משפחתה של מטופלת תובעת את בית החולים הלל יפה בחדרה על סך 2.5 מיליון שקלים, בטענה לרשלנות חמורה שהובילה למותה. מטופלת בת 49 סירבה לבצע בדיקת סי-טי ראש במהלך בדיקת עיניים. בעקבות סירובה, ביה"ח השתמש בחומר מטשטש כדי לכפות עליה את הבדיקה. המטופלת נחנקה לאחר שנותרה זמן ממושך ללא חמצן ועקב כך נגרמו לה נזקים נוירולוגים שהפכו אותה לסיעודית, ולאחר כשנתיים וחצי מתה.

בתביעה, שהוגשה על ידי עורכי הדין דוד פייל ומיכל תמם-פרישמן, טוענים שלמטופלת היו גורמי סיכון שלא נלקחו בחשבון בבית החולים. המקרה אירע בשנת 2017, אז נפלה המנוחה ונפצעה בעינה. היא הופנתה למיון עיניים, אך לטענת משפחתה לא הייתה כל הצדקה לבצע בדיקת  סי-טי ראש.

 ד"ר דוד גוזל, מומחה מטעם התביעה, שהוא גם כחבר ב"פורום רופאים", ומנהל שירות הסדציה בבית החולים הדסה עין-כרם, קבע בחוות דעתו כי בדיקת ה-CT לא הייתה דחופה, והמטופלת לא הייתה בסכנת חיים. כמו כן, הוא ציין כי במועד ביצוע הבדיקה התובעת הייתה צלולה לחלוטין ולא הייתה כל סיבה לשלול ממנה את זכותה לסרב לביצוע הבדיקה. עוד כתב גוזל בנוגע לטשטוש המטופלת כי "זו החלטה בלתי נתפסת שמקורה במשטרים חשוכים שאינם מכירים זכויות אדם מה הן". 

מנגד, מומחה מטעם ההגנה ציין כי נצפה שינוי בהתנהגות המטופלת ולכן עלה חשד לדימום מוחי. לטענת בית החולים הלל יפה, מדובר במצב שמסכן את חייה ולכן הייתה חובה לבצע את הבדיקה. בנוסף, נטען כי אם היא הייתה משתפת פעולה לא היה צורך בחומרים המטשטשים.

עורכי הדין פייל ותמם-פרישמן שוללים את טענה זו. הם סבורים כי לא היה מצב מסכן חיים מפני שהמטופלת הייתה צלולה ונחבלה בעינה בלבד. עוד הם טוענים כי גם אם היה מצב כזה - בית החולים פעל באופן רשלני ובניגוד לנהלים המתאימים. נוסף על כך, הבדיקה יצאה תקינה ולא נמצא דימום מוחי.

עו
"התנהלות רשלנית". עו"ד דוד פייל|צילום: אושי יובל

מבית החולים הלל יפה נמסר בתגובה: "מדובר באירוע שעיקרו טיפול רפואי בתנאים מורכבים מקצועיים הנוגעים למטופלת. עם זאת, העניין נמצא כרגע בבירור בבית המשפט וההחלטה תינתן בערכאות המתאימות".