"מת פה ילד, שמישהו ייקח אחריות": הוריו של איתמר פוקס ז"ל, חייל צה"ל שהתחשמל למוות בבריכת נוי בתל אביב לפני שנתיים, סיפרו היום (שישי) על התחושות הקשות שלהם מכך שטרם הוגש כתב אישום בפרשה. בריאיון בתוכנית "שישי בחמש עם גדעון אוקו", הביעו ההורים את כעסם על העיכוב הממושך וטענו כי מדובר בתיק פשוט יחסית שלא אמור להיגרר.
"הפרקליטות והמשטרה עובדים, זה לא שהם לא עובדים", אמר דן פוקס, אביו של איתמר ז"ל. "אבל בכל זאת, שנתיים... זה תיק שדי ברור מה קרה שם. פשוט צריך להתקדם, הם נחמדים אבל לא קורה כלום".
האם, טניה, הוסיפה: "אותי מטריד ששכחו אותו, לא אותנו. איתמר היה ילד מאוד בולט, כזה שלא שוכחים בקלות. יש הרגשה לא רק לנו, אלא בכלל לכל החברים, שהחיים שלו לא שווים כלום. אין אף שאומר - 'חבר'ה, מת פה ילד. בבקשה תקחו אחריות. בואו נגיש כתבי אישום ונדאג שזה לא יהיה הילד הראשון מתוך כמה, אלא שהוא יהיה האחרון שקורה כזה דבר'".
האסון אירע בספטמבר 2019. איתמר ז"ל נכנס לבריכת הנוי, לאחר בילוי בבר סמוך. הוא נפגע באורח אנוש וחברו שניסה לסייע לו נפגע באורח בינוני. צוות מד"א שהוזעק למקום פינה את איתמר במצב אנוש תוך פעולות החייאה לבית החולים איכילוב בעיר, אך למרות מאמצי הצוותים הרפואיים - יומיים לאחר האירוע הקשה נקבע מותו.
מנהל חברת הניהול של מגדלי זיו ומנהל האחזקה במתחם נחקרו לאחר האירוע במשטרת ירקון בחשד לגרימת חבלה ברשלנות - סעיף שהפך עם מותו של איתמר לגרימת מוות ברשלנות. בנוסף לשניים שנחקרו, ארבעה בני אדם נוספים מסרו עדות במשטרה, בהם גם מהנדס החשמל וקבלן החשמל של המתחם. אולם עד היום לא הוגשו כתבי אישום בפרשה.
כמה חודשים לפני האסון, התחשמל באותה הבריכה ילד בן 5 ואף אושפז בבית חולים. "האימא הזאת קמה בבוקר יום אחד, אחרי שהיא חשבה שעשתה מה שצריך - התקשרה למשטרה וטיפלה בילד שלה, ואז הילד שלי מת", אמרה טניה בריאיון. "זה משהו שקשה לחיות איתו".
להוריו של איתמר ז"ל אין ספק שהיו תקלות שהובילו למוות. "את פרטי החקירה לא מגלים לנו וזה בסדר, אנחנו לא צריכים לדעת", הבהיר האב, דן. "יש לנו חוש צדק די מפותח ואנחנו חושבים שזה מאוד פשוט המקרה הזה. משהו פה לא בסדר. אף אחד פה לא לקח אחריות מבעלי המקום והמדינה צריכה לטפל במה שלא בסדר".
"מסתבר שאתה צריך להשמיע קול אם אתה רוצה שזה יקרה", הוא הוסיף. "זה לא שהם התכחשו לתיק, הם עובדים, אבל סדר העדיפויות במבחן התוצאה - כבר עברה מגפה, מחאה חברתית ועברו שתי מערכות בחירות - נגמרו כבר כל התירוצים. די, מספיק. אפשר לטפל בזה".
טניה לא חזרה לעבוד באופן מלא מאז האסון. "הדבר הזה משפיע בכל החזיתות, אין ספק, גם על הילדים שלנו", ציין דן. "זה לא דבר קל, לא מאחל אותו לאף אחד. מצד שני, אני מניח שזו גם צוואתו של איתמר - שנמשיך בחיינו ונשמח. הוא היה טיפוס סופר חברתי, סופר שמח, הוא רק רצה לכבוש ולעשות. זאת החובה שלנו לילדינו ולעצמנו - להמשיך קדימה, אבל זה לא משהו קל. אנחנו לא משפחה כשהיינו ולא נהיה, אנחנו נאבקים בזה כל יום".
ההורים תיארו את איתמר ז"ל כנער חברותי ודומיננטי. "אני קוראת לו הילד הזורח שלנו", סיפרה טניה. "הוא באמת ילד מיוחד. יש לו אחות תאומה, קשה לי לפעמים לדבר בעבר, והיו לו המון אנרגיות". דן הצטרף לדברי אשתו: "ראינו באזכרות שהיו לו עשרים פורומים של חבורות שהוא היה קשור אליהן, מן איש כזה שהיה אוהב להתחבר עם כל מי שהוא רק פגש".