"תצפה לגרוע והרע ביותר: מתחילים לחסל לך את המשפחה אחד אחד – אמא שלך, אבא שלך, אחים שלך, אחיינים שלך, ילדים שלך – ואתה נשאר בסוף, אתה תצפה ותראה הכול ובסוף תשלם את הכסף", כך לפי כתב האישום איימו נאסר חרירי-אגברייה בן ה-40 מאום אל-פחם וחשודים אחרים על קורבן הסחיטה וגרמו לו להעביר לידיהם כסף וזכויות בסכום כולל של יותר מ-12 מיליון שקל.

כתב האישום החמור, שהוגש בחודש שעבר לבית המשפט המחוזי, נגד נאסר חרירי-אגברייה, שהמשטרה רואה בו ראש ארגון הפשע של משפחת חרירי, ושלושה חשודים אחרים, שנחשבים בכירים בארגון, מפרט עבירות של סחיטה באיומים והלבנת הון בשווי מיליונים ונותן הצצה למלחמת המוחות שמנהלת בשנים האחרונות היחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובין-לאומית (יאחב"ל) במשטרה נגד ארגון הפשיעה של חרירי.

המאבק של המשטרה בפשע המאורגן בישראל – שהוביל לנפילתם של ארגוני פשע בולטים כמו זה של יצחק אברג'יל, שהורשע במסגרת החקירה בפרשה 512 – גרם לעלייתם של ארגוני הפשע הערביים. אחד מהם, לפי המשטרה, הוא ארגונו של נאסר חרירי. הארגון שפועל מתוך אום אל-פחם הפך לאחד מארגוני הפשיעה האלימים והבולטים שפועלים כיום בישראל. בראש הארגון עומדים נאסר חרירי-אגברייה, ראש המשפחה, והבכירים מאלק חרירי וויסאם חאג' יחיא, המכונה "סומא".

 

בתקופה האחרונה הוגשו עשרות כתבי אישום נגד חברים בארגון האלים, אבל למרות זאת, גם בכירי החוקרים במשטרה יודעים שהעבודה מול ארגון הפשיעה שמטיל אימה על רבים, עדיין לא תמה.

בשיחה בלעדית עם מגזין N12 חושפים בכירי החוקרים במשטרה פרטי חקירה שהיו עד היום מוכמנים. "משפחת חרירי היא היום משפחת הפשיעה החזקה ביותר בישראל. זה מתחיל בכוח אדם רב, בעשרות אם לא מאות של עושי דברם וסרים למרותם שיושבים בכל מיני מקומות ברחבי הארץ, מצפון ועד דרום – וכולם חרירי", אומר חוקר בכיר ביאחב"ל.

"משפחת חרירי היא היום משפחת הפשיעה החזקה ביותר בישראל, זה מתחיל בכוח אדם רב, בעשרות אם לא מאות של עושי דברם וסרים למרותם שיושבים בכל מיני מקומות ברחבי הארץ, מצפון ועד דרום – וכולם חרירי"

חוקר בכיר ביאחב"ל

"בשנה האחרונה, שלא בהכרח כמו בעבודה בפרשה 512 – שם בוצע מהלך-על גדול ששבר וטלטל את הארגונים והתת-ארגונים – כאן המטרה הייתה לחקור לעומק ועד הסוף אירועים קטנים שפיצוחם משפיע על כל הארגון", אומר החוקר.

"ארגון אלים ובעייתי"

"מקורה של משפחת חרירי הוא בעמק הלבנון. בשנות ה-60 וה-70 של המאה הקודמת הגיעו בני המשפחה לשטח ישראל, ולאחר תנועה ברחבי בשטחי הארץ התיישבו על אדמות באזור טייבה", מספר גורם המעורה בחקירה. "לאחר מכן התחילה תנועה נוספת של משפחת חרירי, עד שקבעה את מקום מושבה ומרכז כוחה באזור אום אל-פחם בצפון המשולש".

לקריאת כל כתבות מגזין N12 לחצו כאן

"מי שקיבל את פניהם על אדמת ישראל הייתה משפחת אגברייה, ולכן היום יש לא מעט בני המשפחה שנקראים חרירי-אגברייה, וזה מגיע מתוך כבוד והערכה למשפחה שקלטה וטיפחה אותם. כיום שתי המשפחות נחשבות לגדולות וענפות מאוד", מוסיף הגורם.

