דרמה משפטית בשאלת פרסום ההמלצות, אחרי יותר משנה של חקירות: המשטרה כבר העבירה לפרקליטות את סיכום חקירת תיקי 1000 ו-2000, בהם חשוד ראש הממשלה בנימין נתניהו בקבלת שוחד, אך סמוך לשעה 19:30 דווח כי היועץ המשפטי טרם אישר את פרסום ההמלצות. זמן קצר לאחר מכן הבהירו במשרד המשפטים כי ההמלצות בתיקי נתניהו יפורסמו עוד הערב (שלישי).
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
היועץ המשפטי לממשלה השהה מעט את פרסום ההחלטות בשל החובה לעדכן את המעורבים במסקנות: מנדלבליט חידד בפני אנשי המשטרה את ההוראה המחייבת עדכון החשודים לפני ההודעה, ועל כן נמסרה הודעה לפרקליטיו של נתניהו. מהמשטרה נמסר מנגד: "אין שחר לפרסום כאילו היועץ המשפטי לממשלה מעכב את פרסום ההמלצות. התיאום בין מפכ"ל המשטרה, ראש אגף החקירות, פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה הדוק כתמיד".
גורם בסביבת ראש הממשלה נתניהו הגיב בזעם להתפתחויות: "מה שקורה היום הוא לא פחות משערורייה. מהבוקר דוברות המשטרה מדליפה לכלי התקשורת שההמלצות יינתנו הערב ב-20:00 לקראת מהדורות החדשות. עד לרגע זה, ראש הממשלה לא קיבל שום הודעה, לא רשמית ולא אחרת. רק הדלפות והדלפות והדלפות. מתברר שראש הממשלה לא מקבל אפילו את הזכות הבסיסית שניתנת לכל אזרח".
במהלך היום עסקו במשטרה בניסוח ואישורים של גורמים משפטיים להודעה המסכמת שתועבר לפרסום בכלי התקשורת: בהודעה זו גם ייקבע אם נמצאה תשתית ראייתית להגשת כתב אישום נגד ראש הממשלה, ובגין אילו עבירות. בפרקליטות מתייחסים לשתי הפרשות כתיק אחד.
במהלך היום קיים נתניהו התייעצויות עם פרקליטיו לקראת פרסום המלצות המשטרה בעניין החקירות בעניינו. נתניהו כינס את עורכי דינו ומקורביו בניסיון לגבש את פעולותיו בענייניו המשפטיים, לאחר שבג"ץ דחה אתמול על הסף את העתירה נגד פרסום המלצות המשטרה שהגיש עורך הדין יוסי פוקס. בעקבות ההתייעצויות, ביטל נתניהו את הגעתו לאירוע הנחת אבן פינה בבית החולים 'פורייה' בטבריה.
תיק 1000 | החשד: ראש הממשלה נתניהו קיבל מאנשי העסקים מילצ'ן ופאקר מתנות בשווי של מאות אלפי שקלים
הפרשה בה חשוד ראש הממשלה נתניהו פרצה לחיינו ביולי 2016, אז דיווח פרשננו אמנון אברמוביץ' ב"אולפן שישי" על חשד להעברת כספים גדולה, לכאורה, לנתניהו או למי מבני ביתו. בחודשים שלאחר מכן הלכו ונחשפו החשדות של המשטרה נגד נתניהו בתיק שזכה לכינוי "תיק 1000": קבלת טובות הנאה ומתנות יקרות (סיגרים ושמפניות) משני אנשי עסקים - ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר, בשווי של מאות אלפי שקלים ובאופן שיטתי, לכאורה.
המפנה הדרמטי בפרשה הגיע באוגוסט האחרון, אז חתם מקורבו לשעבר של נתניהו, ארי הרו, על הסכם עד מדינה, במסגרתו מסר את כל הידוע לו לחוקרים. ראש הממשלה מצדו, טען כי "מותר לקבל מתנות מחברים" וכי היחסים בין משפחתו למשפחת מילצ'ן קרובים וחמים - וכי המתנות ניתנו על רקע זה. על המשטרה להכריע האם יש להמליץ בפרשה על הגשת כתב אישום נגד נתניהו בחשד לשוחד, או בחשד לעבירה חמורה אך שנחשבת קלה יותר - מרמה והפרת אמונים.
תיק 2000 | החשד: ראש הממשלה נתניהו תיאם מהלכים עם מו"ל ידיעות אחרונות, נוני מוזס, להחלשת "ישראל היום" ומתן סיקור אוהד עבורו
בשלהי שנת 2016 נחשף כי נתניהו חשוד בפרשה נוספת שזכתה לכינוי "תיק 2000". הפרשה נחשפה לאחר שחוקרי המשטרה גילו במכשיר הטלפון של ארי הרו, מקורבו של נתניהו שהפך לעד מדינה נגדו, הקלטות של ראש הממשלה משוחח עם מו"ל "ידיעות אחרונות", נוני מוזס.
החשד שעלה הוא לתיאום מהלכים בין נתניהו למוזס להחלשה והגבלה של "ישראל היום" - זאת בתמורה לסיקור אוהד של נתניהו ב"ידיעות אחרונות". בינואר 2017 חשף כתבנו גיא פלג כי איש העסקים המעורב בפרשה החדשה, ששמו של נתניהו נקשר בה, הוא נוני מוזס - וחשף את תמלילי השיחות שנערכו בינו לבין ראש הממשלה בשנת 2014.
נתניהו ומוזס דיברו באופן מעשי - איך ניתן לחולל בשטח את השינויים הנדרשים שיספקו את שניהם: האם ניתן להקטין את כוחו של "ישראל היום" באופן מזורז, ובתמורה לכך שנתניהו יזכה לסיקור אוהד ב"ידיעות אחרונות".
גם בתיק זה, ארי הרו מסר מידע לחוקרים לאחר שחתם על הסכם עד מדינה. בתחילת 2018, נקרא גם ח"כ איתן כבל ליחידת להב 433, חבר הכנסת שיזם את חוק "ישראל היום", שם נחקר באזהרה בפרשה. במשטרה התלבטו האם יש בראיות ממש כדי להמליץ על כתב אישום בגין שוחד נגד ראש הממשלה ונוני מוזס, או האם להגיש את התיק לפרקליטות ללא המלצה - זאת עקב כך שהתיק והראיות שבו נתונים לפרשנות משפטית שתקבע האם ובמה יש להאשים את המעורבים בפרשה.