החלטה תמוהה של המשטרה: צעיר ללא עבר פלילי הותקף בשבוע שעבר באלות וסכינים על ידי חבורת אנשים שנכנסו למסעדה שבה עבד בירושלים – ככל הנראה בעקבות טעות בזיהוי. לפי חלק מהעדויות, במהלך התקרית הוא החל לבעוט באחד התוקפים ולהתעמת איתם. למרבה הפלא, לאחר שהגיש תלונה על המקרה בתחנת המשטרה – דווקא הוא זה שנעצר לשלושה ימים, ולא התוקפים.
לאחר שהצעיר הגיש את התלונה, הוא נעצר על ידי המשטרה שביקשה מבית המשפט השלום להאריך את מעצרו – למרות שכל אירוע התקיפה תועד במצלמות האבטחה. באותן במצלמות אבטחה ניתן היה לראות את האלימות שהופנתה כלפי הצעיר, אך בידי המשטרה היה סרטון אחר מהאירוע - שסיפק תיעוד רק מהאלימות שנקט אותו אדם לאחר מכן.
בעקבות ערר שהגיש עורך דינו, ווסים דכור מהסנגוריה הציבורית, לבית המשפט המחוזי בירושלים, החליט השופט אילן סלע לשחרר אותו למעצר בית. השופט סלע מתח ביקורת נוקבת על התנהלות המשטרה והסביר: "מצב בו דווקא מי שאין מחלוקת שהותקף במקום עבודתו בצורה חריפה, ימצא עצמו בחלוף שלוש יממות מהאירוע במעצר על מנת לאפשר למשטרה להשלים את החקירה ולעצור את החבורה שבאה לתקוף אותו - הוא מצב בלתי מתקבל על הדעת".
עוד כתב השופט סלע בהחלטתו: "לא קיבלתי הסברים המניחים את הדעת, לא למועד נטילת המצלמות חרף חומרת האירוע ולא לכך כי מלבד הטענה לפעולות מודיעיניות אין בחומר החקירה תיעוד לפעולות שנעשו לאיתור אותה חבורה - הרי שמדובר באפליה חמורה של העורר". בנוסף, השופט ציין שיש לבדוק אם המשטרה הציגה תמונה חלקית בפני בית המשפט השלום.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "אנו רואים בחומרה אלימות מכל סוג שהיא ובהתאם, מיד עם קבלת הדיווח אודות המקרה, פתחה המשטרה בחקירה. השוטרים שהוזעקו למקום פעלו לאיסוף ראיות, גביית עדויות וסריקות אחר המעורבים. המשטרה עצרה חשוד שעל פי החשד מעורב באירוע אלימות ומעצרו הוארך בבית המשפט השלום, זאת לאחר שהוצגו בפניו כל חומר הראיות הרלוונטי באותה העת, לרבות הסרטונים המצויים בידי המשטרה. בהתאם, בית המשפט השלום האריך את מעצרו, ובהמשך החליט בית המשפט המחוזי על שליחתו למעצר בית ותנאים מגבילים נוספים. החקירה עודנה מתנהלת בימים אלו ביסודיות, ותוך השקעת כלל המאמצים והמשאבים הנדרשים במטרה להגיע לחקר האמת, ולמצות את הדין עם כלל המעורבים באירוע האלימות שהיה במקום".