אחרי הזיכוי הדרמטי של רומן זדורוב הבוקר (חמישי), רבים שאלו לגבי הפיצויים האפשריים שזדורוב עשוי לקבל. הכרעת הדין טרם הפכה לחלוטה, וייתכן שהפרקליטות תחליט לערער. אם בסופו של דבר לא יוגש ערעור, או שהערעור יידחה, זדורוב יוכל להגיש תביעה נגד המדינה בבקשה לפיצוי כספי.
פיצויים כאלה יכולים להשתנות ממקרה למקרה, כך שקשה לדעת בוודאות מה יהיה הסכום - אך במקרי עבר מדובר היה במיליוני שקלים. במקרה של זדורוב מדובר באדם שישב הכי הרבה זמן בכלא לפני שזוכה בדיעבד, דבר שיכול להגדיל את הפיצויים.
מצד שני, נסיבות התיק והעובדה ששורה ארוכה של שופטים סברו שזדורוב הוא הרוצח, יכולות להשפיע אולי גם לכיוון השני. ייתכן שהפרקליטות וזדורוב יעדיפו להגיע בעצמם לפשרה מוסכמת בנוגע לפיצויים. כך או כך, הפיצויים צפויים להגיע למיליוני שקלים.
זיכויים בפרשות עבר - והסכומים
בפרשת עמוס ברנס למשל, שריצה בסופו של דבר כשמונה שנות מאסר וחצי, הוא קיבל 5 מיליון שקלים מהמדינה כפיצוי. מצד שני, מדובר היה במקרה מעט שונה משום שהפרקליטות החליטה בעצמה לא לנהל את המשפט עד הסוף.
בפרשת כנופיית מע"צ, זוכו בדיעבד 4 נאשמים שישבו כלא. הם ריצו בין שנתיים לכחמש שנים בבית הסוהר. סכומי הפיצויים שהם זכו נעו בין שניים לארבעה וחצי מיליון שקלים. גם בפרשה הזו היו הבדלים מפרשת זדורוב משום שהופעלו עליהם אמצעים פסולים ולא-חוקיים בחקירה.
רומן זדורוב זוכה הבוקר על ידי בית המשפט המחוזי בנצרת בפרשת רצח תאיר ראדה ז"ל - אחרי שישב בכלא למעלה מ-15 שנים. זדורוב זוכה בדעת מיעוט של 2 שופטים מול 1, השופטים אשר קולה ודני צרפתי בחרו לזכות אותו, בעוד השופטת תמר ניסים שי קבעה כי זדורוב אשם: "יש בראיות החדשות מעל ומעבר להרשיע ברצח". בהכרעת הדין, שנפרסת על גבי לא פחות מ-700 עמודים, נימקו השופטים את החלטתם. ראש הרכב השופטים, אשר קולה: "אין התאמה בין ממצאי הזירה השונים לבין הודאות הנאשם".