בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר היום (ראשון) 4 שנות מאסר על איתמר שמעוני, ראש עיריית אשקלון לשעבר. לפני כשנתיים שמעוני הורשע בקבלת שוחד של כ-150 אלף שקל בפרשת עסקת נדל"ן ובהפרת אמונים ועברות מס בפרשה נוספת. אחיו, עופר שמעוני - שהורשע בביצוע עבירות דומות, קיבל 14 חודשי מאסר בפועל. דינם של 3 אנשי עסקים המעורבים בפרשה ייגזר גם כן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בית המשפט גם קנס את שמעוני ב-400 אלף שקלים ואת אחיו ב-75 אלף שקלים. היזם יואל דוידי שהורשע במתן שוחד של 366 אלף שקלים ירצה 9 חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות.
"עסקינן בתוכנית מושחתת ומתוחכמת שנועדה להרחיק את שמעוני מגיוס הכספים כדי לטעון בעתיד שלא היה חלק מהמהלך", אמר השופט בני שגיא בפתח דבריו. "העבירות בוצעו על ידי הגורם הבכיר בהיררכיה העירונית. הציבור נושא עיניו אל נבחריו, שם מבטחו בהם ומאמין ביושרתם. הוא זכה לאמון רב אך בחר לנצל את האמון לטובת מטרותיו הפרטיות. מדובר בסכומים משמעותיים".
לפי כן אמר השופט שגיא: "כתב האישום אוחז חמישה אירועים המיוחסים לנאשמים, כל אחד על פי חלקו, ויש לקבוע האם כטענת התביעה מדובר בכמה אירועים, או באירוע אחד. סבורני כי מדובר במובהק באירוע אחד. מדובר בעבירות שיש ביניהם קשר הדוק ומהוות מסכת עובדתית אחת".
פרשת השחיתות הגדולה התפוצצה בחודש ינואר 2016. על פי כתב האישום, שמעוני קיבל שוחד בסך 466 אלף שקלים וסכום נוסף של 575 אלף שקלים בשל היותו ראש העיר, רובו ממקורות שאינם ידועים ובדרך נסתרת מעיני הציבור, מבלי שבירר את מקור הכספים. בסופו של דבר הורשעו ראש העיר לשעבר ואחיו בקבלת שוחד כאמור בהיקף של כ-150 אלף שקל בפרשת נדל"ן ("עסקת יעדים") והלבנת סכום דומה.
מלבד עיסוק המשפט בראש עיר המואשם בשחיתות, משפטו של שמעוני משך תשומת לב מסיבה נוספת – השפעת פסק הדין על משפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. השאלה שעמדה במרכז אחד מסעיפי השוחד הזכירה את השאלה בפרשות נתניהו: האם ומתי מתן סיקור אוהד בתקשורת עשוי להתפרש כשוחד?
האישום נגע למערכת היחסים של שמעוני עם קבלן בשם יואל דוידי. נטען כי בין השניים התקיים קשר מושחת של "תן וקח", במסגרתו העביר דוידי לראש העיר לשעבר כספים בסך 366 אלף שקלים, אך גם "רכש את הבעלות במקומון קול אשקלון, ודאג לסיקור תומך ואוהד לשמעוני. בנוסף עסק האישום בסגירת אתר אינטרנט שהיה ביקורתי כלפי ראש העיר.
בסעיף זה זוכה שמעוני בזמנו מחמת הספק והשופטת לימור מרגולין-יחידי ציינה כי יש להיזהר בהגדרת סיקור חיובי בתקשורת כשוחד. "בשל אופייה ומעמדה של התקשורת", נכתב בהכרעה, "נדרשת זהירות בייחוס פליליות להתנהגות שהתקשורת מעורבת בה, שכן טיפול בכלים הפליליים בנושאים הקשורים לתקשורת, עלול במקרים הלא מתאימים לגרור פגיעה בערכים שצוינו".