לא יוצא מהכלא: ועדת השחרורים דחתה היום (שני) את בקשתו של אלון קסטיאל שהורשע בשורת עבירות מין שביצע בארבע נשים. על קסטיאל נגזרו ארבע שנים ותשעה חודשים, שאותן הוא מרצה בכלא חרמון שבצפון מאז 2018, והוא ימשיך לרצות את עונשו.
"בנסיבות האמורות הגענו למסקנה כי טרם הגיעה השעה להורות על שחרורו המוקדם של האסיר", נכתב בהחלטת ועדת השחרורים. "אשר על כן, הבקשה נדחית". הוועדה החליטה שלא לפרט בשלב זה את הנימוקים בשל "נתונים העלולים לפגוע בפרטיותו של האסיר". עו"ד רותם טובול ייצגה את קסטיאל היום בדיון בועדת השחרורים.
ביולי 2018 גזרו שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב, בראשות השופט גלעד נויטל, ארבע שנות מאסר ותשעה חודשים על קסטיאל, שהודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בשורה של עבירות מין בארבע נשים שונות. הפרקליטות ביקשה להטיל עליו שמונה שנות מאסר, בעוד עורכי דינו ביקשו להסתפק בשנת מאסר וחצי.
בגזר הדין פסקו השופטים: "זו תמונת עבריינותו המינית של הנאשם, שאיננה חד פעמית; מדי פרק זמן, במהלך השנים, הנאשם שוב ביצע עבירת מין, כשהוא עושה זאת כל פעם כלפי מתלוננת אחרת, תוך שהנאשם התעלם מרצונה, מכבודה ומזכותה על גופה, פולש לפרטיותה, ופוגע במתלוננת באופן חמור עד חמור מאוד".
החקירה נגד קסטיאל נפתחה בנובמבר 2016 לאחר שפורסם באתר "המקום הכי חם בגיהנום" כי הוא הורחק ממועדון "הבלוק" שבו היה שותף וכן מהמועדונים "הדלי", "הברקפסט" ו"הלוסט פנדה", בעקבות תלונות נשים על כך שהטריד או תקף אותן מינית. קסטיאל הכחיש אז את המעשים המיוחסים לו. כעבור חודש הוא נעצר והוגש נגדו כתב אישום בגין אונס של שתי נשים, כמה ניסיונות אונס ומעשים מגונים. חודשיים לאחר מכן הודיעה הפרקליטות כי נמחק אישום אונס אחד מבין השניים לאחר שהתברר שחלה עליו התיישנות.
קסטיאל היה במעצר במשך כחודשיים ובמהלך משפטו שהה במעצר בית באיזוק אלקטרוני. כתב האישום שבו הורשע קסטיאל רוכך משמעותית במסגרת הסדר הטיעון, והוא כולל אישום אחד של ניסיון אונס, מעשה מגונה בכוח, מעשה מגונה והטרדה מינית. במסגרת הסדר הטיעון, אישום האונס נגד קסטיאל הומר לניסיון אונס; כמו כן, נמחק ממנו אישום שלם של המתלוננת ג', שהיה בכתב האישום המקורי, ובו יוחסו לו שני מקרים של ניסיון אונס; בנוסף, הוא הורשע בעבירות מין בארבע נשים במקום בחמש. מלבד זאת, לא כל תלונות הנשים נגדו במשטרה - 14 במספר - הגיעו לכתב האישום, שכלל עבירות שביצע בארבע נשים בלבד. גזר הדין גרר ביקורת רבה מצד רבים, בהם ארגוני נשים, שטענו כי מדובר בענישה מקלה.