נאסר חרירי (צילום: החדשות12)
המשטרה רואה בו ראש הארגון. נאסר חרירי-אגברייה |צילום: החדשות12

"בתוך משפחת חרירי התפתח לו ארגון אלים ובעייתי", אומר חוקר אחר בחטיבת החקירות ביאחב"ל. "לאורך השנים אותו ארגון מהלך אימים – וכך הוא קונה את המעמד שלו, באלימות חמורה, מתיקי רצח ועד לתיקי סחיטה ותקיפות – הכול בשביל לבסס את מעמדו".

"לאורך השנים אותו ארגון מהלך אימים – וכך הוא קונה את המעמד שלו, באלימות חמורה, מתיקי רצח ועד לתיקי סחיטה ותקיפות – הכול בשביל לבסס את המעמד שלו"

חוקר ביאחב"ל

"ברבות השנים משפחת חרירי הופכת להיות משפחה מובילה בתחומי הפשיעה בחברה הערבית, והיום כבר אפשר לומר שהארגון הוא מארגוני הפשיעה המובילים בישראל רבתי. "אתה מזכיר השם חרירי ואנשים 'עושים במכנסיים'", אומר אותו חוקר, "כל המוניטין שלהם נובע מהפחד שאנשים חשים מהמשפחה הזאת".

החוקר מתאר מעשי אלימות, סחר בסמים, סחיטה של מיליונים ואיומים וממשיך: "השתלטות על מתחמי צ'יינג', הפקת חשבוניות פיקטיביות, בניית 'טירות' מוקפות חומות, נסיעה ברכבי יוקרה ועוד. מדובר בכסף שחור, קשה לכמת אותו, אבל לפי ההערכות שלנו מדובר במיליונים רבים".

"השתלטות על מתחמי צ'יינג', הפקת חשבוניות פיקטיביות, בניית 'טירות' מוקפות חומות, נסיעה ברכבי יוקרה ועוד. מדובר בכסף שחור, קשה לכמת אותו, אבל לפי ההערכות שלנו מדובר במיליונים רבים"

חוקר ביאחב"ל

ירי לעבר ביתו של הנסחט

המעצרים הגיעו אפילו למליאת הכנסת. בפברואר הצהיר ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט במהלך דיון הנוגע לפשיעה בנגב: "יש מאבק עיקש גם מול משפחות הפשע. בכירי משפחת חרירי, למשל, נעצרו – ויוגש נגדם כתב אישום". בדבריו התייחס בנט למעצרו של נאסר חרירי, בחשד לעבירות סחיטה באיומים וקשירת קשר לביצוע פשע. החקירה החלה בסוף דצמבר כשהתגלו חשדות לעבירות של סחיטה וקבלת דבר במרמה מתחום המכרזים בקרקעות. בחודש שעבר הוגש נגד חרירי כתב אישום נוסף.

כתב האישום מהחודש שעבר הוגש נגד חרירי ושלושה חשודים אחרים, וכמו כן נגד שתי חברות שבבעלותו של חרירי-אגברייה וחברה נוספת שבבעלות חשוד אחר – בעבירות של סחיטה וקשירת קשר לביצוע פשע, בעבירות כלכליות ועוד. זאת לאחר שלפי כתב האישום סחטו באיומים אנשים אשר היו חייבים להם כספים.

לפי כתב האישום, בעקבות "הוראתו של חרירי סחטו הנאשמים באיומים ובכוח את א"ס, והניעו אותו להעביר לידם כסף וזכויות שוות כסף, בסכום כולל של יותר מ-12 מיליון שקל. לצורך ביצוע הסחיטה עשו הנאשמים שימוש במוניטין האלים של חרירי, תוך שהם מאיימים עליו".

"סחיטת המתלונן לא מוצתה באיומים מילוליים", מצוין בכתב האישום, "ומשלא עמד המתלונן בדרישת התשלומים שדרשו הנאשמים, בוצע ירי לעבר ביתם של קרובי משפחתו ושותפו של המתלונן. ולאחר מכן אף איימו עליו: 'זאת רק ההתחלה וזה עדיין חימום, תצפה לגרוע והרע ביותר. מתחילים לחסל לך את המשפחה אחד אחד – אימא שלך, אבא שלך, אחים שלך, אחיינים שלך, ילדים שלך ואתה נשאר בסוף, אתה תצפה ותראה הכול ובסוף תשלם את הכסף'".

