עו"ד ליאת בן ארי, המשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כללית, הודיעה השבוע לפרקליט המדינה על החלטתה לפרוש מתפקידה לאחר למעלה מ- 27 שנים בשירות המדינה, כך נמסר הערב (רביעי) מטעם הפרקליטות. בן ארי תסיים את תפקידה ב-31 לינואר 2025.

בנוגע לתזמון החלטתה הדגישה בן ארי: "אבהיר את המובן מאליו: לתזמון החלטתי זו אין כל קשר לתיקי האלפים המתנהלים בימים אלה בבית המשפט המחוזי בירושלים. התיק מנוהל על ידי צוות פרקליטים מנוסה ומקצועי בראשות פרקליט מחוז מיסוי וכלכלה יהונתן תדמור ומנהלת מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה יהודית תירוש, יחד עם פרקליטות ופרקליטים בכירים מפרקליטות מיסוי וכלכלה, שהיו שותפים לכל אורך הדרך בקבלת ההחלטות והובלת הניהול בפועל של התיק בבית המשפט".

חשיפה: המכתב שעצר את קידום ליאת בן ארי (צילום: פלאש 90, חדשות)
ליאת בן ארי, בנימין נתניהו|צילום: פלאש 90, חדשות

בשנה האחרונה עו"ד בן ארי אינה מעורבת בניהול ענייני משפט נתניהו, אולם הובילה קו תקיף בעניינו של רה"מ. היא טענה כי יש להאשים את נתניהו בשלושה אישומים של שוחד ולא רק באחד.

עו"ד בן ארי לא רק הובילה את תיקי נתניהו, היא גם עמדה מאחורי הרשעתו של ראש הממשלה לשעבר אולמרט והובילה את תיק הולילנד. בתקופה זו היא הייתה מושא לאיומים ולתקיפות אישיות. היא נדרשה להסתובב עם אבטחה משמעותית ופנתה לבית המשפט כדי לבקש צו הרחקה עבור פעילים בליכוד שנהגו להפגין מול ביתה.

בהודעה שנמסרה מהפרקליטות אודות פרישתה, הוסיפה בן ארי כי היא מודה לפרקליט המדינה וליועמ"שית על העבודה המשותפת לאורך השנים: "פגשתי לאורך השנים בפרקליטות אנשים טובים, מקצועיים ונאמנים לדרכם. זכיתי בחברים לחיים. מבקשת להודות לפרקליט המדינה על עשיה משותפת, תמיכה וחברות של שנים רבות וליועצת המשפטית לממשלה על שיתוף הפעולה, האמון והעשייה המשותפת לאורך השנים".

היועמ
היועמ"שית גלי בהרב מיארה|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
פרקליט המדינה, עו
פרקליט המדינה, עו"ד עמית איסמן|צילום: AP / FLASH 90, פלאש 90

עמית איסמן פרקליט המדינה, כתב כי בן ארי הובילה תיקים מורכבים ורגישים, והייתה דמות מרכזית בפרקליטות המדינה ושהוא משוכנע שהיא תמשיך לתרום לחברה הישראלית גם בהמשך דרכה. "אני מבקש להודות לליאת בן ארי על שנים רבות של עבודה משותפת, על מסירות, נחישות ומקצועיות יוצאות דופן, ועל תרומתה המשמעותית למאבק בשחיתות ובפשיעה הכלכלית בישראל", מסר.

בן-ארי, בעלת ניסיון של 30 שנה בתחום המשפט, החלה את דרכה המקצועית בשנת 1995 כעו"ד במשרד פרטי. בהמשך היתה שותפה להקמת המחלקה לתיקים מיוחדים ברשות המיסים ובשנת 1998 החלה עבודתה בפרקליטות מחוז תל אביב.

בין השנים 2012–2019 כיהנה כפרקליטת מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) ובשנת 2019 מונתה למשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית, תפקיד אותו מילאה בחמש השנים האחרונות.

לאורך השנים עסקה בן ארי בתחום עבירות כלכליות ושחיתות שלטונית. במסגרת זו, ניהלה וליוותה תיקי מרמה וטוהר מידות נגד נבחרי ציבור, ראשי ערים וחברות גדולות במשק. בין השאר ניהלה את תיקי חקירות ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, ואת התיקים בעניינו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.