השיטה נחשפת: במהלך השנה האחרונה, מאות נבחנים ברחבי הארץ רימו את משרד התחבורה וקיבלו רישיון נהיגה מבלי להכיר את חוקי התנועה. במשטרה מגדירים את הנהגים האלה כ"פצצה מתקתקת על הכביש". התופעה המסוכנת חוצת מחוזות והתגלתה בעקבות חקירה סמויה שבוצעה במספר מכוני תיאוריה מהדרום, דרך המרכז ועד לצפון.

שלושה עבריינים, תושבי הדרום ותושבת עכו, עומדים מאחורי התרמית הגדולה. בשנה האחרונה הם שלשלו לכיסם מאות אלפי שקלים, כאשר בכתב האישום שהוגש נגדם מופיעה רשימה ארוכה של נבחנים ששילמו אלפי שקלים כל אחד: צעיר שנבחן בתל אביב שילם 10,500 שקל, צעיר אחר באותו מקום שילם 7,000 שקל, נבחן שלישי בחיפה שילם 6,000 שקלים, וצעיר רביעי שנבחן בבאר שבע שילם 4,000 שקלים.

תאונות דרכים (צילום: דוברות מד
הונאה שמובילה לקטל בדרכים (ארכיון)|צילום: דוברות מד"א

התרמית כללה לא רק תיאוריות של רכבים פרטיים, אלא גם של רכבים ציבוריים, משאיות ואוטובוסים, בהם הנהגים מובילים אנשים ועלולים לגרום לתאונות קטלניות. בשנה שעברה נהרגו 439 בני אדם בתאונות דרכים בכבישי ישראל, המספר הגבוה ביותר ב-18 השנים האחרונות. מתחילת השנה כבר נהרגו 65 אנשים בכבישים, עלייה של 16 אחוזים ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

השבוע, פרקליטות מחוז דרום הגישה כתב אישום חמור כנגד שלושת הנאשמים בגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות עם 34 עבירות, וביקשה להאריך את מעצרם עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.