למשך כארבע שעות המקום הכי מרתק במדינה היה בית אחד בשכונת רמת חן ברמת גן. בביתו של עו"ד בועז בן צור הסתובבו כל האנשים שצריכים לקבל את ההכרעה על הסדר הטיעון במשפט נתניהו: ראש האופוזיציה נתניהו, רעייתו שרה והבנים יאיר ואבנר הגיעו למקום - ונפגשו עם עורכי הדין. עדיין לא התברר אם נפל הפור בפגישה הדרמטית, אך חלון ההזדמנויות לעסקה מצטמצם - וכמעט נסגר.
גורם המעורה במה שהתרחש בפגישה התייחס להתנגדות בני המשפחה ואמר לחדשות 12: "בסוף זו הכרעה של אדם אחד - נתניהו". בפגישה הוחלט להוסיף ולנסות להתקדם בכיוון הסדר. בסביבת נתניהו הביעו חשש מהביקורת הציבורית הקשה שהוטחה ביועץ המשפטי לממשלה, וייתכן שיש לו גם "אופוזיציה" בתוך הפרקליטות שתסכל את ההסכם.
לפי הגורם שמעורה בפגישה, אם היועץ יהיה נכון ללוח זמנים קצר והדוק - הכיוון יהיה ללכת להסדר טיעון. חרף ההתנגדות של שרה נתניהו ושל הילדים, עורכי הדין המשמעותיים - בן צור ועמית חדד - חושבים שזו "עסקה מצוינת", ולכן הכיוון הוא להוסיף ולהתקדם. המשמעות: גם לאחר הפגישה הסדר הטיעון לא ירד מהפרק, להיפך.
בפגישה שפורסמה לראשונה בחדשות 12 נכחו, לצד עו"ד בן צור ועו"ד עמית חדד שמייצגים את ראש הממשלה נתניהו במשפט, גם עורך הדין יוסי כהן שמלווה את המשפחה - והמקורב נתן אשל. מחוץ לבית התאספו מפגינים שיצאו בקריאות: "הוא זכאי" כאשר נתניהו יצא מהמקום לאחר כארבע שעות. ההתרחשויות בימים האחרונים מעידות על חשדנות משני הצדדים, שמאיימת לפוצץ את הסיכום - למרות שנראה כי שני הצדדים רוצים בעסקה.
סקר: 51% מהציבור מתנגדים להסדר טיעון
בסקר שערך מכון מדגם בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel ששודר אתמול במהדורה המרכזית, ענו רוב הנשאלים כי הם מתנגדים להסדר הטיעון של נתניהו. בנוגע לשאלה האם הציבור תומך או מתנגד להסדר הטיעון של נתניהו, שלפיו יורחק מהחיים הפוליטיים למשך 7 שנים - 51% השיבו "סך הכול מתנגד" (51% ממצביעי הימין, לעומת 54% ממצביעי המרכז שמאל) - בהשוואה ל-30% שענו "סך הכול תומך" (31% ממצביעי הימין ו-31% ממצביעי המרכז-שמאל).
27% ענו "מאוד מתנגד", 24% "די מתנגד", 20% ענו "די תומך" ו-10% בלבד השיבו "מאוד תומך". לשאלה "אם בנימין נתניהו יפרוש מהחיים הפוליטיים, מה את/ה מעדיפ/ה שיקרה?", השיבו רוב הנשאלים (39%) כי הם תומכים בהמשך כהונת הממשלה הנוכחית. 28% השיבו כי הם מעוניינים בקיום בחירות חדשות ו-24% ענו "שתקום ממשלה חדשה בראשות הליכוד בכנסת הקיימת".
עוד פרסמנו אמש כי בכיר בפרקליטות הסתייג בגלל לוחות הזמנים, והביע ספק אם בזמן שנותר יהיה ניתן לחתום. חשוב לזכור: מנדלבליט מסיים את כהונתו ביום שני בעוד שבועיים. עם זאת, ההערכה גם הערב היא שאם נתניהו ימשיך לרצות לקחת את הסדר הטיעון - חרף ההסתייגות של מי מבני משפחתו - אז העסקה תיחתם, וסביר להניח שהסיכום יושג בימים הקרובים.
עסקת הטיעון תלויה בכך שנתניהו יעמוד בתנאי הסף של היועץ המשפטי לממשלה, ואלו הם:
- הודאה בעבירות של מרמה והפרת אמונים
- סיכום על העונש - לפחות 6 חודשי מאסר שיומרו בעבודות שירות
- המשמעות - קלון והרחקה מהשירות הציבורי לשבע שנים
מכשול אפשרי נוסף בעסקה הוא תנאי אפשרי שיוצב בפני נתניהו: גורמים בפרקליטות עשויים לדרוש כי הנאשם יחזור בו מהמתקפות על המשטרה ועל הפרקליטות, ואף יכיר בניקיון הדעת והכפיים והענייניות - ושלא הייתה רדיפה או אפליה כלשהי. מנדלבליט הבהיר שלא יילך לעסקה בלי הסכמתם של הפרקליטים העוסקים בתיק.
עוד פרסמנו אמש ב"מהדורה המרכזית" כי שרה נתניהו שינתה את דעתה במהלך סוף השבוע וכעת היא מתנגדת להסדר הטיעון, וכך גם שני הבנים יאיר ואבנר. מנגד, הסנגורים סבורים שהעסקה היא טובה ומנסים לשכנע אותו לחתום עליה. גם הסקר שפורסם אמש בחדשות 12 מראה כי קיים רוב מוחץ נגד ההסדר, גם בימין וגם בשמאל.
הבכיר בפרקליטות מעריך: "סיכוי קטן עד קלוש"
בכיר בפרקליטות אמר אמש לחדשות 12 כי הסיכוי להסדר הוא "קטן מאוד עד כדי קלוש". לדבריו, "התקשורת הולכת הרבה יותר קדימה מהמציאות - אין מבחינה מעשית כמעט זמן".
הבכיר טען כי גם אם צוותו של נתניהו יסכים לכל הדרישות של מנדלבליט, "עדיין צריך לנהל מו"מ שלם" - עם צוות התביעה שמנהל את התיק. לדבריו, המו"מ צריך לעסוק ב"כל תו ותג ובכל ניואנס בניסוחים. זה אירוע שלם" - ולהערכתו חלון הזמנים עד לפרישת מנדלבליט לא יספיק לכך.
בהכנת הידיעה השתתפו אמנון אברמוביץ' ועמית סגל