"לצורך הסתרת דמי הסחיטה והלבנת הכספים דרשו הנאשמים כי המתלונן יחתום על הסכם חוב כוזב, שלפיו הוא חייב לארגון כספים בגין עבודות בנייה, יתקשר בשמו בהסכמי ליסינג להשכרת רכבי יוקרה שאותם העביר לידי הנאשמים, וימחה עבורם חובות של לקוחות", ציינו השופטים. "במעשיהם אלה השמיטו חרירי ונאשם נוסף הכנסה החייבת במס בגובה של כ-5 מיליון שקל".

כסף שהמשטרה מצאה בבית משפחת חרירי (צילום: משטרת ישראל)
כסף שהמשטרה מצאה בבית משפחת חרירי|צילום: משטרת ישראל

לפי אחד האישומים הוציא נאשם אחר בקבוצה מידי אדם אחר סכומי כסף המסתכמים במיליוני שקלים, לאחר שקיבל ממנו במרמה את הסכמתו לוויתור על חובו של אחר בסך 600 אלף שקל, ומתוכם גנב הנאשם כ-120 אלף שקל. בהמשך קיבל במרמה את אישורו כי הוא חייב לנאשם סך של 1.8 מיליון שקל. משלא עמד בהחזרים שדרש הנאשם, לפי כתב האישום, החלו שניים מהנאשמים לסחוט אותו. בתוך כך, בשל חששו, מכר האדם את דירת מגוריו תמורת 7 מיליון שקל, מתוכם מסר סך של 1.8 מיליון לידי אחד הנאשמים. בהמשך, משלא חדלו מדרישותיהם, העביר לידיהם בית מגורים נוסף.

הנאשם דאג לרשום את בית המגורים הנוסף על שם אחר כדי להסתיר את מקורו של הרכוש. במעשיו אלה השמיט הנאשם הכנסה החייבת במס בגובה של כ-5 מיליון שקל. נוסף על כך מיוחסת לנאשם רכישה של חמש דירות שחלקן לא רשומות על שמו כדי להתחמק מתשלום מס. בבקשת המעצר שהוגשה במקביל צוין: "עיון בחומר הראיות חושף התנהלות עבריינית כדפוס פעילות קבוע של המשיבים, אשר כאמור באירוע הראשון, פעלו כקבוצה עבריינית אחת (...) וביצעו עבירות של סחיטה באיומים ובכוח לצד עבירות כלכליות, תוך שימוש במוניטין האלים שיצא להם".

כסף שהמשטרה מצאה בבית משפחת חרירי (צילום: משטרת ישראל)
כסף שהמשטרה מצאה מוסלק בשולחן|צילום: משטרת ישראל

תחילת המעקב אחרי המשפחה

"עוד לפני חשיפת פרשה 512 בשנת 2015 אנחנו רואים את החרירים פועלים בשטח. ככל שאנחנו רואים את התקדמות החקירות של העבריינים היהודים, כך הולכת וגודלת דריסת הרגל של הארגונים הערביים, ובהם ארגון חרירי – מצפון ועד הדרום – הם נמצאים שם, תוך זמן קצר יחסית, על פיהם יישק דבר", אומר חוקר בכיר במשטרה.

מסכות שהמשטרה מצאה בבית משפחת חרירי (צילום: משטרת ישראל)
מסכות גרב שהמשטרה מצאה בבית משפחת חרירי|צילום: משטרת ישראל

מתי מבינים ביאחב"ל שמשפחת חרירי היא זאת שנותנת את הטון?

"מדובר בתהליך עמוק, זה לא שיום בהיר אחד ממליכים מלך וכולם משתחווים לו, זה תהליך שמתרחש במשך שנים, ולא רק בישראל. אנשי הארגון מסתובבים בדובאי, בטורקיה, אפילו ברשות הפלסטינית וגם בעוד מדינות באירופה, הם גם שם", אומר החוקר.

"מדובר בתהליך עמוק, זה לא שיום בהיר אחד ממליכים מלך וכולם משתחווים לו, זה תהליך שמתרחש במשך שנים, ולא רק בישראל. אנשי הארגון מסתובבים בדובאי, בטורקיה, אפילו ברשות הפלסטינית וגם בעוד מדינות באירופה"

חוקר בכיר במשטרה

"במרוצת השנים התגבשה ההבנה במשטרת ישראל שאותה משפחה היא אחת ממחוללות הפשיעה המרכזיות בישראל – תחילה במגזר, אך גם בישראל בכלל. עם ההבנה יותר ויותר גורמים במערכת המשטרתית מתחילים ללוות את המשפחה", אומר החוקר.

