פרקליטות מחוז תל אביב החליטה היום (רביעי) להגיש כתב אישום בכפוף לשימוע נגד איש העסקים ברק אברמוב, בעלי קבוצת הכדורגל בני יהודה תל אביב. הוא מואשם בשורה של עבירות, שביניהן - קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון וקשירת קשר לביצוע פשע. על פי הכתוב, הנאשמים – שבהם גם העבריין אורי לוזון – שלשלו לכיסם במרמה למעלה מ-20 מיליון שקלים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי האישום, לוזון ואחרים יצרו קשר עם בעלי בני יהודה אברמוב ועם אדם נוסף, והשתמשו בחברות שבראשם עמדו כחברות קש. הן זכו במכרזים להפעלת מזנונים בכמה אצטדיונים ואולמות – בין היתר באצטדיון טדי, בהיכל ה"ארנה", ביריד חוצות היוצר וכן בספארי ברמת גן. אולם מי שלכאורה ניהל בפועל את המזנונים היה אחד הנאשמים, שדיווח ללוזון מפעם לפעם על ההכנסות.
כשהתפרסם המכרז להפעלת המזנונים ב"טדי" וב"ארנה" בירושלים, יצר לוזון יחד עם כמה חשודים נוספים קשר עם אברמוב – והשתמש בחברה שבבעלותו על מנת לגשת למרכז, כך על פי האישום. זאת, מאחר שדוד בירן, שלכאורה ניהל והפעיל את המזנונים לא עמד בתנאים – שכוללים דרישה של 4 שנות ניסיון ומחזור ממוצע של 1.5 מיליון שקלים ב-3 השנים הקודמות.
כך עבדה השיטה, על פי כתב החשדות: כדי לזכות במרכז, הצהיר אברמוב לחברה העירונית בירושלים כי החברה עתירת הניסיון שבראשה הוא עומד, מקבלת על עצמה לבצע את העבודות והשירותים הדרושים להפעלת המזנונים. יום לפני החתימה הסופית על ההסכם, חתם לכאורה אברמוב על הסכם שותפות עם אחד החשודים האחרים – ולא דיווח על כך לחברה העירונית.
חצי שנה לאחר מכך, כפי שעולה מהאישום, חתם אברמוב על הסכם כוזב עם בירן, שלפיו הוא ואדם נוסף ינהלו את המזנונים תחת הדרכה והכוונה – בתמורה לדיבידנד שיחולק להם בסוף השנה. בהמשך, בירן הציג את עצמו כנציג של חברת "לאנדורה" בבעלותו של אברמוב.
הרווחים מהמהלכים הללו היו רבים: בתקופה שבין אוקטובר 2017 עד יולי 2018, שבה על פי כתב האישום נוהלו המזנונים במרמה – גלגלו לכיסם לוזון, בירן ונאשם נוסף יותר מ-3.5 מיליון שקלים. עוד קודם לכן, בהציגו את עצמו כנציג חברת "לאנדורה" – בירן סיכם על הזכיינית הקודמת של המזנונים כי הוא יספק את השירות במשחק גמר גביע המדינה, שם לכאורה הפיקו הנאשמים כמעט 200 אלף שקלים.
באמצעות אותה חברה, הם זכו גם במכרז להפעלת מזנונים ביריד חוצות היוצר. במרכז של הספארי ברמת גן בסוף אוקטובר 2017 להפעלת מסעדה, קפיטריה ו-3 עמדות למכירת מזון – נדרש שהמתמודד יהיה הבעלים או המפעיל של 3 עסקי מזון לפחות ב-5 השנים הקודמות. על פי האישום, בים המרכז שוחח בירן עם אברמוב – וביקש שחברת הקש שלו תתמודד. בפעילות בספארי, הרוויחו לכאורה הנאשמים למעלה מ-800 אלף שקלים.
בהמשך, על פי כתב החשדות, בשיטה דומה - הצליחו להפיק רווחים נוספים באמצעות דורון להב, בעל חברת מזנונים אחרת בשם "נטו אינווסטמנט". באמצעות החברה שלו, הופעלו לכאורה המזנונים באצטדיון סמי עופר בחיפה. להב גם הוא נאשם בקשירת קשר בפרשה.
לוזון ואנשיו נאשמים בכך שלא דיווחו למס הכנסה על המיליונים שהגיעו לכיסם, וכן שפעלו להסתיר את מעורבותו של לוזון ברווחים ובפעילות העסקית. על פי האישום, הם השתמשו בסכומים גדולים במזומן, בגובה של מעל 8 מיליון שקלים, וערבבו את כספי העסק עם כספיהם האישיים – על מנת שיהיה קשה לעקוב אחריהם.
עורכי הדין תמיר סננס, שילה ענבר ושחר חצרוני, ממשרד נוי-סננס-שפרלינג-חצרוני מסרו: "מרשנו ברק אברמוב עומד על חפותו, כפי שטען מראשית החקירה בה מסר את גרסתו. אנו מאמינים כי בעקבות השימוע לא יוגש נגדו כתב אישום. אף לפי כתב החשדות החלק המיוחס למר אברמוב בפרשיה קטן מזה של מרבית החשודים".