ובעיקר במזרח אירופה. מתוך החקירה עולה שבשנת 2008 מ' העביר, בהוראת משרדי החברה של הירש, כסף לבכיר - בתמורה לכך שהחברה תזכה במכרז למכור מוצרים באותה מדינה.
באוגוסט 2016 שודר בערוץ 2 סרט שעסק במלחמת לבנון השנייה - ובמסגרתו הגיב אז הירש לאירועים וסיפר לראשונה את גרסתו לנושא המינוי שלא התממש. "זה בכלל לא היה בתכניות שלי, מי בכלל חשב להיות מפכ"ל משטרה?", תהה הירש בריאיון ליאיר אלעזר. "אך התפקיד הזה הוא כל כך חשוב שלבסוף, כשקוראים לי למשימה - אני הולך ומתייצב".
מרגע שפורסם דבר מינויו של הירש, החל צונאמי של ביקורת שהלך וגבר. אל ניצבי המשטרה בדימוס וההורים השכולים ממלחמת לבנון השנייה התווספו גם חשדות לפלילים, בין היתר גם בתחקיר של כתבנו חיים ריבלין, שחשף אי סדרים במכרז שבו זכתה חברה בבעלותו של הירש. היו מי שטענו אז שבעקבות התחקיר הזה, השר ארדן שעד אז הגן בחירוף נפש על המינוי, הבין שאין לו ברירה והתקפל. "השתמשו בכל מיני פרקטיקות כדי להשחיר את השם שלי ולהשמיץ", אמר. "רצו לעורר ספק ולשבש את המינוי, ולבסוף מה שהכריע את הכף זה ההחלטה שיש נושאים עסקיים שקשורים לחברות שלי שצריך לחקור אותם ולבדוק אותם".