שוטרים בפשיטה בארגון משפחת חרירי (צילום: משטרת ישראל)
שוטרים בפשיטה על משפחת חרירי|צילום: משטרת ישראל

לדברי החוקר, הנושא עבר בין יחידות שונות: "תחילה במחוז חוף, בשיתוף פרקליטות מחוז המרכז, ובהמשך עבר התיק לטיפול יאחב"ל, וכבר ארבע שנים המשפחה מטופלת בידי אותה יחידה. בסופו של דבר, ללוות משפחת פשע זה דבר שצריך להיעשות לאורך זמן, באורך רוח, באמצעות יכולות כאלה ואחרות שאין להרבה גופים במשטרה, וכל הזמן עושים את השינויים הפנימיים בתוכנו, כדי לראות למי יש היתרון היחסי", מוסיף החוקר הבכיר.

"במרוצת השנים התגבשה ההבנה במשטרת ישראל שהמשפחה היא ממחוללות הפשיעה המרכזיות במדינה, תחילה במגזר, אך גם בישראל בכלל"

חוקר במשטרה

מבצעי המודיעין שהובילו לכתבי אישום

חוקרי היחידה חשפו סדרה של מבצעים של היחידה בתחום המודיעין שהבשילו לכדי חקירות ומעצרים – וחלקם אף הובילו לכתבי אישום חמורים ולמשפט שמתנהל עד היום:

שוטרים בפשיטה בארגון משפחת חרירי (צילום: משטרת ישראל)
שוטרים בפשיטה על בית משפחת חרירי|צילום: משטרת ישראל

פרשת "סברי מרנן" – במסגרת פעילות היחידה מול אחד הפלגים האלימים בארגון עלה שמו של תושב באזור המשולש שנפל קורבן לעבירות סחיטה ואיומים. בתשאול עלה כי הקורבן נסחט בידי "חיילים בארגון" על רקע טענה כי הוא חייב סכום כסף לאדם אחר, אז גם התברר כי הקורבן מצוי במחלקות כספית עם אדם אחר שטען כי הקורבן חייב לו 1.5 מיליון שקל שמקורם בפיצויים לאביו המנוח, העונה לשם "סברי".

לפי החשד, חברי ארגון חרירי לקחו תחת חסותם את הטיפול בגביית החוב וערכו בוררות. במהלך הבוררות נפסק כי הקורבן מחויב לשלם את מלוא הסכום לאחר. עוד נחשד כי במהלכה של הבוררות איימו עושי דברו של חרירי על הקורבן שאם לא ישלם הוא יוּצא מביתו עם משפחתו. לטענת המשטרה, בשל הסחיטה והפחד שילם הקורבן סכום של 300 אלף שקל, סכום שמעולם לא הועבר לצד האחר, אלא נלקח על ידי עושה דברו של חרירי. לאחרונה הוגש כתב אישום חמור בגין סחיטה באיומים ובקשה למעצר עד תום ההליכים נגד שבעת המעורבים בפרשה.

פרשת "אדמה חרוכה" – החקירה מבוססת על מידע שהתקבל ביחידה על אירועי סחיטה באיומים כלפי זוכים במגרשים באזור טייבה.

החל משנות ה-80 של המאה הקודמת קיים סכסוך עקוב מדם בין משפחת חרירי בטייבה לבין הארגון של משפחת עבד אל-קאדר, שבמסגרתו נרצחו עשרות בני אדם בשני הצדדים וכן בוצעו עשרות ניסיונות לפגיעה הדדית. על פי כתב האישום, בשנת 1999 נכרת הסכם סולחה בין המשפחות. בהסכם נקבע כי משפחת חרירי תעזוב את מתחם המגורים שבו התגוררה בעיר טייבה – ובתמורה יוקצו לה מגרשים חלופיים בעיר. הסכם הסולחה נערך ללא ידיעה וקבלת הסכמה של נציגי רשות מקרקעי ישראל שהיא בעלת הקרקעות.

