"בשביל זה נלחמנו": החלטת בית המשפט המחוזי לגזור היום (חמישי) 9.5 שנות מאסר על כרמל מעודה באשמת התעללות בפעוטות חסרי ישע עוררה הדים רבים בציבור הישראלי והתגובות לא איחרו להגיע. "יצאנו למסע הזה לפני שנתיים, עם הבנה שהענישה בארץ זעומה בנושא הזה", סיפרה ניקול דניאל חג'בי, אימו של אחד הילדים בגן של מעודה. "רצינו לעשות הכול כדי שהענישה תהיה חמורה יותר - ואני חושבת שבמקרה הזה ניצחנו".
עוד היא הוסיפה: "בית המשפט יצא עם אמירה של 'אפס סובלנות כלפי פגיעה בפעוטות וחסרי ישע'. אלה משקעים שאנחנו סוחבים עד היום, זה פגע מאוד באמון שלי בגננות ובמטפלות. תמיד אני אומרת למורים של הילדים שלי: 'גם אם יש לכם בייגלה של מלאך מעל הראש – אני רואה קרניים'".
מוריה, אימא נוספת לילד שנפגע ממעודה, הודתה לשופט על גזר דין המכובד ואמרה בקול חנוק מדמעות: "זו תחילתה של מציאות אחרת. זה מוכיח שמתחילים קצת לראות את הילדים שלנו והלוואי שעכשיו כל מטפלת תחשוב 200 פעם לפני שהיא פוגעת בהם. בשביל זה נלחמנו".
גם במוסדות ובארגוני הזכויות השונים התייחסו לגזר הדין ולמשמעויותיו. "לצד גננות מסורות ומקצועיות ישנן יותר מידי מסגרות, שבהן ילדים "לומדים" זוועות ומאבדים את האמון הבסיסי בבני אדם", נמסר מטעם המועצה לשלום הילד. "מקבלי ההחלטות חייבים לזכור שאלה לא רק פרשות שפותחות את מהדורות החדשות. מאחוריהן יש עשרות פעוטות, רכים בשנים, שיום אחר יום סופגים התעללות קשה מבלי שהם יכולים להשמיע קול או לבקש עזרה".
"הלוואי שעכשיו כל מטפלת תחשוב 200 פעם לפני שהיא פוגעת בהם"
מוריה, אימא לילד בגן של מעודה
גם יו"ר ארגון הגננות דורית חזן התייחסה לנושא ומסרה כי "מעשיה מזעזעים של כרמל מעודה מחרידים כל לב. המקרה הזה חריג ויוצא דופן, גננות ישראל הן ככללן ראויות וטובות. משרד החינוך חייב כבר היום להודיע על לקיחת האחריות על החינוך מגיל לידה לידיו".
גזר הדין שהוטל היום על כרמל מעודה הוא צעד נוסף במאבק הפרקליטות בהחמרת הענישה במקרים של התעללות ותקיפת חסרי ישע על ידי אחראי", מסרה הפרקליטות בתום הדיון. "אנו תקווה כי העונש שהשית היום בית המשפט על הנאשמת יהווה תמרור אזהרה לכל המתעתד לפגוע בשלמות הגוף והנפש של פעוטות וחסרי ישע".
עורך הדין שירן ברגמן, שמייצג את מעודה מטעם הסניגוריה הציבורית, הדגיש: "חרף העובדה שעונש המאסר שנגזר על כרמל רחוק מהעונש לו עתרה המדינה, עדיין העונש שנגזר הוא עונש חמור. אף בית המשפט, בגזר דינו נתן משקל, אם כי לא מספק לטעמנו, למשפט הציבורי הברוטלי אותו עברו כרמל ובני משפחתה"
משפחתה של מעודה התקוממה נגד גזר הדין וטענה חוסר צדק. "דין אחד לכרמל ודין אחר לשאר. אם רוצים החמרת ענישה יש מידתיות, לא עושים משפט שדה. החלטה הזויה".