פרסום ראשון: ראש הממשלה, נפתלי בנט, קיים היום (שלישי) התייעצות בנוגע להצעות השונות לבדיקת השימוש בתוכנת פגסוס של חברת "NSO" הישראלית. בטרם תתקבל החלטה סופית על אופן הבדיקה לפרשה, ביקש בנט לבצע בדיקה של 26 השמות שהוזכרו בתחקיר של העיתון "כלכליסט" - והממצאים הראשוניים מעידים כי המשטרה ניסתה לפרוץ ל-3 מכשירים, והצליחה רק במקרה אחד.

פרשת הריגול המשטרתי ב-N12:

לפי הבדיקה, כל שלושת הניסיונות נעשו לאחר קבלת צו בית משפט, ולמעשה, הבדיקה מטילה ספק על הממצאים בתחקיר. בדיון השתתפו שר המשפטים, גדעון סער, השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב, היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, המשנה ליועמ"ש, עו"ד עמית מררי, מזכיר הממשלה וגורמים נוספים.

בקרב שרים בממשלה יש קונצנזוס להקמת ועדת חקירה ממלכתית ובהמשך השבוע צפויה להתבצע בדיקה יסודית של הצוות בראשות המשנה ליועמ"ש. בהנחיית בנט, הצוות יתוגבר בנציגים משירות הביטחון הכללי ומהמוסד.

הסערה משפיעה גם על משפט נתניהו - הדיונים שהיו אמורים להתקיים היום ומחר בוטלו. פרקליטות המדינה קיבלה דחייה של כמה ימים במועד להגשת תשובתה בנוגע להיקף "החריגות" בשימוש בתוכנת הריגול של "NSO" בתיקי נתניהו, בעקבות רצונה לבצע בדיקה מעמיקה יותר. על פי ההערכה, המשפט יעצר לכל הפחות עד לקבלתה.

סנגוריהם של הנאשמים צפויים לבקש מבית המשפט שחברת "NSO" תמסור בעצמה את החומרים שבידיה, על מנת לקבל תמונת מצב מדויקת. נכון לעכשיו, המשטרה מדווחת כי לא נמצאו ממצאים ראשוניים בדבר הפעלה חריגה או שימוש בחומרים אסורים בתיקי נתניהו. הבדיקה מתבצעת רק בתיקי 1,000 ו-4,000 מאחר שבתיק 2,000 לא הופעלו כלל תוכנות האזנה ורוגלה.

בכיר במערכת אכיפת החוק אומר: "למרות שלא הושגה שום ראיה שמצדיקה את הטענות שהועלו בתחקיר - תוקם ועדת חקירה, בעיקר כי הציבור כבר לא מאמין גם לבדיקה שנעשית עכשיו במשטרה".

בתוך כך, מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, התייחס לנושא בכנס ירושלים של עיתון "בשבע": "הפרסומים האחרונים, ככל שהם נכונים, הם חתירה ורמיסה של ערכי הדמוקרטיה והפרטיות. אנחנו מבצעים ביקורת על כלי המשטרה ונבחן את השימוש של המשטרה בתוכנות רוגלה. נבדוק גם את התנהלות הפרקליטות, משרד המשפטים וכלל הגורמים".

מוקדם יותר היום, מנכ"לי משרדי המשפטים, האוצר והתחבורה לשעבר, שעל פי החשד סומנו על ידי המשטרה בפרשת רוגלות המעקב, פנו במשותף בדרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית בנושא. השלושה כתבו בין היתר לרה"מ, שר המשפטים, השר לביטחון והפנים והמפכ"ל: "אנו מצויים בסערת רגשות ותחושותינו קשות ביותר. אם הדברים שפורסמו נכונים, כל עולמנו האישי והמקצועי היה חשוף". הם אף ביקשו להשמיד את כל החומרים שנאספו מהטלפונים שלהם.

המפכ
רוני אלשיך ממשיך לשתוק|צילום: ap, פלאש 90

מפכ"ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך, שבתקופתו על פי החשד הוגבר השימוש בתוכנות ריגול, בחר לשמור על שתיקתו, ולא לענות על שאלות. כתבנו חיכה לו מחוץ לביתו וניסה להשיג את תגובתו - אך אלשיך בחר לנסוע ולא להגיב. אמש בכירים במטה הארצי תקפו את אלשיך, שעל פי החשד העבירות בוצעו גם בתקופתו, ואמרו: "אם הפרסומים נכונים – הוא יצטרך לעמוד לדין".