פרשת מותו של יעקוב אבו אלקיעאן, שנורה למוות על ידי שוטרים באום אל-חיראן ב-2017, עוררה הדים רבים - ובפרסום השבוע במהדורה המרכזית נחשפו פרטים שהובילו לחשד לניסיונות הסתרת מידע סביב האירוע. אמש (שישי) באולפן שישי, הבאנו התכתבויות מייל פנימיות של בכירים בפרקליטות ובמח"ש - שהעידו על המתרחש בזמן אמת, ועל הדעות בצמרת מערכת אכיפת החוק - שלפיהן אלקיעאן אינו מחבל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המשנה של שי ניצן כתב בפברואר 2018: "היה ניתן לקבוע במקרה זה שהמנוח פעל, בסבירות גבוהה באופן "אינוסנטי" (חף מפשע) ולא ביקש לבצע פיגוע. עמדתי הינה גם שלו דעתי הייתה מתקבלת - ראוי היה לכתוב זאת בצורה מפורשת כחלק מההחלטה".
ראש מח"ש דאז אורי כרמל הגיב: "אם ישנה הסכמה על כך שהראיות מצביעות על חוסר אשמה של הנהג הפוגע לפי המבחנים המשפטיים והראייתיים המקובלים - ישנה חובה משפטית, ציבורית ומוסרית להביע זאת".
הוא הוסיף: "חשיפת העמדה חיונית לשמירת אמון הציבור במערכת בכלל. ההימנעות ממיצוי החקירה תנקה את השוטר החשוד מחשד לגרם מוות, ובד בבד תותיר את עננת החשד לפיגוע טרור לרחף מעל המנוח, משפחתו והמגזר (הבדואי) שממנו הוא בא".
ההתכתבויות הן מחודש פברואר, אלא שהתיק עצמו נסגר בחודש מאי - בשבוע שבו ראש מח"ש כרמל עזב את תפקידו, ואת מקומו תפסה ראשת מח"ש חדשה, שהייתה נוחה יותר מבחינת המשטרה והפרקליטות. לפי פרסומים בעיתון "הארץ", בין ההתכתבויות לבין הסגירה של התיק - היו שיחות בין המפכ"ל דאז אלשיך לבין פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן.
על פי הפרסומים, אלשיך, שהיה בניגוד עניינים מובהק, בא לשי ניצן וביקש ממנו שלא יפרסם את העמדה שאלקיעאן איננו מחבל. ואכן, בחודש נובמבר 2018 ניצן מנע פרסום תגובה נגד המשטרה בנושא הזה, מחשש שההתכתשות הפנימית בתוך הארגון ובתוך המערכת תסייע לנתניהו, שהרבה לתקוף את המשטרה באותה תקופה.