החקירה בפרשת איש העסקים משה חוגג ביחידת להב 433 הסתיימה הבוקר (רביעי), לאחר שהחלה לפני למעלה משנתיים ונוגעת לעבירות מרמה בנסיבות מחמירות, גניבה על ידי מורשה, הלבנת הון ועבירות נוספות. לפי החשד, חוגג גייס כספים רבים ממשקיעים בישראל וברחבי העולם לטובת הקמה לכאורה של מיזמי קריפטו – אך בפועל, ברוב הכסף נעשה שימוש לצרכיו הפרטיים, בהם קניית קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים. במשטרה החליטו לא להמליץ להעמידו לדין בתיק עבירות המין. 

לפי חומר הראיות הרב שנאסף, חוגג ושותפיו גייסו סך של כ-290 מיליון דולר ממשקיעים עבור ארבעה מיזמי קריפטו. זאת, תוך "הצגת מצגי שווא, ריקון קופות המיזמים ונטילת כספי המשקיעים לשימושם הפרטי". תשתית ראייתית גובשה גם נגד חשודים נוספים בפרשה, גם הן בעבירות חמורות בהן קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, עבירות לפי חוק איסור הלבנת הון ועבירות מס.

משה חוגג hogeg (צילום: Amir Levy, getty images)
משה חוגג, ארכיון|צילום: Amir Levy, getty images

בפרשה נחקרו כ-180 מעורבים, כ-30 מהם חשודים בתיק. בנוסף בוצעו עשרות חיפושים ונתפסו כספים בסך של עשרות מיליוני שקלים אשר הוחרמו על ידי בית המשפט. החקירות אף התבצעו בלמעלה מ-20 מדינות, ונחקר גם החשד שביצע עבירות מין ופגיעה סדרתית כלפי נשים. לפי המשטרה, הכסף שהשיג במרמה שימש אותו לנהל חיים ראוותנים, כמו למשל הטסת בנות שעסקו בזנות מחו"ל לישראל. הוא נחשד גם בכך שביקש מנשים שקיים איתן יחסי מין להביא נשים נוספות, ושילם להן לעיתים עד עשרות אלפי שקלים. בנוסף, במפגשים היו מעורבים סמים.

במשטרה סבורים כי חוגג איתר באופן שיטתי ברשתות החברתיות נשים צעירות למטרות קיום מין, שילם להן, ובכך ניצל את מצוקתן הכלכלית. במסגרת החקירה נחקרו שתי נשים מהן נאספו ראיות של קיום יחסי מין בכפייה, אך הנשים סרבו לשתף פעולה. הפרשיה לוותה על ידי פרקליטות מחוז ת"א, ותיק החקירה בעניין החשד לביצוע עבירות כלפי נשים, מועבר גם הוא היום לעיון והחלטת הפרקליטות.

 

 

בתיק של עבירות המין אין המלצה של המשטרה להעמדה לדין, כיוון שלא הצליחו לבסס את החשדות שהועלו נגד חוגג ונגד עוד אחד ממקורביו. לפי החשד, עבירות המין בוצעו בכ-20 נשים מישראל, שתיים מהן קצינות, ובהן גם דוגמניות מוכרות ועוד עשרות נשים שהוטסו במיוחד לישראל לצורך קיום יחסי מין בתמורה לתשלום כספי או טובות הנאה אחרות.

בתיק הכלכלי, במשטרה ממליצים להעמיד לדין את חוגג ועוד 18 חשודים בעבירות חמורות של גניבה מאנשים בארץ ובמדינות נוספות בהן יפן, ארצות הברית ובאירופה. אותם אנשים שנפלו בפח הם אנשים "נורמטיביים" שהתפתו בשל מצב השווא שהציג בפניהם חוגג.

מטעמו של משה חוגג נמסר: "אנו מברכים על סיום החקירה והעברת התיק לבחינה וההחלטה של הפרקליטות כנהוג וכמקובל. אנו משוכנעים שבתום בחינת התיק על ידי הפרקליטות, יתברר כי הדברים שונים בתכלית השינוי מן הפרסומים השונים שפורסמו לאורך השנים ועשו עוול גדול למשה חוגג. אנו סמוכים ובטוחים שהפרקליטות תעשה את עבודתה נאמנה ומקווים ומאמינים שבסופה של הדרך יתברר כי במעשיו של חוגג לא דבק רבב פלילי".

משה חוגג (צילום: אייל מרגולין, פלאש/90 )
משה חוגג|צילום: אייל מרגולין, פלאש/90

פרשת "המשחק הגדול" התפוצצה לקראת סוף שנת 2021, ובמסגרתה נעצר חוגג על ידי המשטרה. שמו נקשר בעבירות מין, ולאחר מכן בביצוע עבירות הונאה מתחום הקריפטו בהיקף של מאות מיליוני שקלים. חוגג ונציגיו שיקפו לכאורה מצג שווא למשקיעים פוטנציאלים, בכדי שישקיעו במיזמים רווחיים. הוא נעצר ושוחרר מספר פעמים במהלך הפרשה, והוצא נגדו צו יציאה מהארץ.