ראש העיר שנחקר באזהרה ביום שני במשרדי להב 433 הוא חיים צורי, ראש עיריית מוצקין. צורי נחקר בחשד להפרת אמונים ופגיעה בפרטיות התושבים במסגרת ניסיונו להיבחר מחדש לתפקידו כראש עיר. עם צורי נחקרו גם מנכ"ל העירייה ועובדים נוספים. לפני כשנה פורסם תחקיר ב"חדשות סוף השבוע" בו נחשף כי ראש העיר מחזיק במאגרי מידע לא חוקיים על תושבי העיר בהם, בין היתר, הוא גם מסמן את תומכיו ומתנגדיו.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
כשנה לאחר פרסום תחקיר החדשות אודות התנהלות ראש עיריית קריית מוצקין חיים צורי, המשטרה החליטה לעכב אותו ואת בכירי העירייה לחקירה. ביומיים האחרונים, כך הותר לפרסום, ראש העיר נחקר בשלוחה הצפונית של היחידה הארצית לחקירות הונאה.
יחד עם צורי עוכבו ונחקרו באזהרה גם סגנו עומר זוהר, מנכ"ל העירייה יריב גיסר, מנהל המחשוב בעירייה ועובדים נוספים. בסיום החקירה, הותר לצורי לחזור לעבוד בעירייה אבל על שאר המעורבים הותלו הגבלות והם הורחקו מהעירייה למספר ימים כדי למנוע מהם אפשרות של שיבוש הליכי חקירה. גם קרובת משפחתו של צורי זומנה לחקירה.
צורי נחקר בחשד שניהל מאגר מידע של תושבי העיר תוך ניצול משאבי העירייה לטובת מטה הבחירות האישי שלו. בנוסף, צורי נחקר בחשד שרכש ב-70 אלף שקלים מכספי העירייה תוכנה שתעזור לו לשלוט על המצביעים ביום הבחירות האחרון.
החקירה מתנהלת על ידי הרשות להגנת הפרטיות שבמשרד המשפטים וכן על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה. שם בודקים בין היתר חשד לכך שצורי השתמש בעובדי העירייה הבכירים וגם במתקני העירייה כדי לקדם את עצמו ואת הסיעה שלו במהלך הבחירות האחרונות לראשות העיר, אז נבחר בפעם החמישית ברציפות לתפקיד.
עורך דינו של צורי, טומי נדשי, סירב להגיב לפרסום הפרטים.
תחקיר: צורי החזיק מאגר מידע לא חוקי על תושבי העיר
הזימון לחקירה הגיע בעקבות חקירתם באזהרה של ממלא מקום ראש עיר ועובד נוסף באותה עירייה בחשד למעורבות בעבירות קבל דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים, שיבוש הליכי משפט, עבירות על הגנת הפרטיות ועוד.
בתחקיר "מהדורת סוף השבוע" נחשף כי צורי, שעומד בראש העירייה כבר 26 שנים, מחזיק מאגר מידע לא חוקי הכולל פרטים אישיים על כל תושב בעיר. בין היתר התושבים חולקו במידע לתומכים או לא תומכים בראש העיר ותועדה כל עזרה שניתנה מראש העיר צורי לתושבים ברמה האישית. כמו סיוע בכיסאות לשבעה או סיוע בוועדה לתכנון ובנייה או ביטול דוחות.
בעקבות שידור התחקיר הגישו התנועה לאיכות השלטון תנועת "יושרה לישראל" תלונות ליועץ המשפטי לממשלה ולמפכ"ל רוני אלשיך. "במסגרת הכתבה נטען כי בהוראתו הישירה ובהתערבותו של מר צורי מפעילה העירייה מאגר נתונים ממוחשב, שאינו רשום כדין", נרשם במכתב של התנועה לאיכות השלטון. "במאגר פרטים אודות תושבי העיר לרבות כתובות מגורים, מספרי טלפון, כתובות דוא"ל ולעיתים אף מקומות עבודה וקשרי משפחה".
"המאגר מכיל מידע רגיל אודות תושבי העיר, מסווג אותם לפי נטייתם הפוליטית ולפי קבוצת האלקטורט אליה הם משתייכים, ובנוגע לרבים מהם מתועדות במאגר הערות אישיות ורגישות", הוסיפו בתנועת יושרה לישראל. "פרט לחדירה לפרטיות של התושבים, ניתן לאתר בנקל בין ההערות כאלו המעלות כשלעצמן חשד למעשים לא כשרים מצד מר צורי".