לאחר חשיפת ההתכתבויות בין השופטת רונית פוזננסקי-כץ לנציג הרשות לניירות ערך עו"ד ערן שחם-שביט אמש (ראשון) בחדשות עשר, מהן עולה כי השניים תיאמו לכאורה מעצרים, השופטת ביקשה - ונענתה בחיוב - להשתחרר מניהול התיקים הנוגעים לתיק 4000. גם שחם-שביט לא יטפל יותר בפרשה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

דוברות מערכת בתי המשפט מסרה כי בעקבות הפרסום הגישו נשיאת העליון אסתר חיות ושרת המשפטים איילת שקד "בקשת בירור דחופה לנציב התלונות על שופטים". עוד נמסר כי השופטת הודיעה לנשיא בית משפט השלום בתל אביב כי היא מבקשת להשתחרר מניהול התיקים הנוגעים לפרשה המכונה תיק 4000.

בתגובה לבקשה הורה נשיא בימ"ש השלום בתל אביב, השופט אביחי דורון, כי כלל הדיונים בכל התיקים הקשורים בפרשה יישמעו בפני השופט עלאא מסארווה. "עד לסיום הליך הבירור בפני נציב התלונות על שופטים - לא יתקיימו ולא ישמעו דיונים בפני השופטת המצויה בשלב זה בחופשת שבתון", נמסר.

אלי קמיר לא יואשם בשוחד (צילום: החדשות)
אלי קמיר שמעצרו הוארך היום בידי פוזננסקי|צילום: החדשות

במערכת בתי המשפט הבהירו הערב כי נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות היא אינה הגורם המוסמך להורות על סיום כהונתו של שופט. "על פי סעיף 7 לחוק יסוד השפיטה סיום כהונת שופט יכול להיעשות על פי החלטה של בית הדין המשמעתי לשופטים או על פי החלטה של הועדה לבחירת שופטים שהציע יו"ר הועדה, נציב תלונות הציבור על שופטים או נשיא ביהמ"ש העליון ושנתקבלה ברב של שבעה חברים לפחות", נכתב בהסבר.

"בהתאם לממצאי הנציב בבקשת הבירור שהוגשה הערב על ידי הנשיאה והשרה יחליטו הן כיצד לפעול בעניינה של השופטת", כך הודיעו במערכת בתי המשפט.

פרקליטו של אלוביץ': נחשף לאור השמש - המעצר בלתי חוקי

במקביל, גם נציג הרשות לניירות ערך הורחק מטיפול בפרשה. "האירוע המתואר מנוגד לעקרונות היסוד שלפיהם נדרשים לפעול גורמי התביעה הכללית, מדובר באירוע חריג ומצער", נמסר מדוברות בתי המשפט. "היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה הורו הערב, לאחר התייעצות, ובתיאום עם ראש הרשות לני"ע, על פתיחת חקירה משמעתית בעניין התנהגותו של עובד הרשות לני"ע. החקירה תנוהל ע"י אגף החקירות של נציבות שירות המדינה".

כחלון על אלוביץ': גזענות לשמה (צילום: החדשות)
שאול אלוביץ'|צילום: החדשות

עו"ד ז'ק חן בא כוחו של בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' שנמצא במעצר, התייחס להתכתבויות ואמר: "קשה לתאר את עצמת הזעזוע שמן הסתם שותף לו כל אדם הגון שנחשף להתנהלות הסתרים בין מחלקת חקירות ברשות ניירות ערך לבין השופטת שעצרה וחזרה ועצרה את מרשי. כעת נחשף לאור השמש כי מדובר במעצר בלתי חוקי בעליל. בכוונתנו לפנות עוד הערב לבית המשפט בבקשה שיורה על שחרורו לאלתר. בהמשך נשקול את צעדינו הנוספים".

"מצפה לתגובה קשה של נשיאת העליון"

בקשתה של השופטת פוזננסקי-כץ הגיעה לאחר תגובות קשות וביקורת שהוטחה מכל קצוות הקשת הפוליטית, הן מהקואליציה והן מהאופוזיציה. יו"ר הקואליציה דוד אמסלם, שכבר הביע שאט נפש מהחקירות, שיגר עקיצה: "אני מניח שאם היו מוצאים את ההתכתבות הזו בטלפונים של אלוביץ' וחפץ, הם היו עצורים עד תום ההליכים. אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר".

יו"ר סיעת המחנה הציוני, ח"כ יואל חסון אמר כי "אמון הציבור במערכת המשפט הישראלית הוא קודש הקודשים.הזכות להליך הוגן של כל חשוד היא הבסיס. גם החוקר וגם השופטת צריכים לסיים תפקידם עוד הערב". ח"כ שלי יחימוביץ הבהירה כי אם השופטת לא תודיע על התפטרותה - יש לפעול כדי להדיח אותה והוסיפה: "מצפה לתגובה קשה ובהירה של נשיאת העליון. הנזק לאמון במערכת המשפט הוא קטלני, והתגובה חייבת להיות חדה וקשה".