בתום דיון סוער הודיעו היום (רביעי) שופטות בית המשפט העליון שהן לא מתכוונות לקבל את ערעורה של הגננת המתעללת כרמל מעודה על העונש החמור שהוטל עליה - 9.5 שנות מאסר. השופטות מאפשרות למעודה לחזור בה מהערעור, ואם לא תעשה כן, הן יקבלו החלטה בעצמן.
"המקרה קשה במובן הזה שהחומרים הם קשים", אמרה השופטת דפנה ברק ארז. "נערכנו לדיון מראש וקראנו את הדברים בהרחבה כך ששום דבר שנאמר כאן לא הפתיע אותנו. חזרנו, התייעצנו ואנחנו לא סבורות שיש כאן מקום להתערב בגזר הדין. מדובר בגזר דין קשה אבל המעשים הם גם קשים".
עוד הוסיפה השופטת ברק ארז: "פסק הדין של בית המשפט המחוזי הוא מקצועי ומבוסס. חשבנו שמן ההגינות שנשקף כלפיה וגם כלפי ההורים מה אנחנו חושבים, ואנחנו גם ערוכים לכתוב פסק דין אם נצטרך. מעודה זכאית לעמוד על הערעור וזה בסדר, אבל נכון לתת לה את האפשרות לשקול שוב את העניין".
בשבוע הקרוב תחליט מעודה אם לחזור בה מהערעור
עורך הדין ברגמן המייצג את מעודה אמר בבית המשפט כי הוא מבקש עיכוב של כשבוע כדי שיוכל להיפגש עם מעודה פנים אל פנים. השופטת ברק ארז ציינה בפניו כי "צריך להבין שגם לבית המשפט יש אילוצים. אנחנו למדנו את פסק הדין וערוכות לכתוב אותו. כל הקשורים לעניין רוצים לדעת לאן התיק הולך". על כן ההחלטה היא שבאי כוחה של המערערת יגישו בשמה הודעה עד רביעי הבא. כלומר, מעודה תעדכן בתוך שבוע אם היא מושכת את הערעור או שלא - ואם לא תעשה זאת, השופטות יכתבו פסק דין וככל הנראה ידחו את הערעור.
מוריה, אחת האימהות, ציינה כי "עו"ד ברגמן ביקש לתת החלטה עוד שבוע לגבי הערעור כי מעודה 'נסערת'. היא לא נסערת. היא ממשיכה במשחק שלה וממשיכה לענות אותנו שוב ושוב".
נציגת הפרקליטות תיארה במהלך הדיון שמעודה הטיחה את אחד הילדים בשולחן והוא נפל עם פניו לעבר הרצפה, וכי הדבר חזר על עצמו פעם אחר פעם. אחת האימהות פרצה בבכי לאחר הדברים והתפרצה. בשל כך השופטות אמרו שהן מבינות את סערת הנפש ומבקשות שלא לפרט עוד את מקרי ההתעללות. השופטות הזדעזעו מחומרת המעשים ואמרו בין השאר שמדובר באכזריות. השופטת ענת ברון הוסיפה: "מזל שהדברים לא נגמרו אחרת מבחינה פיזית, ואני מוכרחה לומר שזה גם מזלה של המערערת".
"העונש לא מידתי כי הוא אמור להיות חמור יותר"
ההורים לילדי הגן הגיבו בסוף הדיון. מוריה קואליו, אמא של אריאל אמרה: "לאורך הדיון עורך הדין של כרמל מדבר על העונש כלא מידתי ושיש לעשות זאת בהדרגתיות. הוא צודק שהעונש לא מידתי, כי זה היה אמור להיות חמור יותר. הילדים שלנו עם צלקות נפשיות שייקח שנים לרפא אם בכלל. אחת השופטות בעצמה ציינה כי יש פה מעשים שהובילו לנזק נפשי שקשה יותר להתמודד איתו מאשר נזק פיזי". עוד ציינה מוריה כי "לומר שכרמל מביעה חרטה זה לעג לרש. החרטה הייתה אם מראש היא לא הייתה מערערת ומקבלת את גזר הדין כפי שהוא".
יוסי חברה, מנהל מטה המאבק ואביה של לין, הצטרף לדברים: "לפני שנתיים וחצי התגלו מעשי הזוועות של כרמל מעודה ומאז ראינו עוד ועוד מעשי התעללות ברחבי הארץ. זו הפכה למגפה קשה. הציפייה שבית המשפט ידחה את הערעור על הסף היא גם עבור אותן מתעללות קיימות ועתידיות - שידעו שכל פגיעה בקטין חסר ישע תלווה בעונש מאסר חמור. מעשיה של כרמל היו אכזריים וסדיסטיים, וגם השופטת אמרה בעצמה שאין להקל עליה ולו ביום אחד".