תומר רסילבסקי, צעירה בת 21 ששירתה בתחנת משטרה, הגישה תלונה בטענה שנאנסה והוטרדה בתחנת המשטרה בעת ששירתה בה במסגרת השירות הלאומי. היא אף פנתה למח"ש בדרישה לפעולה בנושא, אך לטענתה הועברה בין גורמים שונים תוך שמפגינים כלפיה יחס משפיל. לאחרונה התיק נגד הקצין נסגר "מחוסר ראיות".
רסילבסקי סיפרה כי מסכת ההטרדות החלו כבר כשלושה חודשים לאחר שהחלה לשרת בתחנה. "שוטר בכיר בתחנה הטריד אותי, במילים ובמגעים, אמרתי לו להפסיק ופניתי לממונים עלי בשירות וגם במשטרה, אבל הוא המשיך", תיארה תומר. "לאחר מכן היו פעמים שהוא חשף את איבר המין שלו והכריח אותי לגעת בו, בטענה שהוא רוצה 'לענג' אותי".
תומר הוסיפה כי "היה גם מקרה שהוא פתח לי את החגורה והצמיד אותי לקיר – והחדיר, בלי הסכמה שלי ותוך כדי שאני דוחפת אותו". לדבריה, האחראית עליה במשטרה ידעה על מה שקרה, אך סירבה לבקשתה לעבור לתחנה אחרת. "החלטתי להתלונן ומאותו הרגע התחיל חרם בתחנה כלפי", סיפרה. "חסמו אותי, קיללו אותי, ירדו עליי. עשו הכול כדי שאני ארד מהתיק הזה".
כשהגיעה תומר להגיש תלונה על האונס וההטרדות, ההתנהלות כלפיה היתה דומה. "במשך שנתיים מטרטרים אותי. בחדר החקירות, עוד לפני ששאלו את שמי, ביקשו לדעת מה גודל איבר המין שלו והאם באמת לא רציתי את המגע אתו", סיפרה.
למרות הקשיים שליוו את הגשת התלונה מהשלב הראשון, תומר לא ויתרה ואף הסכימה לעימות מול קצין המשטרה בתחנה. למרות שהיא פנתה גם למח"ש, לא נרשמה פעילות משמעותית מצדם. "זאת הזיה ששירתתי שם, זה נעשה על ידי שוטר, ולא זכיתי להתערבות מצד גורם כלשהו - אולי כי אין לי מאות אלפי עוקבים", ציינה.
תומר סיפרה כי "הפוסט טראומה שלי היא יותר בגלל השחזורים והעדויות החוזרות ופחות בגלל המקרה עצמו". היא הבהירה כי "אנחנו נערות שבסך הכול רוצות לשרת את המדינה, ושבסופו של דבר אנחנו לא יכולות להמשיך בחיים כרגיל אחר כך. אני אישית כבר שנתיים בבית ובקושי קמה מהמיטה. ההתנהלות כלפינו צריכה להיות יותר רגישה".
המחלקה לחקירות שוטרים מסרה בתגובה: "המחלקה לחקירות שוטרים ביצעה חקירה מקיפה ויסודית, במסגרתה נחקר גם השוטר באזהרה. לאחר בחינת מכלול הראיות והנסיבות נמצא שאין די ראיות ברף הדרוש בפלילים, ולכן התיק נסגר מחוסר ראיות. המתלוננת עודכנה על מצב הטיפול בתיק לאורך כל ההליך. עדותה נגבתה ברגישות המתבקשת, והאמירות המיוחסות לגורמים במח"ש לא מוכרות לנו כלל".
עורכת דינה של תומר, דניאל טורמן-אזולאי, מסרה כי "היא מייצגת את אותן נשים אנונימיות שמגיעות להגיש תלונה מבלי שיש להן איזושהי תמיכה ציבורית מאחוריהן. וזה ניכר ביחס של המשטרה ומערכת אכיפת החוק כלפיה".