חבר הכנסת ביטן עומד לדין - בלי חסינות: כתב האישום נגד יו"ר הקואליציה לשעבר דוד ביטן הוגש היום (שני). ביטן מואשם בקבלת שוחד בשבע פרשות שונות, בסכום של 715 אלף שקלים. בשבוע שעבר ויתר ביטן על בקשת החסינות - והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הורה על הגשת כתב האישום, ללא שינוי.  

לקריאת כתב האישום המלא לחצו כאן

"פרקליטות מיסוי וכלכלה, על דעת היועץ המשפטי לממשלה, הגישה לפני זמן קצר לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד כתב אישום בפרשה 1803", נמסר. כתב האישום הוגש נגד ביטן ונגד נאשמים אחרים בפרשה - בהם כדורגלן העבר חיים רביבו וארנון גלעדי, לשעבר המשנה לראש עיריית תל אביב. 

ח
ביטן בבית המשפט, ארכיון|צילום: נועם רבקין, פלאש/90

בכתב האישום צוין כי בין השנים 2017-2011 לקח ביטן טובות הנאה ממספר יזמים ובעלי אינטרסים, בסכום כולל של מאות אלפי שקלים. עוד נאמר בכתב האישום: "בתמורה לטובות ההנאה, פעל הנאשם ביטן לקידום אינטרסים של אותם גורמים, במסגרת תפקידיו הציבוריים, תוך ניצול מעמדו, קשריו והשפעתו בשלטון המקומי ובמשרדי הממשלה". את העבירות הוא ביצע, כך טוענים בפרקליטות, במסגרת תפקידיו בעיריית ראשון לציון ובמהלך כהונתו כחבר כנסת וכיו"ר הקואליציה.

בתחילת יולי האחרון הודיע היועץ המשפטי לממשלה על החלטתו להגיש כתב אישום נגד ביטן. העבירות המיוחסות לו: קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס. לאחר ההחלטה להעמידו לדין בכפוף לשימוע, ביטן הודיע כי אין בכוונתו לבקש חסינות מהכנסת. כדי לממש את חסינותו היה על ביטן להגיש בקשה לוועדת הכנסת, וחבריה היו מצביעים ובוחרים אם להעניק לו את החסינות או לא. ביטן בחר שלא לנסות ולקבל חסינות.

עורכי הדין המייצגים את ביטן, דרור מתתיהו, שרון כהנא ואפרים דמרי, נימקו את ההחלטה לוותר על החסינות. הם מסרו היום: "ח"כ ביטן החליט לא לבקש מהכנסת חסינות בפני העמדה לדין, אלא להתמודד עם האישומים בבית המשפט, תוך ביטחון מלא כי בתום ההליך המשפטי יוכרע שלא נפל כל פסול במעשיו וששמו ינוקה מכל רבב".