הסכסוך האלים בין משפחת חרירי למשפחת עבד אל-קאדר בטייבה | כתבה של "אולפן שישי" מ-2011:

מנהל מקרקעי ישראל שיווק חלק מהקרקעות במכרז לגורמים פרטיים, ועל פי כתב האישום קשרו הנאשמים קשר עם אחרים לסחוט באיומים אזרחים אשר זכו במכרזים, תוך שימוש במוניטין השלילי של משפחת חרירי – כדי  להפקיע מידיהם את הזכויות במגרשים שבהם זכו או לחלופין לשלם למשפחת חרירי או מי מטעמה כספים בגין מימוש הזכויות בקרקעות.

כתב האישום הוגש בעקבות חקירה סמויה נגד מספר חשודים והוא הוגש נגד שישה חשודים, אשר נטען כי ביצעו עבירות של סחיטה באיומים, הלבנת הון וקשירת קשר לפשע, ובהם מי שהמשטרה מחשיבה לראשי הארגון – נאסר חרירי, מאלק חרירי וויסאם חאג' יחיא, המכונה "סומא". ממידע מודיעיני שהעלתה החקירה עלה כי הנאשמים הפעילו לחץ על הזוכים ואיימו עליהם.

נאסר חרירי (צילום: החדשות12)
האישום: ביצעו עבירות של סחיטה באיומים, הלבנת הון וקשירת קשר לפשע. נאסר חרירי |צילום: החדשות12

פרשת "עקיצת הדבורה" – במסגרת חקירה סמויה שהתנהלה ביחידה נגד בכיר בארגון עלו כמה אפיקי חשדות נגדו ונגד אחרים. החשד הראשון הוא ניהול מתחמי צ'יינג' פיקטיביים ללא רישיון, תחת מסווה של הבעלים הלגיטימי של העסק. עם התקדמות החקירה חשדה המשטרה כי החייל הבכיר השתלט באופן אקטיבי על צ'יינג', הלבין כספים, ביצע עבירות הלבנת הון ועבירות מס תוך הצגת מצג שווא לרשויות החוק. תיקים אלו עדיין נחקרים ביחידה וטרם הוגשו כתבי אישום.

חשד אחר הוא סחיטה באיומים נוספת של קורבן בידי הארגון – חשד שעלה בחקירה שזכתה לכינוי "אני מאמין". התברר כי הקורבן, שמתעסק בתחום הבנייה, לא עמד בהחזרת תשלומים עקב חזרת המחאות והוא אף ניסה לעשות פריסה כספית, אך לא עמד בה, ולכן זאת בוצעו נגדו על פי החשד עבירות של סחיטה באיומים, הלבנת הון, עבירות מס וקשירת קשר לפשע. בפרשה זו הוגשו כתבי אישום נגד 50 בכירים בארגון.

החקירה השלישית זכתה לכינוי "קוצרים ברינה", והיא נוגעת לחשד לסחיטה באיומים נוספת של קורבן אחר בידי הארגון. על פי החשד, כאן מדובר בקורבן שהיה בעליו של צ'יינג' ונקלע לקשיים כלכליים של תזרים מזומנים: הקורבן יצר קשר עם חייל בכיר בארגון, כדי שזה ייסע לו בגביית חובות עבורו. תוך גביית החובות לקח לעצמו החייל סכום כסף רב ולא העביר לקורבן. על פי החשד, בהמשך התעמת הקורבן עם החייל הבכיר וזה החל לאיים עליו, והוא המשיך להחזיר חובות תוך המשך ביצוע עבירות של סחיטה באיומים, זיוף, הלבנת הון ומרמה. בפרשה זאת הוגשו שני כתבי אישום חמורים.

פרשת "עקיצת הדירה" – בחקירה זו עלה החשד בקרב חוקרי היחידה שחייל בכיר בארגון פועל ורוכש דירות בפרויקט יוקרתי בגליל, תוך שהוא רושם את הדירות תחת שמות המקורבים אליו כדי להסוות את הזהות האמיתית של בעלי הדירות, תוך הצגת מצג שווא לעורכי דין וביצוע עבירות הלבנת הון מרמה ומס. בפרשה זאת הוגש כתב אישום חמור נגד החייל הבכיר.

במסגרת המבצע המודיעיני הנרחב חילטה היחידה נכנסי נדל"ן, כלי רכב, חשבונות בנק, כסף מזומן, כלי שיט ופוליסות ביטוח בהיקף של 18 מיליון שקל.

פרשת "מגדלי אירופה" – בחקירה שמתנהלת בימים אלה ביחידה עלה החשד כי בעליה של חברת בנייה מוכרת במגזר הערבי, שנקלעה לקשיים כלכליים ומונה לה מפרק בעקבות חדלות פירעון, נפל קורבן לסחיטה של חשודים המזוהים עם הארגון.

