מפקחי משרד החקלאות סיכלו בסוף השבוע האחרון ניסיון הברחת 13 טונות של דגים ופירות ים מעזה, כך הודיעו היום (ראשון) במשרד החקלאות. הדגים, שהיו אמורים לעבור לשטח יהודה ושומרון, נפרקו בישראל באופן לא חוקי במטרה לשווקם. הפקחים עקבו אחר החשודים ומנעו את ההברחה. נגד שניים מהמעורבים שנתפסו נפתחו הליכים משפטיים.
המשאית, שהייתה אמורה להוביל דגים ופירות ים מעזה לשטחי יהודה ושומרון, עוררה את חשדם של פקחי משרד החקלאות כבר ביציאתה מן הרצועה. כחלק מהחקירה שנפתחה, המפקחים ביצעו מעקב אחר המשאית שעשתה את דרכה ממעבר כרם שלום ולמעבר ביתוניא כדי להעביר את הסחורה.
במקום זאת, המשאית, שבה הייתה תכולת הדגים ופירות הים, עצרה במושב יד רמב"ם הסמוך לעיר רמלה, לשם הגיע רכב נוסף. שני גברים שנצפו על ידי מפקחי משרד החקלאות בשעת מעשה, פרקו את הסחורה מהמשאית והעמיסו אותה על הרכב שהגיע למקום - רכב של חברת שיווק דגים מעכו. המפקחים שנכחו במקום פשטו על הזירה ועצרו את שני החשודים.
מהחקירה עולה שחברת השיווק תכננה לשווק את הסחורה בתוך תחומי ישראל בניגוד לחוק. במשרד החקלאות הדגישו שעל מנת לשמור על בריאות הציבור וכדי לשמור על החוק לא ניתן לשווק מוצרים מן החי שמקורם בעזה, וזאת מכיוון שלא ניתן לפקח על כלל שרשרת הגידול והייצור. נגד שני החשודים שנתפסו במקום נפתחו הליכים משפטיים. הרופא הראשי למזון ביחידה הווטרינרית של משרד הבריאות הוציא צו שהורה על השמדת שלל הדיג.
"כדי לאפשר מרקם חיים וקשרי מסחר מדינת ישראל מלווה העברת סחורות של מוצרים מן החי בין עזה לאזור יהודה ושומרון באופן קבוע", נמסר ממשרד החקלאות. "על פי הנוהל סחורה מועמסת על משאית שמספרה נרשם, ולאחר ספירת מלאי ותיעוד הסחורה שהועמסה למשאית היא נחתמת וננעלת באמצעות מנעול בעל מספר ייחודי. בשער הכניסה לאזור יהודה ושומרון המשאית, המנעול והתכולה נבדקים במטרה למנוע זליגה של הסחורה אל תוך שטחי ישראל במהלך ההובלה".