השר אלי כהן כיהן רק כשנה במשרד החוץ, ואתמול (רביעי) אחרי הפשיטה של חוקרי המשטרה על מטה משרד החוץ בירושלים, אמר למקורביו שהופתע כששמע על כך. המשטרה חוקרת האם משרד החוץ בראשות כהן הנפיק דרכונים דיפלומטיים למי שאינם זכאים, בהם גם בנו של ראש הממשלה יאיר נתניהו.

קיבלו דרכון דיפלומטי באישור מנכ
קיבלו דרכון דיפלומטי באישור מנכ"ל משרד החוץ|צילום: פלאש 90

"הופתעתי מאוד כששמעתי על הפשיטה על המשרד", אמר כהן למקורביו. "בנים של ראשי ממשלות ושרים זכאים לדרכון דיפלומטי עד גיל 18, וכך היה במקרה של יאיר נתניהו. הוא קיבל דרכון דיפלומטי מארבעה מנכ"לים שונים: ב-2009, ב-2014, ב-2018 וגם על ידי המנכ"ל שלי, משיקולי אבטחה בלבד".

כהן אמר עוד כי "משום שלמאבטחים שלו יש דרכון דיפלומטי, היה עלול להיווצר מצב שבו הוא מופרד מהם בנמלי תעופה. כל עוד יש לו אבטחת שב"כ, אי-אפשר לצפות שנפעל אחרת".

הפשיטה על משרד החוץ - גרסת השר לשעבר אלי כהן (צילום: אורן בן חקון, פלאש 90)
הפשיטה על משרד החוץ - גרסת השר לשעבר אלי כהן|צילום: אורן בן חקון, פלאש 90

גורמי המקצוע, כולל בשב"כ, סברו שאין צורך להאריך ליאיר נתניהו את האבטחה של השב"כ. אבל הערכת גורמי המקצוע נדחתה על ידי ועדה שנשלטת בידי הדרג הפוליטי.

לגבי הדרכון הדיפלומטי שהונפק לראשי הערים בתקופת השר כהן, הוא אמר: "המנכ"ל אישר רק לשלושה - בני ביטון, ישראל גנץ ותמיר עידאן, נוכח הקשרים הבין-לאומיים שגלומים בתפקידיהם. בעבר אושר לראשי ערים אחרים".

על השאלה איך יגיב אם יצטרך לתת עדות או להיחקר במשטרה, אמר כהן למקורביו: "אני מאמין שמערכת אכיפת החוק ישרה. כשידברו עם היועצת המשפטית של משרד החוץ ייראו שהכול מגובה משפטית. שום דבר לא נעשה שלא כחוק, וגם המנכ"ל הצהיר על כך במכתב רשמי לוועדה לביקורת המדינה".