מחדל - עבד בביתו של שר הביטחון עם 14 תיקים במשטרה: אזרח ישראלי בשם עומרי גורן גורוכובסקי, שהועסק כעובד ניקיון בביתו של שר הביטחון גנץ, הואשם בריגול לטובת אירן - כך נמסר היום (חמישי) משירות הביטחון הכללי. מחקירת השב"כ והמשטרה עולה כי הנאשם, תושב לוד בן 37, פנה מיוזמתו לגורם בקבוצת ההאקרים "Black Shadow" המזוהה עם אירן והציע לסייע בדרכים שונות לרגל אחרי השר.
במהלך השיחה בין השניים ברשתות החברתיות, גורן העלה אפשרות להשתיל במחשבו של גנץ סוס טרויאני שיאפשר לאירנים גישה מלאה לכל מסמכיו. בשב"כ מדגישים כי "כוונה זו סוכלה מבעוד מועד לאור מעצרו המהיר של עומרי, ובכך נמנע מימוש אפשרות זו".
בפרקליטות טוענים כי גורן איתר באמצעות הטלגרם את כתובתו של חבר קבוצת "Black Shadow", פנה אליו בזהות בדויה והציג את עצמו כמי שעובד אצל שר הביטחון הישראלי. במהלך ההתכתבות ציין הנאשם כי ביכולתו לסייע לקבוצה בדרכים שונות תמורת סכום כספי.
בנוסף התברר במהלך החקירה כי גורן, שרצה להוכיח לאירנים את יכולותיו ורצינותו, צילם כמה פריטים במקומות שונים בבית השר ושלח אותם לגורם שאיתו ליצר קשר. בין הפריטים שצולמו: שולחן עבודה, מחשבים, טלפון, טאבלט, קופסה עם פרטים צבאיים, כתובת IP, כספת סגורה, מזכרות צבאיות מתקופתו כרמטכ"ל, תמונות ממוסגרות עם בני משפחתו, חשבון תשלום ארנונה ועוד.
5 הרשעות קודמות, 14 תיקים במשטרה
בתום החקירה הוגש לבית המשפט המחוזי בלוד כתב אישום המייחס לו עבירת ריגול ולצידו בקשה להאריך את מעצרו עד תום ההליכים. עוד עולה מכתב האישום כי לחשוד ישנן 5 הרשעות קודמות, וכן 14 תיקי משטרה בעבירות שונות, בהם: 2 מקרי שוד בנק, התפרצויות לבתים, גנבות ועוד. בגין אלה נידון הנאשם ל-4 מאסרים, האחרון שבהם נמשך כ-4 שנים.
"נוכח אמצעים ונהלי אבטחת המידע בבית השר, עומרי לא נחשף לחומרים מסווגים", הדגישו בשב"כ. "בהתאם לכך, לא היו חומרים כאלו שהועברו ממנו לגורמים עימם יצר קשר". עוד הוסיפו כי "מהלכי הסיכול המהירים והמידיים שננקטו על-ידי שירות הביטחון הכללי, קטעו באיבם את כוונות הנדון אשר היו עלולות להביא לפגיעה בביטחון המדינה.
בשירות הביטחון הכללי מדגישים כי לצד ההצלחה בסיכול, הוחלט בשב"כ לקיים תחקיר בנוגע לתהליכי הבדיקה. "התחקיר נעשה במטרה לצמצם האפשרות להישנות מקרים מסוג זה בעתיד", הבהירו. בפרקליטות סבורים כי הפרסומים בחודש האחרון על מתקפות סייבר נגד מטרות ישראליות, הם שהציתו בגורן את הרעיון ליצור קשר עם קבוצת ההאקרים המזוהה עם אירן.
כזכור, רק בחודש שעבר חברת ההאקרים Black shadow הודיעה כי הצליחה לפרוץ לשרתי חברה ישראלית לבניית אפליקציות ולהשיג נתונים על המשתמשים בה. כעבור כמה שעות פרסמו ההאקרים מאגר מידע מתוך אתר ההיכרויות לקהילה הגאה 'אטרף', ובו מידע רגיש מאוד של שמות משתמשים, פרטים על העדפות מיניות שכתבו על עצמם ועוד.