כתב אישום הוגש היום (חמישי) נגד בן אופק, מנכ"ל חברת איקיוטק, שמואשם בביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה ונסיון לקבלת דבר במרמה מעשרות אלפי מתלוננים. מטרת החברות של אופק הייתה, בין היתר, להוות פלטפורמה מקשרת באמצעות שירותי תוכן בין גופים שונים בתעשיית הבידור, לבין אנשים המעוניינים להשתתף באודישנים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
באתרי האינטרנט הוצגו, בכוונה לרמות, מספר מצגים כוזבים: הראשון - עלות שירות האודישנים לנרשמים בהליך המקוון תחושב לפי מספר המסרונים שישלחו אליו לאחר סיום הליך הרישום; השני - מחירו של מסרון הנשלח ללקוח הינו קבוע, ולא משתנה, בהתאם למחיר המוצג באתר ביום שבו נרשם הלקוח; השלישי - על מנת לעבור לסטטוס "לקוח", על "המתעניין בשירות" להשלים את כל תהליך הרישום המקוון, ורק אז ישלחו אליו הודעות אשר יחייבו אותו בתשלום.
על בסיס מצגי השווא של איקיוטק, קיבלו החברות במרמה, נתונים רבים, ובהם מספרי טלפון סלולרי שהוזנו בהליך הרישום המקוון, גם על ידי מתעניינים אשר לא סיימו את הליך ההרשמה לאתר. באמצעות הנתונים אשר הגיעו לידי הנאשמים התקבלו במרמה מיליוני שקלים מאלפי לקוחות ומתעניינים בשירות.
עו"ד אופיר לב, שמייצג את נפגעי איקיוטק, במרום ותגליות מתחילת הפרשה ועד היום, מסר: "אפשר לברך על התקרבות פרשה עגומה זו לסופה, כאשר מאות אלפים נפגעו ממנה ועדיין מתנהלים הליכים נגד כמה עשרות נוספים למרבה הצער. מכתב האישום עולה מסכת שנועדה בבירור לחייב אנשים תמימים ביתר. אותם אנשים שלא הסכימו עם דרישות התשלום שנשלחו במאות אלפים אף נגררו להליכים משפטיים תוך שמופעל עליהם לחץ אינסופי לשלם סכומי כסף שהם מעולם לא היו חייבים בהם מלכתחילה וכך גם נפסק בהליכים שהסתיימו".
הוא הוסיף: "בסופו של יום הנפגעים בטוחים שהצדק יצא לאור ויוכח כתוצאה מכתב האישום כי בן אופק וחברת איקיוטק הציגו מצגי שווא כוזבים במטרה להוציא כספים במרמה וכפי שטענו מיומה הראשון של הפרשה בשנת 2013, כי אינם חייבים דבר לבן אופק או לאיקיוטק וכפי שנאמר תמיד, דרישות התשלום היו מופרכות מיסודן ומכילות טענות חסרות בסיס שנועדו להטעות ציבור שלם".