בית משפט השלום בתל אביב שחרר אמש(רביעי) את יו"ר לשכת עורכי הדין אפי נוה, החשוד המרכזי בפרשת "מינוי תמורת מין", למעצר בית. לקראת הדיון ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בשלושה ימים, ובמהלכו יצא נציג המשטרה להתייעץ אם לבקש דחיית ביצוע. בסופו של דבר הוחלט לשחררו למעצר בית בתנאים מגבילים עד יום רביעי הבא.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
במהלך הדיון אמר נציג המשטרה כי הסיבה שרק עו"ד נוה הובא להארכת מעצר היא שהחשד נגדו מוחשי. לדברי הנציג, התשתית העובדתית שהתגבשה בעניינו עברה את משוכת החשד הסביר המתבקש ואף מעבר לכך.
פרקליטו של נוה, עורך הדין בעז בן צור, טען שבעת שהשופטת התמנתה לתפקידה הוא לא היה חבר בוועדה למינוי שופטים. בתגובה, נציג המשטרה התעקש ואמר כי החשוד השפיע על חברי הוועדה למנות את השופטת המדוברת.
כשנשאל אם יש בידי המשטרה ראייה ישירה שמוכיחה שהחשוד השפיע על גורמים שעוסקים בקידום שופטים מערכאת בית משפט השלום למחוזי, השיב הנציג: "לא אוכל לפרט. התשובה מונחת בפני בית המשפט".
במהלך הדיון תיאר הנציג חקירה מיוחדת שבה פעולות רבות דורשות אישורים של הגורמים הבכירים ביותר. זו הסיבה שלטענתו החקירה דורשת זמן. "אנחנו מתייחסים ביראת קודש לחשוד ולמערכת המשפט כולה", אמר הנציג.
"פרצו לטלפון של נוה"
עורך הדין בן צור אמר כי נוה לא השפיע על החלטות הוועדה למינוי שופטים משום שההחלטות שם לא מוכרעות על חודו של קול בודד. "החלטת בית המשפט מעידה שלא כצעקתה", אמר עורך הדין.
לדבריו, החומרים שהגיעו לתקשורת ולמשטרה הושגו בדרך לא חוקית ושהטלפון של נוה נפרץ. "מישהו פרץ לטלפון הנייד שלו והעתיק משם את תחולתו", אמר בן צור. עוד הוסיף עורך הדין כי בימים הקרובים נוה ישקול את האפשרות לצאת לנבצרות מתפקידו כיושב ראש לשכת עורכי הדין.
שלושה חשודים נחקרו היום במשרדי יחידת להב 433: נוה, שופטת בבית משפט השלום ורעייתו של שופט, עורכת דין במקצועה. בהודעת המשטרה נמסר כי שלושה חברי הוועדה למינוי שופטים מסרו עדות במשטרה. לחדשות נודע כי ביניהם העידו חברת הכנסת נורית קורן (הליכוד) ועורכת הדין אילנה סאקר.
החקירה עוסקת בעבירות מתחום טוהר המידות בקשר למינוי וקידום שופטים: לאחר צמצום צו איסור הפרסום, נחשף כי עו"ד נוה חשוד כי ניצל את תפקידו לפני כמה שנים כדי לקדם מינוי של שופטת בבית משפט השלום בתמורה לקשרים רומנטיים שניהלה איתו.
החשד השני שנחקר הוא שרעייתו של שופט בית משפט השלום קיימה עם נוה יחסים מיניים על מנת שהוא יסייע לקדם את בעלה לבית המשפט המחוזי, קידום שבסופו של דבר לא יצא לפועל. השופט עצמו אינו חשוד בביצוע עבירה. בסיום חקירתן, שוחררו השופטת ועורכת הדין למעצר בית בתנאים מגבילים למשך חמישה ימים. השופטת אף הוצאה לחופשה.
כשנוה מונה לראש הלשכה, החלטתו הראשונה הייתה לבטל את המוסד לבוררות, והוא נטל לעצמו את הסמכות לנתב את תיקי הבוררות - בין 100-130 בשנה, של עשרות ואפילו מאות מיליוני שקלים במצטבר. בשלב הבא ייחקר הנושא הזה.
במסגרת החקירה בוצעו חיפושים במספר זירות ובהן לשכת עורכי הדין. במשטרה הבהירו כי החומר שנאסף עד כה לא מעלה חשד לגבי מינויים של שופטים אחרים. החקירה מלווה על ידי פרקליטות מחוז מרכז (פלילי) ומפוקחת על ידי פרקליט המדינה.
לאור פרסום הפרשה החמורה, שרת המשפטים איילת שקד ונשיאת בית משפט העליון אסתר חיות מסרו הודעה משותפת. "ראינו לנכון לציין כי אנו סמוכות ובטוחות כי מערכת אכיפת החוק תמצה את חקירת הפרשה ותגיע לחקר האמת", כתבו. "עוד ראינו לציין כי במהלך תקופת כהונתה של שרת המשפטים, חברת הכנסת איילת שקד, כיושבת ראש הוועדה לבחירת שופטים, מינתה הוועדה 334 שופטים ורשמים בכירים בהליך מיון ובחירה קפדני ומקצועי".
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט פסל עצמו מהחקירה בשל יחסי חברות אישיים עם נוה. מוקדם יותר היום ביצעו חוקרי יאח"ה חיפושים בביתם של החשודים, שבמהלכם נתפסו חומרי מחשב ומסמכים. "החקירה נפתחה בעקבות מידע שהגיע לפני כשבועיים", נמסר מהמשטרה. "מדובר בחשד לביצוע עבירות בקשר למינוי של שופטת שלום אחת לפני מספר שנים ובקשר לנסיון להביא למינוי של שופט שלום למחוזי - שלא קודם".