האם נתניהו יוזמן למסירת עדות על יחסיו עם שאול אלוביץ'? הרשות לניירות ערך שחקרה את בזק המליצה להגיש כתבי אישום נגד בעל השליטה בבזק ומנכ"ל משרד התקשורת המורחק, שלמה פילבר, המקורבים לראש הממשלה. יו"ר הרשות, שמואל האוזר, שהוביל את החקירה, העניק לחדשות 2 ריאיון פרישה ואמר שהפרשה עוד לא הסתיימה ורמז לכך שייתכן שגם נתניהו יוזמן לתת עדות. "רעידת אדמה מהסוג הזה יכולה לגרור גם רעידות אדמה משניות, ולכן אי אפשר להעריך מה יקרה", אמר בריאיון שישודר במלואו באולפן שישי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אנחנו לוקחים בחשבון שחקרנו מאות נחקרים ושאספנו אלפי עדויות ושהפכנו כל אבן כדי למצוא את האמת ולדעת על מה מדובר", אמר. "יכול להיות שרעידות האדמה המשניות יכולות להיות מאוד מאוד משמעותיות".
האוזר נשאל גם למניעיו של שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת שהורחק מהמשרד בעקבות החקירה ושנמצאה נגדו תשתית ראייתית בגין מרמה והפרת אמונים, למרות שלא נמצאו עדויות לכך ששוחד על ידי אלוביץ'. "לא יודע ולא רוצה להביע את דעתי במקום שאני לא יודע, אבל יכול להיות שהוא רוצה לרצות את אדונו או שיש לו דברים אחרים שהם לא קשורים לדבר הזה", אמר ורמז כי פעל כדי לרצות את ראש הממשלה. "העובדה היא שאנחנו מצאנו תשתית ראייתית בכך שיש בפעולותיו כדי מרמה והפרת אמונים".
ההמלצות להגשת כתבי אישום נגד החשודים ב"פרשת בזק" נעשו בתום חקירה בת חמישה חודשים בלבד, הראיות שהצטברו נגד חשודים חזקות מאוד, וכתבי אישום אכן צפויים להיות מוגשים בתיק.
יו"ר רשות ניירות ערך הודיע לפני כחודשיים על העברת תיק החקירה בפרשת בזק לפרקליטות מחוז ת"א, לאחר סיום החקירה ברשות. על פי הודעת הרשות, בתום החקירה גובשה תשתית ראייתית המבססת לכאורה את מעורבות החשודים המרכזיים בפרשה: בעל השליטה בחברת בזק שאול אלוביץ', מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר ומנכ"ל יס רון איילון. במסגרת התיק נחקרו מספר פרשיות, הנוגעות להתנהלות חשודה של גורמים בכירים בחברות "בזק", "יס" ו"חלל" וכן של מספר עובדי מדינה הקשורים מתוקף תפקידם בממשקי עבודה מול חברת בזק.
החקירה הגלויה בפרשת בזק נפתחה בהוראת יו"ר הרשות ביוני 2017 לאחר חקירה סמויה של מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר. במהלך החקירה נבדק חשד לביצוע עבירות פליליות ובכלל זה עבירות דיווח, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות שיבוש מהלכי משפט. במסגרת החקירה, הגיעה מחלקת החקירות של הרשות למסקנה כי קיימת תשתית ראייתית נגד בכירי החברה בעבירות של קבלת כספים במרמה, הדלפת חומרים וקידום האינטרסים של בזק.