מעצר הפרקליט מפרקליטות המדינה אתמול (שלישי) הוא אירוע חמור ביותר – וחסר תקדים. החשדות נגד הפרקליט רבים, ובהם: איסוף חומר על בן זוגה הנוכחי של גרושתו והעברת מידע מסווג לארגוני פשיעה. כל זאת, כפי שפורסם אתמול, תוך הפרת אמונים וניצול של כוחו וסמכותו לרעה.

סעיפי האישום נגד הפרקליט חמורים ביותר ולפי הממצאים הנוכחיים ניכר שמדובר בתקדים: פרקליט מפרקליטות המדינה שנחקר באזהרה, נעצר ומשוחרר בתנאים מגבילים בחשד לביצוע עבירות מתוקף תפקידו. נדגיש כי גם רות דוד, שנעצרה בשנת 2015 בחשד שהדליפה מידע לנחקרים בתמורה לשוחד, נחקרה שנים אחרי שעזבה את הפרקליטות.

להב 433, משטרת ישראל (צילום: אייל מרגולין)
משרדי להב 433|צילום: אייל מרגולין

בנוסף לחשד כי אסף חומר על בן זוגה הנוכחי של גרושתו, נחקר הפרקליט בחשד ששיתף פעולה עם ארגוני פשיעה. במהלך החקירה, התעמת הפרקליט עם קצין משטרה מיחידת הונאה, שעבד מולו בתוקף תפקידו. בעימות הטיח בו הקצין כי הפקיד בידי אותו פרקליט מידע מסווג, שהתגלגל לידי ארגוני פשיעה. את הממצאים גילה החוקר לדבריו באמצעות האזנות סתר.

במקביל לחקירה, המשטרה ערכה אתמול חיפוש במשרדי הפרקליטות – ובפרט במשרדו של הפרקליט החשוד. בתום החקירה הוא ישוחרר לביתו, אבל יורחק לחודש מהפרקליטות. פרקליט המדינה עמית איסמן הודיע כי בשל רגישות המקרה, הפרקליטות תימנע מלעסוק בתיק. פרקליטיו של הפרקליט החשוד, עורכי הדין תמי אולמן שאדי, סרוג'י ומיכאל כרמל מסרו שמדובר בטענות מופרכות ושהמשטרה נסמכת על מודיעין שאינו מבוסס.