שלמה פילבר, עד המדינה במשפט נתניהו, הגיע הבוקר (שני) לבית המשפט המחוזי בירושלים להמשך עדותו בתיק 4000. במהלך הדיון טענה התובעת עו"ד יהודית תירוש שפילבר "מאשר את הדברים" שהוצגו - "אבל מוסיף תוספות שיש בהן כדי לצבוע את הדברים בצורה שונה". כמו בשבוע שעבר, גם הפעם נמצא באולם בית המשפט ראש האופוזיציה בנימין נתניהו, שפילבר נחשב למקורבו בעבר ואף העיד בשבוע שעבר שהיה "מושא הערצתו".
את הביקורת על עד המדינה אמרה תירוש אחרי ששאלה את פילבר על פגישתו עם אלי קמיר, מי ששימש כיועצה האסטרטגי של בזק בתקופה שבה התבצעו לכאורה המעשים בתיק. פילבר היה באותה העת מנכ"ל משרד התקשורת ומקורבו של ראש הממשלה ושר התקשורת דאז, בנימין נתניהו.
פילבר לא ממש ענה על שאלתה של תירוש, ולכן היא ביקשה "לרענן את זכרונו" והקריאה חלקים מתוך העימות של עד המדינה עם קמיר, כשהשניים נחקרו במשטרה: "הפגישה הייתה ביוזמה של אלי, אלי הסתמס איתי. אני חושב שזו הייתה הפגישה הכי משמעותית כי זו הייתה פגישה שעיצבה את היחסים שלנו".
"הגעתי לשם אחרי שהייתה לי פגישה עם ראש הממשלה בתחילת אותו השבוע שקיבלתי את התפקיד, שבו הוא אמר לי 'תשמע, לשאול אלוביץ' יש הרבה בעיות במשרד התקשורת, טפל בהן'. מבחינתי, כשאני באתי לפגוש אותך (את קמיר), באתי בשליחות של ראש הממשלה לפגוש את הנציג של אלוביץ', זהו. זה היה ברית של גנבים, באותו רגע היה ברור לנו שאנחנו שליחים של אותם שני אנשים. הנושא המרכזי היה שצריך לגמור את המיזוג (בין בזק ליס) ואני העברתי לך את המסר. נתת לי את הפידבק החיובי שזה מה ששאול מצפה. אתה אמרת לי - 'שאול וביבי חברים'. זה היה כל המסגור של העניין, אחרת מנכ"ל משרד התקשורת לא נפגש עם לוביסט במוצאי שבת. לא עשיתי את זה עם אף אחד אחר".
עו"ד תירוש פנתה לפילבר: "מה שנאמר כאן זו סיבה אחת - 'אם לא ההנחיה של רה"מ לא הייתה לי שום סיבה להיות שם'". פילבר אישר את הדברים ואמר: "זה משקף את העימות. אני מגיע לעימות הזה עם קמיר בתחושה מאוד קשה וכואבת, זה הסטייט אוף מיינד שבאתי איתו".
תירוש אמרה לשופטים ש"העד מאשר את הדברים - אבל מוסיף תוספות שיש בהן כדי לצבוע את הדברים בצורה שונה". המשמעות - ביקורת חריפה על עדותו של פילבר לעומת הדברים שמסר בחקירתו במשטרה. בשל כך החליטה התביעה להגיש לבית המשפט את הודעותיו של פילבר מהחקירה, וייתכן שבהמשך אף תבקש להעדיפן על פני העדות. זוהי לא הכרזה על פילבר כעד עוין, אך זה צעד חשוב במשפט.