לפי החשד, הכסף שגבו החשודים מהקורבן – בעליה של חברת הבנייה – שולם באמצעות נאמן, על ידי סחיטת בעלי החברה; החשודים הגיעו למשרדי החברה תוך שהם מאיימים באופן ישיר ועקיף ודורשים מיליוני שקלים. בשלב זה עצרה היחידה עשרות חשודים, שנגדם תוגש בקרוב הצהרת תובע באמצעות פרקליטות מחוז תל אביב.

שוטרים בפשיטה בארגון משפחת חרירי (צילום: משטרת ישראל)
שוטרים בפשיטה על משפחת חרירי|צילום: משטרת ישראל

ראש עירייה בשירות משפחת חרירי? "אנחנו לא רחוקים משם"

לצד ההישגים המבצעיים מזהה החוקר הבכיר גם שינוי חיובי ביחס של האוכלוסייה הערבית המקומית למשטרה. "המאבק שלנו הוא ליצור אמון באנשים הטובים והנורמטיביים", הוא אומר. "אנחנו רגישים מאוד לנתונים ולאט-לאט בונים אמון. אם בעבר אנשים היו מתרחקים מאיתנו מהפחד ואומרים לנו, 'כן, יש לנו בעיות, אבל לא צריכים את העזרה', לאט-לאט ובזכות עבודה רגישה ועדינה יוצא שאותם גורמים פונים אלינו בעצמם ומבקשים את העזרה שלנו".

עד כמה רחוק היום שניחשף לראש עיר-בובה או לשר-בובה שמשפחת חרירי מנהלת?

"אנחנו רואים ניסיונות. יש להם קשרים טובים וענפים עם מקבלי ההחלטות בערים – במקומות כאלה ואחרים כבר זיהינו את זה. אני לא חושב שאנחנו שם עדיין, אבל אנחנו לא רחוקים משם". "יש סיכוי", מציין החוקר, "שהחרירים ייגעו באנשים שיכולים לעשות להם את החיים יותר קלים".

"יש להם קשרים טובים וענפים עם מקבלי ההחלטות בערים. יש סיכוי  שהחרירים ייגעו באנשים שיכולים לעשות להם את החיים יותר קלים"

חוקר במשטרה

כתבי האישום הם התקדמות של ממש. האם לדעתך המשטרה קרובה לסוף עידן חרירי ולמיגור הפשיעה המאורגנת במגזר?

"המאבק הוא אין-סופי. הוא לעולם לא יסתיים, אנחנו נמשיך במשימתנו להכניס את הגרורות העברייניות מאחורי סורג ובריח, גם אם יידרש לכך זמן, אבל אנחנו לא משלים את עצמנו שבאותו זמן לא ייכנסו לוואקום האלה עבריינים אחרים".


תגובות

תגובת עו"ד דורון נוי ועו"ד יהלי שפרלינג ממשרד נוי-סננס-שפרלינג-חצרוני, סנגוריהם של נאסר ומאלק חרירי: "בית המשפט המחוזי כבר קבע כי קיימת חולשה משמעותית בראיות התביעה. אנחנו משוכנעים שבסיום ההליך תוכח חפותו של מרשינו והוא יזוכה מכל אשמה. אנחנו מאמינים כי בית המשפט יחליט לפי הראיות ולא לפי הבאז התקשורתי המתוזמן של משטרת ישראל וגורמים אחרים".

עורכי הדין יהלי שפרלינג ודורון נוי (צילום: חדשות)
עו"ד דורון נוי ועו"ד יהלי שפרלינג ממשרד נוי-סננס-שפרלינג-חצרוני, סנגוריהם של נאסר ומאלק חרירי|צילום: חדשות

תגובת עו"ד עמיחי ימין, סנגורו של וויסאם חאג' יחיא ("סומא"): "המשטרה והפרקליטות לקחו קטעי שיחות טלפון שבהן נשמע מרשי משוחח עם אחרים, הוציאו את הדברים מהקשרם – וכעת מנסות לבסס על סמך אותן שיחות אישומים מופרכים. בשלב זה מתנהל הליך משפטי בבית המשפט וסבורני שבסופו של יום יורה בית המשפט על זיכויו של מרשי".

עו
עו"ד עמיחי ימין|צילום: באדיבות המצולם