בית הדין הארצי קיבל הבוקר (שלישי) את ערעורה של פרקליטות המדינה בעניינו של ד"ר אברהם ברקאי, שהורשע בעבר בהחזקת תמונות וסרטוני פדופיליה, והוא לא ימונה לתפקיד הרופא האחראי על בריאות התלמיד במחוז הצפון מטעם משרד הבריאות. הרכב השופטים ברשות נשיאת בית הדין הארצי, וירט-לבנה, קבעו כי ההחלטה שלא למנותו לתפקיד סבירה: "שיקול אמון הציבור בעל משקל מיוחד כאשר עוסקים במוסדות חינוך".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפני כחודשיים נשמעה ביקורת ציבורית חריפה בגין מינויו לתפקיד. פרקליטות המדינה הגישה בקשה לבית הדין הארצי למנוע את המינוי, זאת לאחר שנציב שירות המדינה כבר פסל זאת. אך בית הדין הארצי ביטל את החלטת הנציב ואישר את כניסתו לתפקיד ופרקליטות המדינה הגישה ערעור על הפסיקה.
בהחלטת בית הדין הארצי נכתב: "שיקול אמון הציבור בעל משקל מיוחד כאשר עוסקים במוסדות חינוך, בהם מחויבים הילדים ללמוד מכוח דין ואמון הציבור מושפע גם מתחושת המוגנות של התלמידים והוריהם. זאת, בשל היות התלמידים קטינים הזקוקים להגנה מיוחדת. הנציב החליט לתת משקל יחסי גבוה מזה שנתנה הוועדה בהחלטתה הלקונית לערך של שמירה על תדמית השירות הציבורי ועל אמון הציבור במוסדות הציבור".
על פי בקשת הפרקליטות שהוגשה לפני כחודשיים על ידי עו"ד ליטל סדובסקי, בפסק הדין של בית הדין האזורי נפלו טעויות משפטיות מהותיות המצדיקות התערבות ערכאת הערעור, ולפיכך המדינה הגישה ערעור על פסק הדין.
עוד טענו בפרקליטות כי החלטת נציב שירות המדינה לבטל את מינויו של ברקאי לתפקיד ניתנה לאחר שהנציב שקל את הזיקה שבין העבירות בהן הורשע ברקאי, ריבוי עבירות פרסום תועבה והחזקת פרסומי תועבה של קטינים למול מאפייני התפקיד, שיקולי חופש העיסוק, שיקולי שיקום ושיקולי האינטרס הציבורי ומידת הפגיעה באמון הציבור במערכת.
בבקשה שהוגשה לבית הדין הארצי נכתב: "המדינה מבקשת להורות על עיכוב ביצוע פסק הדין, כך שתעוכב כניסת של ד"ר ברקאי לתפקיד עד להכרעה בערעור. ככל שלא יעוכב ביצוע פסק הדין ויכפה על המדינה לקלוט את ד"ר ברקאי לתפקיד כעובד מדינה לשורותיה, עלול להיגרם נזק בלתי הפיך שאינו עומד בקנה אחד עם האחריות הציבורית המוטלת על המדינה ואף לפגיעה באמון הציבור בשירות המדינה ובתפקודו התקין".
ד"ר אברהם ברקאי הורשע בשנת 2011 בבית המשפט המחוזי בעיר בעבירות פרסום תועבה והחזקת פרסומי תועבה. במחשבו האישי נמצאו לא פחות מאשר כ-190 אלף תמונות וסרטונים פורנוגרפיים פדופילים. בחקירתו אישר ד"ר ברקאי, ששימש אז כרופא ילדים בקופת חולים מאוחדת בחיפה, כי החזיק במחשבו כמות גדולה של "תמונות וסרטים של קטינים מקיימים יחסי מין ביניהם ועם בגירים".